Stedentrips

King in the North: must-sees in Kopenhagen en Oslo

Gepubliceerd: 20 mei 2019 | Citytrips 0
Op naar het hoge noorden deze zomer, want dat is the place to be! Dit zijn onze favoriete, op-en-top Scandi must-sees in beide hoofdsteden.


Lekker zomeren in het Hoge Noorden (Foto: © Gro Spiseri)  

Getting there

Wil jij tijdens jouw Scandinavische roadtrip natuur combineren met steden? Rijd dan voorbij aan de Duitse havenplaats Kiel − de meest voor de hand liggende vertrekhaven voor Nederlanders − en stap pas in Kopenhagen op de ferry naar Oslo. Zo begin je jouw Noorse auto-avontuur dus niet met één maar twéé stedenbezoekjes. 

Koel Kopenhagen

Wat Zandvoort is voor Randstedelingen, is Amager Strandparken voor Kopenhagenaars. Dit opgespoten eiland beschikt over een fijn zandstrand, duinen en een promenade. Dé plek dus voor een zomers uitje. Fiets er in een half uurtje naartoe of neem de metro richting de luchthaven. Voor een sprong in het diepe loop je door naar Kastrup Søbad. Dit houten, slakvormige bouwwerk in zee vormt een beschut natuurzwembad, met duikplanken en ligstoelen.

Onontdekt Oslo

Osloërs stijfjes? Dan ben je nog nooit in Grünerløkka geweest. Deze hipsterwijk is de thuishaven van excentriekelingen en originele zaakjes, zoals St. Pauli. Je kunt er met goed weer in de gezellige biertuin genieten van een Duits biertje en Noorse snack. Leuk om te weten: je kunt er kubb en badminton spelen, en op de tv worden louter nostalgische voetbalfragmenten uitgezonden. Open op dagen met goed weer, tussen mei en september. 

We hebben natuurlijk nog veel meer op-en-top Scandi must-sees voor je verzameld. De rest van onze aanbevelingen lees je in onze gloednieuwe editie! Heb jij hem al in huis? 

Pssst... ben je al eens in Oslo geweest en heb je daar prachtige foto's gemaakt? Kijk hier hoe je er hele gave prijzen mee kunt winnen! 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Fantastische foto's: toppers van de week

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de Week ook een bijbehorende knaller van een tip. De foto is wel op een hele bijzondere plek gemaakt. Benieuwd waar?

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de We...

Topblog van de Week: the best of Belfast

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een erg leuke stad is. Ben jij benieuwd wat er te beleven valt in deze regenachtige stad?

Het Topblog van de Week neemt je mee naar Belfast. Communitylid Kamiel Deinum beschrijft hoe Belfast, desondanks het minder gunstige klimaat, toch een...

4 fotografietips als het geen mooi weer is

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij, want de laatste jaren schijnt tijdens haar reizen steeds vaker de zon. Maar niet fotograferen vanwege slecht weer was en is geen optie. Bij slechte we...

Jarenlang leek reisfotografe en medeoprichtster Louise ten Have een abonnement op slecht weer te hebben als ze op reis ging. Gelukkig keerde het tij,...