Dit zijn onze 10 beste reisartikelen van 2018 image

Dit zijn onze 10 beste reisartikelen van 2018

Van reisinspiratie en praktische tips tot nieuwe ontdekkingen; ook in 2018 was je bij ons aan het juiste adres voor het laatste reisnieuws! Dit zijn de 10 bestgelezen topartikelen van dit jaar.


Zonnebrandcrèmes kunnen koraal beschadigen (Foto: Octavian Rosca (modified), Unsplash)

10. Wat doet jouw schadelijke zonnebrand met het koraal?

Als je na een dagje op het strand een teint à la rijp tomaatje wilt voorkomen, kun je jezelf maar beter insmeren met een dikke laag zonnebrand. Maar wat blijkt: zonnebrand is le-vens-gevaarlijk voor koraal ... Dus bij dezen, een receptje voor duurzame zonnebrand. Lees verder.


Ken jij de verborgen woestijnstad Madain Saleh al? (Foto: Sammy SixFlickr)

9. Deze verborgen ruïnes zijn hét alternatief voor Petra

Petra klinkt je vast bekend in de oren. Deze historische Jordaanse woestijnstad werd aangelegd door de Nabateeërs en in 2007 verkozen tot een van de nieuwe wereldwonderen. Wat veel mensen echter níét weten is dat de Nabateeërs nog veel meer ruïnes achterlieten. Dit zijn misschien wel de allermooiste. Lees verder.


Wat zou er nog méér verscholen liggen in de jungle? (Foto: Reisreporter pvruggink)

8. Grootste Mayastad OOIT ontdekt in Guatemala

Ben jij ook zo gefascineerd door oude mysterieuze beschavingen uit de oudheid, zoals die van de Egyptenaren, Inca’s en Azteken? Dan gaat jouw hart vast en zeker sneller kloppen van de recente ontdekkingen in de Guatemalteekse jungle: een enorme Maya-metropool die miljoenen Maya’s moet hebben gehuisvest. Lees verder.


Herken jij deze kustlijn? (Foto: Malou van Breevoort © Columbus Travel)

7. Dit is het land met ’s werelds meeste erfgoederen

Sommige landen zijn al blij als ze over een handvol Unesco-werelderfgoederen beschikken. Maar in dit Europese land struikel je er bijna over. Jawel, het land met de meeste erfgoederen ter wereld ligt dichterbij dan je denkt! We schreven over de bekendste locaties én hun Columbus-alternatieven. Lees verder.


Het rode Kaihalulu Beach is een verborgen parel op Maui (Foto: Courtney NashFlickr)

6. 'Geheime' wereldwonderen. Deze ken je nog niet

De Grand Canyon, Mount Everest en het Great Barrier Reef kennen we allemaal. Maar wist je dat er nog véél meer verborgen wereldwonderen zijn te vinden? Ik heb een aantal ‘geheime’ plekken opgespeurd die je waarschijnlijk nog niet kent! Lees verder.


Ben jij weleens in Tsjaad geweest? (Foto: SunsingerDepositphotos)

5. Ongebaande paden: top 10 minst bezochte landen

Wil je écht indruk maken op je reislustige vrienden? Reis dan af naar een van deze tien minst bezochte bestemmingen op aarde. Wij tippen er alvast de uniekste activiteiten. Want laten we eerlijk zijn: het láátste wat je wilt is Nederlanders tegenkomen op ’s werelds minst bezochte bestemming! Lees verder.


Raad eens: op welke plek staat Amsterdam? (Foto: Rohan_ReddyPixabay)

4. In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max. Lees verder.


Een stomme inschattingsfout kan je hele reisschema verpesten (Foto: ChuttersnapUnsplash)

3. De 5 ergste reisblunders die je kunt voorkomen

Fouten maken we allemaal, en zelf hebben we ook een indrukwekkend aantal travel bloopers onze naam staan. Maar we zijn vast niet de enigen! Komen deze 5 reisblunders jou ook bekend voor? Zo kun je ze voorkomen. Lees verder.


De berguitzichten rondom de Mont Blanc zijn bucketlist-waardig (Foto: Markus HenzeUnsplash)

2. 9 ultieme wandelroutes voor op je bucketlist

Laten we eerlijk zijn: er is geen betere manier om de planeet grondig te verkennen dan de ouderwetse benenwagen. En vertrouw ons; deze negen ultieme routes moet je een keer gelopen hebben. Lees verder.


Weet jij welke eilanden binnenkort gaan verdwijnen? (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

1. Climate change: deze 7 landen verdwijnen als eerst

Je gelooft in klimaatverandering of je gelooft er niet in. Maar feit is wel dat er wereldwijd talloze eilanden dreigen te verdwijnen. Onze slogan ‘Ga nú voor het te laat is’ was dan ook nog nooit zo toepasselijk als voor deze zeven paradijselijke eilandstaten. Lees verder.