Wandelvakanties

Epische routes: 3 nieuwe langeafstandswandelingen

Gepubliceerd: 23 nov 2018 | Hiken 0
Ben jij een échte avonturier met een vurige passie voor epische routes in de overweldigende natuur? Dan moet je deze drie nieuwe langeafstandswandelingen een keer gelopen hebben!
Door: Roselinde


Het Torres del Paine Nationaal Park in Patagonië (Foto: Inès d'Ansalme (modified), Unsplash)

Chili: La Ruta de Los Parques de la Patagonia

Een van ’s werelds langste wandelroutes is dit jaar geopend in Chili: La Ruta de Los Parques de la Patagonia. Deze route gaat dwars door maar liefst zeventien nationale parken in Patagonië en strekt van Puerto Montt in het noorden naar de Cabo de Hornos in het zuiden. Het zal een hele uitdaging zijn om een andere route aan te leggen die nóg afwisselender is dan deze: je loopt langs berglandschappen, zoals het Andesgebergte, maar ook regenwouden, ongerepte meren, en epische vulkanen. De route werd gerealiseerd door de Tompkins Conservation, een organisatie die vernoemd is naar Douglas Tompkins. Deze avonturier kwam in 2015 helaas om bij een kajakongeluk in Chili.


Aan de wandel door de Wadi Rum-vallei (Foto: Anton Lecock (modified), Unsplash)

Jordanië: Jordan Trail

Ook in het Midden-Oosten ligt er een toffe trail waar je u tegen zegt: de Jordan Trail. Deze langeafstandswandelroute van ongeveer 40 dagen en 650 km is speciaal uitgezet om de mooiste natuurlijke landschappen van Jordanië te combineren in één outdooravontuur. De route loopt langs de Grote Riftvallei, de iconische rots-stad Petra, de adembenemende Wadi Rum-vallei, de Rode Zee en eeuwenoude archeologische monumenten, zodat je een totaalplaatje krijgt van de natuur én geschiedenis van het land.


De Transcaucasian Trail is sinds de zomer van 2018 toegankelijk (Foto: Reisreporter adelheid)

Armenië: Transcausian Trail

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar dat komt omdat hij spiksplinternieuw is: de Transcaucasian Trail in het Kaukasus-gebergte. Nou ja, de plannen lagen blijkbaar al een tijdje op tafel, maar na jaren van dromen en speculeren is de schop eindelijk de grond ingegaan. Yes, het is zo ver: op dit moment zijn de eerste 85 kilometer aan nieuwe routes officieel opengesteld voor wandelaars! Dit kersverse gedeelte ligt in het Nationaal Park Dilidzjan in Armenië. De initiatiefnemers, een groep avonturiers en vrijwilligers, zijn naast de toevoegingen van plan om bestaande paden in de regio te verbeteren. Zo zal er uiteindelijk een langeafstandsroute van maar liefst 3000 km (!) door Armenië, Georgië en Azerbeidzjan komen te liggen.

Dat waren de drie kersverse trails die ik ben tegengekomen. Ik houd je op de hoogte als er weer een nieuwe route bijkomt! Want laten we eerlijk zijn: er is geen betere manier om de planeet grondig te verkennen dan de ouderwetse benenwagen. Deze negen ultieme routes bestaan trouwens al wat langer, maar moet je ook een keer gelopen hebben!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...