Suriname reviews

7
Suriname Jungle
sluth was hier 01 jul 2017
Wij waren 4 dagen in TIO BOTO en het was fantastisch. Hele vriendelijke mensen en Thomas en Nicole Poeketie waren zeer gastvrij. Bovendien konden ze heerlijk koken en we kwamen niets tekort. Afwisseling tussen een aktiviteit en rust was fijn. De huisjes waren prima en ook verlichting was in de avond aanwezig. Bij stortbuien kreeg je geen natte voeten omdat er allemaal boomstammetjes geplaatst waren waarover je moest lopen en je de weg naar eetzaal en toiletgebouw makkelijk te vinden was. De excursies gingen door de jungle en de watervallen. Ook een dorpsschool werd bezocht en praatjes gemaakt met de Marron-bewoners.
Regio
  • De heerlijke plek aan aan de Surinamerivier
  • de rust en het natuurschoon
  • de gastvrijheid van de fam Poeketie
  • ik heb er nog steeds heimwee naar
  • kan ik echt niet geven
Review geplaatst op 2017-08-23
7
Suriname
sluth was hier 01 jul 2017
De reis er naartoe is lang. Een 3-tal uren in de auto en dan nog 3 uren varen naar het eiland Galibi. Het eten en drinken is goed en de reisleider was zeer toegankelijk. Echter wat wij niet wisten was dat er geen reuzenschildpadden meer waren. We waren te laat in het seizoen. De indruk wordt echter steeds gewekt dat ze er wel zullen zijn. Een beetje een kater kan ik wel zeggen. In april/mei/juni gaan is beter. Het eiland zelf is prachtig en na het nachtelijk bezoek aan het strand heb ben we genoten van de zonsopkomst.
Land
  • prachtig eiland
  • bestemming is in beginsel goed; ga op tij
  • gastvrij onthaal en goed restaurant
  • een lange reis in auto en korjaal
  • bij heftige regenbui goed kleden
Review geplaatst op 2017-08-23
7
Suriname
Persoonlijk houd ik superveel van het land. Ik heb er vier jaar gewoond, en durf te zeggen dat ik de Surinaamse cultuur redelijk begrijp. Als je ertegen kunt dat dingen nooit gaan als gepland en dat je erheen gaat om te ontspannen in een bosrijke omgeving (geen witte stranden), dan is Suriname geschikt voor jou. En als je fysiek actief wilt zijn, dan biedt het genoeg mogelijkheden voor jungle expedities. Mijn advies is wel om een auto te huren, omdat je daardoor veel gemakkelijker allerlei bezienswaardigheden kunt bezoeken. Je hoeft dan niet met een tour mee, die al gauw zo'n 70 tot 100 euro per dag kost. Zorg er ook voor dat je een hangmat (met muskietengaas als je in het bos gaat overnachten) koopt, zodat je optimaal kan ontspannen langs het water of in één van de vele recreatieoorden. Ik geef de bestemming een 7, omdat het niet de meest fantastische bestemming op aarde is, alhoewel ik iedere Nederlander zou willen aanraden om er wel heen te gaan. De koloniale geschiedenis komt dan echt tot leven, en als je er oog voor hebt kun je genieten van de multiculturaliteit. Persoonlijk geniet ik vooral van het eten, de ontspannen sfeer en mooie natuur.
Land
  • ontspannen sfeer
  • multiculturaliteit
  • Amazone
  • back-to-basic
  • heerlijk eten
  • geen witte stranden
  • tours zijn relatief duur
Review geplaatst op 2017-03-17
10
Suriname
MarryvanderGeest was hier 01 dec 2016
Een prachtig land, gevarieerd, heel veel natuur en vriendelijke bevolking.Je kan naar natuurparken, georganiseerd maar ook prima met huur auto het land verkennen , tenminste waar wegen liggen. Ook de onverharde wegen naar Apoera en Langetabbetje zijn geweldig. De reizen over het water zijn zelfstandig minder goed te regelen. Maar gewoon lekker gaan en genieten!
Land
  • natuur is echt nog natuur
  • over de rivieren lastig zelfstandig te reizen
Review geplaatst op 2017-12-13
9
Suriname
Suriname is een prachtig land met overweldigende natuur en bijzondere dieren. Het binnenland is nog niet zo toeristisch en er zijn nog niet veel hotels. Maar dat zorgt er juist voor dat je echt van de natuur kunt genieten. Veel plekken zijn alleen te bereiken per boot, en overnachten doe je meestal in een hangmat. Echt een geweldige ervaring!
Land
  • Mooie natuur
  • Dieren
  • Klimaat
  • Vriendelijke bevolking
  • Back to nature-gevoel
  • Geen mooie stranden
Review geplaatst op 2016-11-18
9
Suriname
sanneobdeijn was hier 01 apr 2014
In april 2014 heb ik samen met studiegenoten een super mooie reis gemaakt door Suriname. Nadat we de nodige hoogtepunten van Paramaribo hebben bezocht, op de fiets de omgeving hebben verkent en schildpadden hun eieren hebben zien leggen in Galibi, ging onze reis verder de regenwouden in. Het eerste stuk met kleine busjes totdat de wegen ophielden en we verder moesten per korjaal. De lange tocht over de Surinamerivier was ik snel vergeten toen we aankwamen bij Danpaati River Lodge. We werden namelijk zingend en dansend door de gastvrouwen ontvangen!! De River Lodge is een echte aanrader als je middenin het prachtige Amazonegebied wilt verblijven. Je slaapt in een knusse cabin en eten doe je met alle gasten aan een lange tafel. Er is zelfs een heerlijk zwembad en voor een massage zit je hier ook goed. Wat je echt niet mag overslaan als je op Danpaati verblijft is een bezoek aan het dorpje aan de overkant. Hier krijg je een kijkje in het leven van de lokale bevolking, een bijzondere ontmoeting. En het mooiste is misschien nog wel dat je door je verblijf in de River Lodge bijdraagt aan het levensonderhoud van de dorpsbewoners!
Land
  • Middenin het regenwoud
  • Ontmoeting met lokale inwoners
  • Super ontvangst en vriendelijk personeel
  • De boottocht erheen is lang (maar wel heel mooi)
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Suriname Paramaribo
sanneobdeijn was hier 01 apr 2014
In april 2014 heb ik samen met studiegenoten een super mooie reis gemaakt door Suriname. Nadat we de nodige hoogtepunten van Paramaribo hebben bezocht, op de fiets de omgeving hebben verkent en schildpadden hun eieren hebben zien leggen in Galibi, ging onze reis verder de regenwouden in. Het eerste stuk met kleine busjes totdat de wegen ophielden en we verder moesten per korjaal. De lange tocht over de Surinamerivier was ik snel vergeten toen we aankwamen bij Danpaati River Lodge. We werden namelijk zingend en dansend door de gastvrouwen ontvangen!! De River Lodge is een echte aanrader als je middenin het prachtige Amazonegebied wilt verblijven. Je slaapt in een knusse cabin en eten doe je met alle gasten aan een lange tafel. Er is zelfs een heerlijk zwembad en voor een massage zit je hier ook goed. Wat je echt niet mag overslaan als je op Danpaati verblijft is een bezoek aan het dorpje aan de overkant. Hier krijg je een kijkje in het leven van de lokale bevolking, een bijzondere ontmoeting. En het mooiste is misschien nog wel dat je door je verblijf in de River Lodge bijdraagt aan het levensonderhoud van de dorpsbewoners!
Stad
  • Middenin het regenwoud
  • Ontmoeting met lokale inwoners
  • Super ontvangst en vriendelijk personeel
  • De boottocht erheen is lang (maar wel heel mooi)
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Suriname Marowijne en Galibi
Fransvdg was hier 01 aug 2010
Bij de monding van de rivier de Marowijne ligt het natuurpark Galibi. Vlak daarbij liggen twee inheemse dorpjes: Christiaankondre en Langamankondre. Als je daar in een lodge gaat slapen kun je tussen februari en augustus mee in een piaka (een zeewaardige houten boot) om schildpadden te gaan kijken. Dat is een fantastische ervaring. Wij sliepen in de lodge van Myrysji-tours in Christiaankondre. Zij hebben in de Griegstraat 41 in Paramaribo een eigen kantoortje en ze regelen ook het bus- en bootvervoer om er te komen. Ik raad je aan om er minimaal twee nachten te blijven want dan kun je 's nachts mee om naar het leggen van de eieren te kijken en overdag om te kijken of er al jonkies uit oudere nesten over het strand naar zee waggelen. Wij hadden het geluk om 's nachts een grote lederschildpad haar eieren te zien leggen en overdag twee mini soepschildpadjes en een klein lederschildpadje hun eerste weg naar zee te zien maken. Onvergetelijk! Onze schildpaddenexcursies gingen naar Frans-Guyana. Dat ligt aan de overkant van de rivier de Marowijne. Vraag dus maar een multiple-entry visum voor Suriname aan, al is de kans op grenscontrole daar klein. Zo enthousiast als ik ben over de schildpadden-excursies vanuit Galibi, zo teleurgesteld ben ik in Galibi Zoo in het dorpje Christiaankondre. Voor het geld hoef je een bezoek niet te laten. Maar wat je er te zien krijgt is van een grote triestheid. Kleine hokken en dieren om medelijden mee te hebben.
Regio
  • schildpadden eieren zien leggen
  • jonkies naar zee zien schuiven
  • bezoek aan Frans Guyana
  • Nederlands sprekende Indianen bezoeken
  • de dierentuin in Galibi
  • dit kan niet alle maanden van het jaar
Review geplaatst op 2016-11-08