Jungle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Au! Er tikt een tijdbom in het Surinaamse Oerwoud

Jungle,
Suriname


Niet zelden lees ik in deze rubriek tips over mooie fototijdschriften of -boeken. Deze maand is een prachtig fotoboek uitgekomen van een Nederlandse fotograaf waar ik met deze tip graag aandacht aan wil schenken. De titel van het boek is tevens de titel van deze tip: "Au! Er tikt een tijdbom in het Surinaamse Oerwoud". De fotograaf is Thijs Heslenfeld (1965, Hilversum). Hij publiceert in verschillende tijdschriften wereldwijd en heeft inmiddels 3 boeken uitgegeven:

Au! Er tikt een tijdbom in het Surinaamse Oerwoud
Hij maakte een reis van 3 maanden door Suriname en dat maakte zo'n indruk dat hij er een fotoboek aan heeft gewijd. De titel is een verwijzing naar de gelukszoekers die diep in het Surinaamse binnenland naar goud graven, een bedreiging voor natuur en bewoners. Een uitgebreide preview is [url="http://issuu.com/kitpublishers/docs/au_er_tikt_een_tijdbom_in_het_surinaamse_oerwoud" target="_blank"]hier[/url] door te bladeren. Een gesigneerd exemplaar is te bestellen op de [url="http://www.thijsheslenfeld.com/" target="_blank"]website van Thijs[/url].

Cold
Dit is Thijs' 1e boek en sindsdien ben ik een absolute fan! Twee maanden zeilde hij mee op de Nederlandse driemaster Bark Europa. In Argentinië ging hij aan boord om er pas in Zuid Afrika weer af te komen. In de twee maanden daartussen maakte hij een reis langs de koudste, gevaarlijkste en meest afgelegen plaatsen ter wereld. Zijn beste foto's zijn gebundeld in het boek, samen met het Engelse logboek dat kapitein Klaas Gaastra van deze reis bijhield. Het boek heeft een [url="http://www.cold-the-book.com/" target="_blank"]eigen website [/url]gekregen.

Hot
Ook dit boek staat bij mij in de kast en is gedeeltelijk te bekijken op wederom een [url="http://www.hot-the-book.com/" target="_blank"]eigen website[/url]. Als tegenhanger van de kou heeft Thijs de hitte opgezocht. Het boek vormt een verslag van zijn eenzame reis per 4×4 dwars door het hete midden van Australië: van Adelaide in het zuiden naar Darwin in het noorden. Het geeft een overzicht van alles wat hem onderweg raakte: mensen, wilde dieren, insecten, de horizon en de fantastische luchten.

3 absolute topboeken wat mij betreft en een [url="http://www.thijsheslenfeld.com/frame.php?catId=6" target="_blank"]4e boek [/url]is in de maak. Ik kijk er al naar uit.......!