Peru reviews

8
Peru Cuzco
remcoenmarloes was hier 01 sep 2013
Aangezien ik (Remco) voor 6 weken naar Cuzco ben gegaan om vrijwilligerswerk te doen zal deze stad altijd speciaal blijven voor me. Maar ook als je er als toerist komt is dit een heel speciale plek, rijk aan cultuur en een uitvalsbasis voor veel mooie excursies de natuur in. In de stad zelf kom je veel gebouwen uit de tijd van de Inca's tegen, dus de stad zelf bekijken is zeer de moeite waard. Maar dichtbij gelegen zijn ook zeer mooie constructies te vinden. Om er maar enkele te noemen: de Moray terrassen, Sacsaywaman ruines en Maras zoutmijnen zijn stuk voor stuk zeker de moeite waard. Voor wie meer tijd heeft is de 4 daagse tocht naar Machu Picchu zeker aan te reden! Vier dagen lang wandelen kan, maar de variant met mountainbiken, abseilen en wildwater raften was zeker ook heel gaaf!
Regio
  • Unieke locaties
  • Mooie natuur
  • Oude cultuur
  • Hoogte en warmte kan lastig zijn
Review geplaatst op 2018-09-10
9
Peru Andesgebergte
baatjes was hier 01 jul 2016
Een fantastische manier om Machu Picchu te bereiken is door een vier of vijfdaagse koffietour te doen. Tijdens deze tour wandel je van koffieboer naar koffieboer en overnacht je ook bij deze boeren. Verwacht geen luxe, maar gewoon een bed en stromend (koud) water. De vrouw des huizes kookt verrukkelijke maaltijden die je samen nuttigt. Bij de tweede boer kregen we zelfs cavia te eten, omdat ze het zo bijzonder vonden dat wij hier twee nachten verbleven in plaats van de standaard een nacht. Ook neem je een kijkje in de koffieboomgaard en krijg je uitleg over het proces, van boon tot koffie. Wij verbleven bij twee verschillende boeren en het was heel interessant om te zien dat het proces gelijkenissen had, maar de ene boer veel meer produceerde dan de andere. Ik heb hier ook mijn eerste (en tot nu toe laatste) bakkie koffie gedronken. Want ja, als je de bonen zelf hebt gebrand dan moet je dat toch proeven. Tijdens de laatste dag liepen we een gedeelte van de Salkantay-trail. Een groot gedeelte van deze wandeling hadden we zicht op Machu Picchu. Wat is deze stad toch schitterend gelegen.
Highlight
  • Je kunt optimaal genieten van de omgeving
  • Je hebt prachtig zicht op Machu Picchu
  • Je maakt kennis met het echte Peruaanse leven
  • Je ziet geen andere toeristen
  • De afdaling tijdens de laatste wandeldag is zwaar
Review geplaatst op 2018-07-17
8
Peru Manu NP
baatjes was hier 01 jul 2016
Manu Learning Centre is een natuuronderzoekscentrum gelegen aan de rivier Madre de Dios in Manu Nationaal Park. Je kunt hier als toerist verblijven in één van de ‘huizen’ die hier staan. De andere ‘huizen’ zijn voor onderzoekers (studenten die onderzoek komen doen). Hier wordt onderzocht wat het verschil is in biodiversiteit van primair en secundair woud. Vanuit Atalaya stap je op de boot, wat een waar expeditie gevoel geeft, en vaar je in ongeveer een uur naar het Learning Centre. Onze eerste activiteit bestaat uit het plaatsen van een cameraval die we aan het einde van ons verblijf weer oppikken om te zien of er iets voor onze camera is langsgelopen. Er worden namelijk weleens Jaguars gespot. Tijdens de wandeling zien we wel een pootafdruk van een katachtige, dus dat stemt hoopvol. Verder zijn we naar een warm waterbron gevaren voor een duik, hebben we uitleg gekregen in de kruidentuin, hebben we paranoten geprobeerd te kraken (wat echt een uitdaging blijkt) en zijn we naar een binnenmeertje geweest voor de hoatzin. Wanneer je in het Learning Centre verblijft, eet je mee met de onderzoekers, wat erg leuke conversaties kan opleveren. Het is een echte belevenis om hier te verblijven. Het enige nadeel: de enorme kakkerlakken! Ze komen tevoorschijn wanneer de zon onder is. En ze zijn overal. Helaas stond er niets noemenswaardig op onze cameraval.
Highlight
  • Je steunt het onderzoekscentrum
  • Bijzondere activiteiten
  • Prachtige omgeving
  • Enorme kakkerlakken
Review geplaatst op 2018-06-16
9
Peru Cusco
baatjes was hier 01 jul 2016
De eerste dag van een paar dagen Cuzco hebben we een bezoek gebracht aan Sacsayhuamán. We hebben ons met de taxi laten brengen omdat er behoorlijk geklommen moest worden om er te komen en we nog niet waren gewend aan de hoogte. Ook van Sacsayhuamán is niet duidelijk waarvoor het precies diende. Het zou een fort geweest kunnen zijn, maar het zou net zo goed een religieus bouwwerk kunnen zijn. Feit is dat het goed bewaard is gebleven en het is verbluffend om te zien hoe de stenen (sommige echt heel groot) perfect in elkaar passen. Het is een groot terrein en wij vonden het indrukwekkend om hier rond te lopen. Na een bezoek aan deze site loop je heel gemakkelijk door de leuke wijk San Blas weer terug naar het centrum van Cuzco. En mocht je niet weten hoe je Sacsayhuamán uitspreekt: het lijkt sterk op sexy woman.
Stad
  • Mooi uitzicht over Cuzco
  • Bijzondere locatie
  • Verbluffende architectuur
  • Ligt op hoogte, eerst acclimatiseren!
Review geplaatst op 2018-04-30
9
Peru Machu Picchu
baatjes was hier 01 jul 2016
Ons bezoek aan Machu Picchu was een droom die uitkwam. Alleen loop ik in die droom in mijn uppie in Machu Picchu. Maar wat een indrukwekkende, mystieke plaats. Foto's kunnen niet laten zien hoe mooi deze plek is. Wij hadden kaarten om MP mountain op te gaan, maar toen wij de berg zagen, en onze benen na een vijfdaagse tocht voelden, besloten we dit niet te doen. In plaats daarvan zijn we naar de Zonnepoort gelopen. Ook hiervandaan heb je al een geweldig uitzicht. We vonden dat alles goed was geregeld, ok, de verplichte looproute was weleens irritant, maar de bussen rijden af en aan. Terug stond er ook al een hele sliert mensen te wachten voor de bus en wij dachten wel een uurtje te moeten wachten. Met een kwartiertje zaten we al in de bus. Ondanks de hordes mensen een geweldige ervaring!
Highlight
  • Bijzondere ervaring
  • Goed georganiseerd
  • Prachtige mystieke plaats
  • Verplichte looproute is vervelend, maar noodzakelijk
  • Druk!
Review geplaatst op 2018-04-24
8
Peru Cusco
Oudeschool was hier 01 sep 2017
Met de trein op weg van Cusco naar Aguas Calientes voor de tocht naar Machu Picchu (let op je stapt in op station 20 min. vanaf Cusco). Het is een prachtige tocht door de heilige vallei met riviertjes en kleine dorpjes.
Stad
  • Prachtig uitzicht
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-20
9
Peru Cusco
Oudeschool was hier 01 sep 2017
Cusco heeft veel te bieden, zowel binnen als buiten het centrum. Zodra je aan de hoogte bent gewend kun je lopend naar prachtige kerken, opgravingen pleinen en restaurants alles in een straal van 5 km.
Stad
  • Een stad met een rijk verleden
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-20
8
Peru Arequipa
Oudeschool was hier 01 sep 2017
Het prachtige kloostercomplex (een stad in een stad) Santa Catalina is ook de moeite waard in de avondschemering als de lantaarns en kaarsen worden ontstoken
Stad
  • Prachtige gekleurde muren
  • Alle rust om rond te kijken
  • Geen
Review geplaatst op 2017-09-20
7
Peru Cusco
TLouwe was hier 01 nov 2016
In de Sacred Valley in het plaatsje Chinchero weven locals de meest prachtige sjaals en omslagdoeken van alpacawol. Met een lokale chauffeur die zeer bekend was met de omgeving rond Cuzco werden we naar het kleine bergdorpje gebracht, waar een prachtige Peruaanse (compleet met een op haar rug gebonden baby en getooid met twee zwarte vlechten) ons in een klein hutje uitlegde hoe zij de alpacawol weefde en de draden vervolgens kleurde met besjes en poeders. Onder de indruk van haar ambachten, maar des te meer van de sereniteit in het dorpje - een enkele nieuwsgierige dorpeling keek zo nu en dan geïnteresseerd door de deur - genoten we van deze bijzondere en exclusieve ervaring. Hoewel Chinchero en de Sacred Valley dagelijks door bussen toeristen worden bezocht, bracht onze lokale chauffeur ons juist naar dit afgelegen hutje, dat door reizigers maar zelden wordt bezocht.
Stad
  • Prachtige omgeving
  • Authentieke culturele bezienswaardigheden
  • Kleurrijke bevolking
  • Hoogte
Review geplaatst op 2017-06-05
9
Peru Arequipa
karinm was hier 01 nov 2008
Arequipa is een prachtige stad in het zuiden van Peru die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit land. Het wordt ook wel la ciudad blanca genoemd, de witte stad, vanwege de vele spierwitte gebouwen die de stad sieren. Ondanks dat het een van de grote steden van Peru is, heeft het een knusse sfeer. Het Plaza de Armas is het belangrijkste plein van de stad, en hier bruist het zowel overdag als 's avonds. Het plein wordt omzoomd door mooie koloniale gebouwen die 's avonds mooi verlicht zijn. Ook staat hier de grote kathedraal die je kunt bezoeken. Midden in Arequipa ligt het Santa Catalinaklooster, de belangrijkste trekpleister van de stad en al in 1580 opgericht, ter bescherming van de meest vooraanstaande dochters uit gegoede families. Zij werden daar gehuisvest, en het kloosterleven was volledig onttrokken aan de buitenwereld. De nonnen hielden er lang geleden een uitbundige levensstijl op na, met o.a. persoonlijke slaven en een wijnkelder. Op het hoogtepunt leefden er 450 mensen (waarvan eenderde nonnen en de rest slaven). Het 20.000m2 grote klooster is nu te bezoeken, er leven nog een paar nonnen in een afgeschermd deel. Je moet er zeker even tijd voor uittrekken, het is een kleurrijk geheel met straatjes in rood, blauw en geel. Aan de rand van Arequipa ligt de vulkaan El Misti, die overal in de stad te zien is. Er lopen verschillende wandelroutes naar de top. Al met al een stad het bezoeken waard!
Stad
  • Grote stad, maar toch knusse sfeer
  • Santa Catalina klooster
  • 's avonds chillen aan het Plaza de Armas
  • actief zijn en de vulkaan El Misti beklimmen
  • Schitterende aanblik door de witte gebouwen
  • Geen
Review geplaatst op 2017-05-10
9
Peru Arequipa
Graaf was hier 15 mrt 2018
Het prachtige Santa Catalina klooster is een schitterend en intrigerend complex waar je over geplaveide straten en door steegjes slentert, het is een stad op zich en bestaat uit meer dan 100 huizen, 60 straten, een hoofdplein, een kerk en zelfs een begraafplaats. Sinds 1970 is het toegankelijk voor publiek. Hiervoor hebben nonnen honderden jaren lang hier in complete afzondering geleefd, en was het leven binnen de muren van dit klooster een compleet mysterie voor de buitenwereld want er mochten geen buitenstaanders naar binnen. Het kloostercomplex is goed bewaard gebleven en je zult versteld staan van alle prachtige woningen die je hier zult zien. Op dinsdagen en donderdagen kun je er ook ‘s avond heen en dan wordt het complex magisch verlicht door lantaarns, wat een zeer mystieke sfeer geeft.
Stad
  • authentiek klooster
  • cultuur-historisch hoogtepunt
  • flinke entreeprijs
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Peru Cuzco
Jacqueline was hier 15 mrt 2018
Onbeschrijfelijk gevoel ging er door mij heen toen ik over de MP dwaalde.....wat een bewondering kwam er voor de "bouwers" in me naar boven ! Wat een magische plek ....wat een uitzichten , wat een steeds wisselende beelden krijg je op de MP door de steeds dalende en stijgende wolken ! Om stil van te worden, neem je tijd om rustig het beeld van deze wonderlijke plek tot je te laten doordringen , want foto's zijn maar een vaag "aftreksel" / herinnering aan de sfeer die er hangt. De plaats waarvandaan je de MP kan bezoeken -Aguas Calientas- vond ik vreselijk : enorme drukte van toeristen , alleen maar hotels en eetgelegenheden , niets magisch aan ! Tip : trek laagjes kleding aan ivm het veranderlijke weer. Dure bestemming doordat je de dure trein naar Aguas Calientas bijna wel moet nemen ( lopen is een zware optie ) ook de busrit naar de ingang van de MP moet je bijna wel nemen....spaar je energie voor de MP zelf !! Ipv het omhoog lopen vanaf Aguas Calientas ( busretour kost zo'n $25 pp, busritje duurt zo'n 20 min )
Regio
  • Magische plek
  • Fotogeniek !!!
  • Drukte
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Peru Cuzco
Anika was hier 15 mrt 2018
Er zijn een aantal bekende trails naar Machu Picchu, maar wij kozen een alternatieve route; genaamd de koffieroute. Deze 3 daagse route die we samen maakten met een gids en waarbij je overnacht bij boeren, startte de 1e dag bij de eerste boer, die van alles en nog wat verbouwden. We kregen hier uitleg over en we maakten zelf chocolade. Daarnaast nuttigden we samen met het gezin de lunch en avondeten. De 2e dag verplaatsten we ons met lokaal vervoer en wandelden we vervolgens verder naar de volgende boer. Ook hier kregen we uitleg over wat ze verbouwden en plukten we koffiebonen en maakten we koffie. De 3e dag weer wandelend en met lokaal vervoer kwamen we aan in Aguas Calientes om de volgende dag als eerste de Machu Picchu te bewonderen, die we echt een paar minuutjes voor ons alleen hadden, omdat we als eerste bij de ingang stonden. Ik vond deze route erg mooi, uiteraard waren wij niet de eerste toeristen die bij de boeren overnachtten, maar het voelde niet nep en ze waren echt oprecht geïnteresseerd. Ook omdat je maar met z'n tweeën (+gids) bij ze overnacht, voelt het echt buiten het gebaande pad. Daarnaast vond ik het mooi dat we hiermee de lokale bevolking ondersteunden, want door de toeristen die bij de boeren overnachten, kunnen de kinderen van deze boeren studeren.
Regio
  • buiten gebaand pad
  • ondersteuning van lokale bevolking
  • laatste nacht in Aguas Calientes=gebaand pad
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Peru Lima
baatjes was hier 01 jul 2016
We verbleven in de wijk Barranco, in een hotel met de uitstraling als een huis uit de boeken van Isabelle Allende. Barranco is een wijk waar je prima een paar dagen kunt vertoeven. Deze wijk heeft prima restaurantjes, bijvoorbeeld Isolina waar je heerlijke Lomo Saltado kunt eten. De wijk Barranco is rijk geworden door de guano. Nog steeds staan hier schitterende huizen. Van de stad Lima hadden we ons niet heel veel voorgesteld, des te leuker vonden wij de stadstour die wij maakten. Waarschijnlijk kwam dit door onze fantastische gids Rosario. Na een korte tour door Barranco zijn we op de bus gestapt om een bezoek te brengen aan een markt. Fruit smaakt in de tropen zoveel beter dan in Nederland. Ook hebben we voldoende Inca corn ingeslagen om een paar dagen vooruit te kunnen. Heerlijk. Downtown Lima bezochten we onder andere Iglesia y Convento de San Fransisco (zie tip 'Tombe Iglesia y Convento de San Fransisco), maar ook Plaza de Armas ontbrak niet. Dit plein stelt niet zoveel voor, gewoon een groot plein zoals zovelen in Zuid-Amerika. Wel grappig dat een boomlange Europeaan de grootste atrractie was. Wij hebben Lima als een heel relaxte stad ervaren, met toch wel wat weinig bezienswaardigheden.
Stad
  • relaxte sfeer
  • leuke restaurantjes
  • weinig echte beziendwaardigheden
  • in zomer beetje troosteloos door zeemist
Review geplaatst op 2018-01-06
8
Peru Arequipa
kruytflo was hier 01 aug 2009
Prachtig dorpje onder de vulkaan Misti. Het ligt op 2300 m en heeft veel culturele gebouwen uit de geschiedenis van vooral de Spanjaarden die in 1540 het stadje nieuw leven in bliezen. Eerst werd in 1600 het stadje verwoest door de vulkaan uitbarsting van Misti. Plaza de Armas is het centrale plein waar winkeltjes en eettentjes te vinden zijn. Ook vindt je hier de Kathedraal van Arequipa, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad. Opvallend is de enorme gevel, want deze is net zo breed als het Plaza de Armas zelf. Oorspronkelijk komt de kathedraal uit 1656. Eén van de mooiste plekken van Arequipa is het klooster van Santa Catalina. Dit nonnenklooster werd gesticht in de 16e eeuw en is vandaag de dag nog steeds voor een deel in gebruik als klooster. De rest van het kleurrijke complex is 1970 opengesteld voor publiek, en absoluut een bezoek waard. Het klooster is sober, maar barst van de mooie plekjes. Je kan hier uren doorbrengen en door de vele prachtige steegjes wandelen, kamertjes bezoeken en leren over de religieuze geschiedenis van Arequipa. Het Museo Santuarios Andinos draait om Juanita. Een 12-jarig Inca-meisje dat rond 1450 werd geofferd aan de goden. Haar bevroren lichaam werd in 1995 teruggevonden op de top van een vulkaan, en is goed bewaard gebleven. Een bijzonder museum over een bijzondere vondst met een goede inzage op de Inca traditie.
Stad
  • Mooi stadje
  • Vriendelijk volk
  • Veel cultuur
  • nvt
Review geplaatst op 2017-12-27
10
Peru
WKerkhof was hier 01 mei 2017
Vanuit het kleine dorpje Cocachimba kun je naar de voet van de tweedelige Gocta waterval lopen. Het pad naar de Gocta Falls loopt midden door de jungle en is vaak glibberig omhoog gaat dat wel, maar naar beneden is dat toch best eng. Je kunt ook met een paard ongeveer de helft van de route afleggen, maar het laatste stuk zul je zelf moeten lopen. Het gemak dient de mens, dus het eerste (en het glibberigste gedeelte) kun je ook afleggen met een paard. Niet dat dat niet eng is... Af en toe is het best stijl en dan moest ik goed vasthouden om niet van het paard te vallen. En ook bij een paard is een misstap zo gemaakt! De waterval is met een hoogte van 771 meter, de vijfde hoogste waterval van de wereld. Hij valt wel in twee delen naar beneden, en alleen van een afstand zijn beide delen te zien. Wanneer je kiest om net als ik tot de helft per paard te gaan en de rest te lopen ben je zo'n 2,5 uur kwijt (heen en terug) Het enige is dat je achteraf wel wat spierpijn in de armen kan verwachten...
Land
  • Bijna geen toeristen
  • Mooie wandeling door de jungle
  • Glibberig pad ernaartoe
  • warm en vochtig door jungle
Review geplaatst op 2017-12-11
9
Peru Colca Canyon
jolienoel was hier 01 okt 2017
Wat een mooie plek is dit zeg. Ik heb nog nooit zo'n enorme vallei gezien. De uitzichten zijn fenomenaal en vanuit iedere hoek anders. Het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) is de Cruz del Condor, waar je de andescondors kunt zien. Maar dit is niet alles... je kunt er door leuke kleine pittoreske dorpjes lopen, omgeven door bergen. Leuke aanrader als tussenstop wanneer je van Puno (Titicacameer) naar Arequipa reist. Chivay is een prima plaats om te overnachten.
Regio
  • Uitzichten
  • Pittoreske dorpjes
  • Cruz del Condor
  • Bekijk van tevoren of het 'condorseizoen' is
Review geplaatst op 2017-11-25
10
Peru
WKerkhof was hier 01 mei 2017
De heilige vallei van de Inca's ligt op nog geen uurtje rijden van Cusco en bevat het gebied tussen het dorpje Pisac en Ollantaytambo. Door de goede ligging van de vallei was deze plek het belangrijkste gebied voor landbouw in de Incatijd. Het mooiste is om door dit gebied te wandelen, stukjes Incatrail te volgen en de schoonheid zo op je in te laten werken. Onderweg kom je kleine dorpjes tegen met kleurrijke bewoners, prachtige en goed bewaarde Incaruïnes en haar bekende agrarische terrassen en voel je je nietig tussen de hoge bergen en mooie groene valleien. Ik was hier met Mountain Lodges of Peru en wandelde de Lares-tracking waar we elke dag een nieuw stukje van dit buitengewoon mooie gebied konden verkennen. Wil je hier ook wandelen? Zorg voor een goede conditie (de hoogtes kunnen nogal tegenvallen) een daypack met genoeg water, warme kleding en regen kleding. Het weer kan nogal veranderlijk zijn hier!
Land
  • Prachtig gebied
  • Mooie groene bergen
  • Leuke authentieke dorpjes
  • Goed bewaarde Incaruïnes
  • Hoogte kan tegenvallen met wandelen
Review geplaatst op 2017-10-25
8
Peru
Oudeschool was hier 01 sep 2017
Met de trein op weg van Cusco naar Aguas Calientes voor de tocht naar Machu Picchu (let op je stapt in op station 20 min. vanaf Cusco). Het is een prachtige tocht door de heilige vallei met riviertjes en kleine dorpjes.
Land
  • Prachtig uitzicht
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-24
8
Peru
Oudeschool was hier 01 sep 2017
Vlakbij Ica ligt Huacachinero een mooie oase in alle zandduinen. Vanaf deze zandduinen heb je bij avondlicht een prachtig uitzicht op de oase met palmbomen
Land
  • Nog vrij rustig
  • Prachtig uitzicht
  • geen
Review geplaatst op 2017-09-21