Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld image
Bob

Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld

Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even wat unieker. In de Skylodge Adventure Suites, de naam zegt het al, beleef je echt een avontuur. Je hangt namelijk letterlijk aan de berg!



Dit is het: drie capsules hangend aan een berg (Foto: Natura Vive Sac)



In dit hotel in Peru slaap je in een transparante lodge die met palen en touwen vastgemaakt is aan een berg in de Heilige vallei. Het hotel is in 2013 geopend en telt drie lodges. Je zweeft, op 400 meter hoogte, letterlijk over de vallei. Wat een spectaculair uitzicht moet je dan wel niet zien! De capsules zijn gemaakt van aerospace aluminium en waterresistente polykarbonaat, hetzelfde materiaal wat voor een ruimteschip wordt gebruikt. Je hoeft je dus zeker niet onveilig te voelen.



Klimmend naar je lodge



In een normaal hotel loop je zo door de lobby naar de lift toe die je naar je kamer brengt. Hier gaat dat net even anders. Om bij je lodge te komen, moet je eerst de rots beklimmen. Gelukkig hebben ze wel ijzeren hulpstukken geplaatst om het je wat makkelijker te maken. Zodra je in de capsule bent, moet je even een momentje nemen om het adembenemende uitzicht in je op te nemen. De capsule is geheel transparant, dus liggend in je bed en zelfs vanuit de badkamer kan je alles bewonderen. Een goede reden om eens een bezoekje te gaan brengen aan Peru!





Vanuit je bed van het prachtige uitzicht genieten (Foto: Natura Vive Sac)