Arequipa en Lago Titicaca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Alpaca

Arequipa en Lago Titicaca,
Peru


Peru is een land met een grote variëteit in eten en drinken, heeft haar eigen gerechten en eigen smaken. Aji de Gallina is een traditioneel Peruaans kipgerecht, de kip wordt in slierten verwerkt in een gele chilisaus.
Schrik niet, in Peru wordt van alles gegeten, dus ook cavia, het wordt hier ‘Cuy’ (koei) genoemd, meestal wordt het beestje in zijn geheel gefrituurd en geserveerd.

Peru is natuurlijk bekend om zijn lama's, de alpaca is het kleine broertje van de lama en vooral bekend om de wol. Echter de alpaca wordt ook gegeten, zie het gerecht op de foto (in rode wijnsaus). Diverse restaurants in de aan het Titicacameer gelegen Puno hebben het op de kaart staan, genoeg keus in de hoofdstraat Jr. Lima.
Het is minder bekend dat er in Peru ook wijn wordt gebrouwen, vooral de zoete wijnen van Quierolo en Tacama zijn erg lekker. Voor de droge wijnen drinken de Peruanen voornamelijk wijnen uit Chili en Argentinië.