Noord Sierra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Authentiek hotel of hostal als uitvalsbasis in Otavalo

Noord Sierra,
Ecuador


Net buiten Otavalo, 3 kilometer bergopwaarts in het dorp Peguche, verbleven wij in een heel erg leuk hotel. La Casa Sol, het zonnehuis. Ingericht in Ecuadoriaans-indiaanse stijl, en vanwege de hoge ligging heb je een prachtig uitzicht op Otavalo en de omringende vulkanen. Vooral 's avonds spectaculair met alle lichtjes van de stad.

Het hotel ligt vlak bij de Peguche watervallen, die voor indianen heilig is. Vrouwen doen hier 's morgens de was. De omgeving leent zich goed voor wandelingen, zoals het pad dat loopt van de waterval naar het Lago Pablo. Hier heb je absolute rust, je komt geen toerist tegen.

Vanuit het hotel kun je diverse excursies maken in de omgeving: bezoek het Condorpark, een opvangcentrum voor verzwakte roofvogels (opgericht en door een Nederlander). Of maak een tocht rond het kratermeer Laguna Cuicocha. In enkele dorpjes in de omgeving zie je hoe een vrouwen de authentieke vilthoeden maken en hoe de Ecuadoriaanse wandkleden worden geweven. De markt van Otavalo is beroemd en natuurlijk bezoek je die ook. Op zaterdag is deze het meest uitgebreid.

Een oude spoorlijn loopt van Otavalo naar Peguche (3 kilometer). Aan deze spoorlijn ligt een zeer sfeervol restaurant/hostal Aya Huma, gerund door een Nederlandse vrouw en haar Ecudoriaanse echtgenoot en genoemd naar een Indiaanse sjamaan. Hier kun je fantastisch eten (de forel is een aanrader!). Het is geheel in indiaanse stijl gebouwd en ingericht. Dit hostal is iets eenvoudiger dan La Casa Sol, maar zeker zo mooi.

Van beide geef ik de website: [url="http://www.lacasasol.com/casaotavalo" target="_blank"]www.lacasasol.com/casaotavalo[/url] en [url="http://www.ayahuma.com" target="_blank"]www.ayahuma.com [/url]