Ecuador reviews

10
Ecuador
mkroonenburg was hier 01 jul 2018
Fantastisch land met vele gezichten! De Amazone, het Andesgebergte en de kust. En ook de kust heeft weer vele kanten: zo rijd je door een droog landschap en 20 minuten verderop waan je jezelf in de jungle en is het erg vochtig! Compleet verschillende landschappen en hierdoor ook verschillende lokale mensen, niet alleen in uiterlijk maar ook w.b.t. toegankelikheid. Echt divers. Wij hebben zelf een auto gehuurd en dat is super goed te doen. De wegen zijn prima aangelegd, het is geen Aziatisch gekkenwerk in het verkeer en je hebt veel tijdwinst t.o.v. een bus. Het grote voordeel: je kunt overal stoppen waar je wilt en hierdoor kun je met gemak de afgelegen plekken bezoeken. En die zijn er genoeg. Je rugzak is wel wat dikker bepakt: kleding voor het mooie weer, maar ook wat warms voor in de bergen. Wij waren er in juli en hebben alles aangehad. Van korte broek tot windjack met trui en dons jas over elkaar. Je kunt met gemak over slapen in diverse hostels, het eten is er prima en de mensen zijn soms misschien wat schuchter, maar allen erg vriendelijk. Tja, en het land zelf is gewoon prachtig! Dat moet je gewoon zelf ervaren. Ga vooral naar de plekken die niet zo bekend zijn, er is zoveel moois. Geniet!
Land
  • veelzijdig
Review geplaatst op 2018-09-03
7
Ecuador Quito
dirkversteeg was hier 01 sep 2015
QUito heeft wat bijzondere plekjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is het een drukte van belang op de markt op zondagmiddag wanneer de mensen naar het plein komen om elkaar te ontmoeten. Is sommige hoeken wordt gezongen, in andere gespeeld en verderop vinden (politieke) discussies plaats. De ligging op hoogte en omsloten door bergen is bijzonder. Echter, Quito heeft ook veel lelijke kanten en wanneer je buiten het historische centrum bent voel je je gelijk een stuk minder veilig. Prima om 2 dagen rond te hangen maar Ecuador heeft veel meer moois om te bewonderen.
Stad
  • authentiek
  • niet super veilig
Review geplaatst op 2017-06-08
8
Ecuador Quito
neretslok was hier 15 mrt 2018
Quito is een langgerekte smalle stad die tussen twee bergruggen van de Andes is gebouwd. In het noorden ligt het moderne centrum, rond Mariscal Sucre, en wat zuidelijker ligt het oude historische centrum. Dat laatste centrum is vooral de moeite waard vanwege zijn prachtige koloniale gebouwen en huizen, kerken, kloosters en paleizen. Even ten zuiden van dit historische centrum ligt de heuvel Panecillo. Het is beslist de moeite waard om deze heuvel te beklimmen. Beneden lijkt het niet zo’n aantrekkelijke optie om naar het beeld van Maria, dat hoog op de heuvel over de stad uitkijkt, te gaan. Toch mis je wel wat, als je dit overslaat. Eenmaal boven wordt je onverwacht getrakteerd op een imposant 360 graden zicht over deze metropool. Links en rechts strekken de buitenwijken zich uit tot bijna naar de toppen van de bergen die de stad omringen. Naar het noorden toe zie je de prachtige oude binnenstad met zijn mooie gebouwen, veelal met de rode pannendaken. De top van de heuvel ligt feitelijk in het park Panecillo, dat overigens smal broodje betekent, omdat het er vanaf beneden gezien inderdaad op lijkt. Het standbeeld van Maria, La Virgen de Quito, is 45 meter hoog. Je kunt overigens het beste een taxi nemen vanaf het centrum. Het is niet ver, maar wel zo veilig. Want hoe leuk ook, Quito is en blijft een Zuid-Amerikaanse stad waar eenzaam ergens 'zo maar' gaan wandelen niet echt een optie is.
Stad
  • Prachtig overzicht over Quito
  • Te ver en te gevaarlijk om te lopen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Ecuador Baños de Agua Santa
neretslok was hier 01 dec 2008
Banos is niet alleen populair vanwege de warmwaterbronnen die uit de onvoorspelbare vulkaan Tungurahua opborrelen. Vanwege de prachtige ligging tussen hoge bergen is dit stadje bij uitstek geschikt voor vele outdoor-activiteiten. Een leuke activiteit is met de fiets of een houten open bus van Banos naar het 21 km oostelijker gelegen Rio Verde, door het dal van de rivier Verde. Het landschap hier is spectaculair: steile bergwanden en diepe kloven. Je kunt onderweg met een bakje dat aan een stalen draad hangt zo’n diepe kloof over. Of het verantwoord is weet ik niet, maar bij mijn weten is het nooit mis gegaan. Aan het eind wandel je dan naar de Pailon de Diablo, een spectaculaire waterval, die je het best kunt zien vanaf een gammele wiebelende hangbrug. Als je hier staat en je ziet dit watergeweld, zal duidelijk worden waarom hij de “ketel van de duivel” heet. De wandeling erheen, en zeker terug, is behoorlijk pittig, maar alleszins de moeite waard!
Stad
  • Veel te doen
  • Gezellig druk
  • Geen
Review geplaatst op 2016-12-27
9
Ecuador Galapagos eilanden
Herrie was hier 15 mrt 2018
Duiken aan de rand van de wereld , Darwin en Wolf zijn de meest noordelijke vulkaanformaties van Galapagos , onbewoond ,ontoegankelijk. Liveaboard op de Agressor 3 , na 6,5 uur gevaar vanuit Bartolome Island kunnen we ons opmaken voor de ultieme duikervaring. Wolf Island , vanuit de Panga (zodiac) rollen we in de volle stroming , laten ons meevoeren samen met de overweldigende hoeveelheid soorten vis. Tussen de rotsen vinden we beschutting en op zo'n 25 meter diepte blijven we hangen om alles wat passeert te spotten. Galapagoshaaien komen nieuwsgierig poolshoogte nemen en scheren tussen de duikersluchtbellen over onze hoofden. Bataljons hamerhaaien patrouilleren langs en over ons heen . Schildpadden , adelaarsroggen , scholen vis en hier en daar een eenzame manta, duikersparadijs. Vier duiken maken we hier en varen dan door naar Darwin , het noordelijkste eiland . Na zes duiken bij Darwin's Arch tellen we 3 walvishaaien bij onze spotlijst . Tranen van vreugde vullen de duikbril , nogmaals 2 duiken bij Wolf en dan de terugtocht naar Santa Cruz. Via Isla Fernandina waar zeeleeuwen en pinguïns speelkameraadjes waren . De maanvis Mola Mola kwam bij Cabo Douglas naar ons kijken , waarna we bij Vincente Roca met leguanen in de branding zwommen , niks gebaand , puur geluk.
Regio
  • buiten catagorie duikstekken
  • perfecte verzorging aan boord
  • veiligheidsprotocol uitstekend
  • goede onderwatergidsen
  • wachttijd tussen transfers
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Ecuador Galapagos eilanden
Anouk was hier 15 mrt 2018
De Galapagos, ik had er al veel positiefs over gehoord, dus mijn verwachtingen waren hoog. Soms kan het dan tegenvallen, als je te hoge verwachtingen hebt gespannen. Echter zodra je voet op de Galapagos eilanden zet, dan beland je in een magische wereld waar mens en dier zo goed samen leven, maar toch apart. Overal waar je kijkt zie je dieren, van zeehonden tot haaien, van 'Blue footed boobies' tot de grootste schildpadden die je ooit hebt gezien. In de haven wordt je ontvangen door de zeehonden die lekker op de bankjes liggen te zonnen, en je moet een beetje zigzaggen om de marine iguanas niet voor de voeten te lopen. Ik heb een week lang de lach niet van mijn gezicht kunnen halen en ieder dier dat je ziet blijft bijzonder. Maar ook voor de echte natuurliefhebbers of de fanatieke hiker heeft het eiland iets te bieden, huur een fiets en ontdek het eiland of doe een hike naar de grootste nog actieve vulkaan. Het heeft iets magisch. Ik raad aan vooral zelf te gaan eilandhoppen omdat je op deze manier zelf kan bepalen wat je wilt zien en hoelang je er wilt blijven. De ferries zijn een prima manier om van het ene naar het andere eiland te gaan. In mijn reis van 4 maanden door Zuid Amerika was dit het absolute hoogtepunt en deze trip naar de Galapagos zal ik dan ook niet snel meer vergeten. Het was een magische ervaring!
Regio
  • unieke natuur
  • heel veel wildlife
  • steeds toeristischer
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Ecuador Sierra Centraal
WKerkhof was hier 01 aug 2015
Baños de Agua Santa betekent baden van het Heilige Water. Deze naam komt niet uit de lucht vallen want Baños staat bekend om zijn vulkanische warmwaterbronnen en ligt aan de voet van de voet van de Tungurahua vulkaan. Ook staat Baños bekend om zijn watervallen. In het dorp worden verschillende mogelijkheden aangeboden om die te bezoeken, van actief met de mountainbike of wat minder actief met een klein busje. Vanuit Baños kun je nog veel meer actieve dingen doen als raften, paardrijden, wandelen of zelfs een vulkaan beklimmen. Ook is het de perfecte plek om vanuit hier richting het regenwoud te gaan. Al deze dingen zijn heel makkelijk in het dorpje zelf te regelen. Want aangezien het een echte toeristische trekpleister is voor zowel binnenlandse als buitenlandse gasten, zijn er genoeg bedrijfjes die al zulke activiteiten aan bieden. En na een dag van inspanning, is er niks zo lekker als een warm, thermaal bad!
Regio
  • Omgeven door mooie natuur
  • Veel outdoor activiteiten
  • Warmwaterbaden
  • Gemoedelijk door veel kunstenaars
  • Redelijk toeristisch
  • Vaak slechter weer
Review geplaatst op 2017-11-21
9
Ecuador Amazonegebied
rbannink was hier 01 jul 2017
We hebben volop genoten van het Amazonegebied in Ecuador. We zijn in het Cuyabeno National Park geweest. Vanuit Quito of Lago Agrio is het mogelijk om een tocht te organiseren naar één van de lodges in het National Park. Wij hebben gekozen voor Nicky Amazon Lodge. Onze gids heeft ons veel kunnen vertellen over het Amazonegebied. Met een beetje geluk kun je veel dieren zien tijdens de boot-/kano-/wandeltochten. Wij hebben veel gezien: anaconda, luiaard, miereneter, veel verschillende apen, slangen,vogelspin, rivierdolfijn.....
Regio
  • mooie natuur
  • muggen
Review geplaatst op 2017-09-01
9
Ecuador
WKerkhof was hier 01 aug 2015
De Cuyabeno Lodge ligt op een schiereilandje halverwege het Cuyabeno meer. Met uitzicht op het hele meer heeft de lodge een prachtige ligging, midden in de jungle! De huisjes zijn gemaakt van voornamelijk hout met rieten daken, zoals de oorspronkelijke bewoners, de Siona, dat ook doen. Niet echt luxe maar het past vooral erg mooi in de omgeving. (een klein minpuntje is het onderhoud, maar een paar ligt lekkend dak en een paar rotte vloerdelen namen we in deze omgeving maar voor lief) Elk huisje heeft een eigen terrasje en er is plek genoeg om lekker in de hangmat te liggen en bij te komen van een mooie dag! De tocht naar de lodge is lang (Vlucht Quito-Lago Agrio, 2,5 uur in de bus naar de Cuyabeno reserve en dan nog 2 à 3 uur met de kano) maar voor het grootste gedeelte ook erg mooi. Elke dag ga je op pad met de kano op zoek naar de juweeltjes van de jungle: verschillende soorten apen, vogels en kaaimannen, maar ook anaconda's, luiaarden en de capibara. Met een beetje geluk spot je hier ook de zoetwater dolfijn! Wandelingen door je jungle, zijn ook erg leuk om te doen. De ervaren gids laat moeiteloos de kleinste en best gecamoufleerde insecten zien. Alles naar gelang het weer het toelaat... Meenemen: Dunne, luchtige bedekkende kleding tegen de insecten (liefst ook sneldrogend) , insecten spray, regenkleding, zonnebrand, petje en zonnebril en zwemkleding want ondanks piranha's is het spannend maar heerlijk zwemmen in het meer bij zonsondergang!
Land
  • Midden in de jungle
  • Ecologisch verantwoord
  • Alle trips en eten inbegrepen
  • Goede gidsen
  • Lange toch om er te komen
  • Niet zo goed onderhouden
Review geplaatst op 2017-07-11
6
Ecuador Imbabura Province
dirkversteeg was hier 01 sep 2015
De markt in Otavalo is leuk maar wel erg toeristisch. Het dorpje stelt verder niet veel voor. Wij waren er tijdens het festival Yamor waardoor er optredes waren op verschillende podia. Wanneer je de keuze hebt dan is de lokale markt in Guamote (een stuk zuidelijker) veel meer authentiek dan de markt in Otavalo.
Regio
  • Festival Yamor
  • Toeristische markt
Review geplaatst op 2017-06-13
7
Ecuador
dirkversteeg was hier 01 sep 2015
QUito heeft wat bijzondere plekjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is het een drukte van belang op de markt op zondagmiddag wanneer de mensen naar het plein komen om elkaar te ontmoeten. Is sommige hoeken wordt gezongen, in andere gespeeld en verderop vinden (politieke) discussies plaats. De ligging op hoogte en omsloten door bergen is bijzonder. Echter, Quito heeft ook veel lelijke kanten en wanneer je buiten het historische centrum bent voel je je gelijk een stuk minder veilig. Prima om 2 dagen rond te hangen maar Ecuador heeft veel meer moois om te bewonderen.
Land
  • authentiek
  • niet super veilig
Review geplaatst op 2017-06-08
10
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens mijn verblijf in Mindo verbleef ik in een simpel huisje. Er was een prachtige orchideeëntuin waar tientallen kolibries en andere mooie vogels rond vlogen. Ik heb uren lang genoten van deze prachtige wezens.
Land
  • dagelijks diverse mooie vogels
  • indien je niet verblijft 3euro entree
Review geplaatst op 2017-05-03
9
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Het 'frog-concert' is een leuke tocht waar veel diverse kleine dieren zijn te vinden. Natuurlijk is het van belang dat je niet bang bent voor slangen, kikkers en spinnen.
Land
  • geweldig veel klein wild life
  • gids spreekt alleen gebrekkig engels
Review geplaatst op 2017-05-03
10
Ecuador Amazonegebied
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens een van de kano tochten in Lago Agrio ging ik samen met de gids opzoek naar kaaimannen. Deze kaaiman had zich verstopt achter onze lodge. In de avond zag je overal oranje ogen in het water. Ik heb die nachten met 1 oog open geslapen
Regio
  • prachtig
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Amazonegebied
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens een van de kano tochten in Lago Agrio gingen ik opzoek naar kaaimannen. Deze kaaiman had zich verstopt achter onze lodge. In de avond zag je overal oranje ogen in het water. Ik heb die nachten met 1 oog open geslapen
Regio
  • midden in de jungle
  • vlak naast mijn verblijf#eng
Review geplaatst op 2017-04-24
8
Ecuador Amazonegebied
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens een amazonetocht in Lago Agrio zaten er een paar vreemde beesten op op een tak. Eenmaal dichterbij zag ik dat het vleermuizen waren. Je kon ze nauwelijks onderscheiden van de tak.
Regio
  • in de amazone
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-24
8
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Deze flamingo's zijn te vinden bij Puerto Villamil. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanuit de hoofdstraat van Isla Isabela. Het is een leuke wandeling waar je naast flamingo's enkele leguanen kan spotten.
Regio
  • veel flamingo's
  • veel rommel
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Een snorkeltocht bij las tintoreras is een aanrader. Gedurende de tocht zijn we met acht personen op stap gegaan. Hierbij hebben op een nette afstand de pinguins mogen bewonderen. Daarnaast heb ik zeeschildpadden gezien, prachtige vissen en natuurlijk heb ik haaien gespot. In het water zijn het net eenden. Het is onvoorstelbaar dat deze magische wezens hier rond zwemmen.
Regio
  • geweldig veel wildlife
  • soms een sterke stroming
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
De gids was zeer deskundig. Het was een tocht die over een gebaand pad liep. Vroeg in de ochtend zijn de meeste vogels te spotten. Het is van belang om bij inwoners van Mindo tips te vragen naar goede gidsen.
Land
  • Zeer veel vogel soorten
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Geweldige tour gemaakt door het nevelwoud met een vogel-gids. Deze man had geweldig veel kennis van de vogels in het woud en kon hier vol passie over vertellen.
Land
  • Rust
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2017-04-24