Ecuador reviews

10
Ecuador
mkroonenburg was hier 01 jul 2018
Fantastisch land met vele gezichten! De Amazone, het Andesgebergte en de kust. En ook de kust heeft weer vele kanten: zo rijd je door een droog landschap en 20 minuten verderop waan je jezelf in de jungle en is het erg vochtig! Compleet verschillende landschappen en hierdoor ook verschillende lokale mensen, niet alleen in uiterlijk maar ook w.b.t. toegankelikheid. Echt divers. Wij hebben zelf een auto gehuurd en dat is super goed te doen. De wegen zijn prima aangelegd, het is geen Aziatisch gekkenwerk in het verkeer en je hebt veel tijdwinst t.o.v. een bus. Het grote voordeel: je kunt overal stoppen waar je wilt en hierdoor kun je met gemak de afgelegen plekken bezoeken. En die zijn er genoeg. Je rugzak is wel wat dikker bepakt: kleding voor het mooie weer, maar ook wat warms voor in de bergen. Wij waren er in juli en hebben alles aangehad. Van korte broek tot windjack met trui en dons jas over elkaar. Je kunt met gemak over slapen in diverse hostels, het eten is er prima en de mensen zijn soms misschien wat schuchter, maar allen erg vriendelijk. Tja, en het land zelf is gewoon prachtig! Dat moet je gewoon zelf ervaren. Ga vooral naar de plekken die niet zo bekend zijn, er is zoveel moois. Geniet!
Land
  • veelzijdig
Review geplaatst op 2018-09-03
9
Ecuador Galapagos eilanden
Herrie was hier 15 mrt 2018
Duiken aan de rand van de wereld , Darwin en Wolf zijn de meest noordelijke vulkaanformaties van Galapagos , onbewoond ,ontoegankelijk. Liveaboard op de Agressor 3 , na 6,5 uur gevaar vanuit Bartolome Island kunnen we ons opmaken voor de ultieme duikervaring. Wolf Island , vanuit de Panga (zodiac) rollen we in de volle stroming , laten ons meevoeren samen met de overweldigende hoeveelheid soorten vis. Tussen de rotsen vinden we beschutting en op zo'n 25 meter diepte blijven we hangen om alles wat passeert te spotten. Galapagoshaaien komen nieuwsgierig poolshoogte nemen en scheren tussen de duikersluchtbellen over onze hoofden. Bataljons hamerhaaien patrouilleren langs en over ons heen . Schildpadden , adelaarsroggen , scholen vis en hier en daar een eenzame manta, duikersparadijs. Vier duiken maken we hier en varen dan door naar Darwin , het noordelijkste eiland . Na zes duiken bij Darwin's Arch tellen we 3 walvishaaien bij onze spotlijst . Tranen van vreugde vullen de duikbril , nogmaals 2 duiken bij Wolf en dan de terugtocht naar Santa Cruz. Via Isla Fernandina waar zeeleeuwen en pinguïns speelkameraadjes waren . De maanvis Mola Mola kwam bij Cabo Douglas naar ons kijken , waarna we bij Vincente Roca met leguanen in de branding zwommen , niks gebaand , puur geluk.
Regio
  • buiten catagorie duikstekken
  • perfecte verzorging aan boord
  • veiligheidsprotocol uitstekend
  • goede onderwatergidsen
  • wachttijd tussen transfers
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Ecuador Galapagos eilanden
Anouk was hier 15 mrt 2018
De Galapagos, ik had er al veel positiefs over gehoord, dus mijn verwachtingen waren hoog. Soms kan het dan tegenvallen, als je te hoge verwachtingen hebt gespannen. Echter zodra je voet op de Galapagos eilanden zet, dan beland je in een magische wereld waar mens en dier zo goed samen leven, maar toch apart. Overal waar je kijkt zie je dieren, van zeehonden tot haaien, van 'Blue footed boobies' tot de grootste schildpadden die je ooit hebt gezien. In de haven wordt je ontvangen door de zeehonden die lekker op de bankjes liggen te zonnen, en je moet een beetje zigzaggen om de marine iguanas niet voor de voeten te lopen. Ik heb een week lang de lach niet van mijn gezicht kunnen halen en ieder dier dat je ziet blijft bijzonder. Maar ook voor de echte natuurliefhebbers of de fanatieke hiker heeft het eiland iets te bieden, huur een fiets en ontdek het eiland of doe een hike naar de grootste nog actieve vulkaan. Het heeft iets magisch. Ik raad aan vooral zelf te gaan eilandhoppen omdat je op deze manier zelf kan bepalen wat je wilt zien en hoelang je er wilt blijven. De ferries zijn een prima manier om van het ene naar het andere eiland te gaan. In mijn reis van 4 maanden door Zuid Amerika was dit het absolute hoogtepunt en deze trip naar de Galapagos zal ik dan ook niet snel meer vergeten. Het was een magische ervaring!
Regio
  • unieke natuur
  • heel veel wildlife
  • steeds toeristischer
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Ecuador Amazonegebied
rbannink was hier 01 jul 2017
We hebben volop genoten van het Amazonegebied in Ecuador. We zijn in het Cuyabeno National Park geweest. Vanuit Quito of Lago Agrio is het mogelijk om een tocht te organiseren naar één van de lodges in het National Park. Wij hebben gekozen voor Nicky Amazon Lodge. Onze gids heeft ons veel kunnen vertellen over het Amazonegebied. Met een beetje geluk kun je veel dieren zien tijdens de boot-/kano-/wandeltochten. Wij hebben veel gezien: anaconda, luiaard, miereneter, veel verschillende apen, slangen,vogelspin, rivierdolfijn.....
Regio
  • mooie natuur
  • muggen
Review geplaatst op 2017-09-01
9
Ecuador Cotopaxi NP
Marcella91 was hier 01 mei 2017
Bij een rondreis door Ecuador mag een bezoek aan Cotopaxi NP natuurlijk niet ontbreken. De nacht voor ons bezoek aan dit park sliepen wij in hacienda El Povenir, een traditioneel huis gemaakt van lemen muren en rieten daken. Wij maakten hier een prachtige wandeling met uitzicht op de Cotopaxi en aten in het kleine restaurant een heerlijk stukje vlees. Het waren echter de details die de overnachting hier onvergetelijk maakten. Dat we 's avonds op onze kamer kwamen waren de gordijnen gesloten, de nachtlampjes aan, de kachel een standje hoger en een kruik in bed! Wat een warm welkom!
Highlight
  • Dicht bij Cotopaxi
  • Mooie omgeving
  • Gastvrij
Review geplaatst op 2018-10-28
10
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens mijn verblijf in Mindo verbleef ik in een simpel huisje. Er was een prachtige orchideeëntuin waar tientallen kolibries en andere mooie vogels rond vlogen. Ik heb uren lang genoten van deze prachtige wezens.
Land
  • dagelijks diverse mooie vogels
  • indien je niet verblijft 3euro entree
Review geplaatst op 2017-04-24
9
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Het 'frog-concert' is een leuke tocht waar veel diverse kleine dieren zijn te vinden. Natuurlijk is het van belang dat je niet bang bent voor slangen, kikkers en spinnen.
Land
  • geweldig veel klein wild life
  • gids spreekt alleen gebrekkig engels
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Amazonegebied
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens een van de kano tochten in Lago Agrio ging ik samen met de gids opzoek naar kaaimannen. Deze kaaiman had zich verstopt achter onze lodge. In de avond zag je overal oranje ogen in het water. Ik heb die nachten met 1 oog open geslapen
Regio
  • prachtig
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Amazonegebied
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens een van de kano tochten in Lago Agrio gingen ik opzoek naar kaaimannen. Deze kaaiman had zich verstopt achter onze lodge. In de avond zag je overal oranje ogen in het water. Ik heb die nachten met 1 oog open geslapen
Regio
  • midden in de jungle
  • vlak naast mijn verblijf#eng
Review geplaatst op 2017-04-24
8
Ecuador Amazonegebied
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Tijdens een amazonetocht in Lago Agrio zaten er een paar vreemde beesten op op een tak. Eenmaal dichterbij zag ik dat het vleermuizen waren. Je kon ze nauwelijks onderscheiden van de tak.
Regio
  • in de amazone
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-24
8
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Deze flamingo's zijn te vinden bij Puerto Villamil. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanuit de hoofdstraat van Isla Isabela. Het is een leuke wandeling waar je naast flamingo's enkele leguanen kan spotten.
Regio
  • veel flamingo's
  • veel rommel
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Een snorkeltocht bij las tintoreras is een aanrader. Gedurende de tocht zijn we met acht personen op stap gegaan. Hierbij hebben op een nette afstand de pinguins mogen bewonderen. Daarnaast heb ik zeeschildpadden gezien, prachtige vissen en natuurlijk heb ik haaien gespot. In het water zijn het net eenden. Het is onvoorstelbaar dat deze magische wezens hier rond zwemmen.
Regio
  • geweldig veel wildlife
  • soms een sterke stroming
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
De gids was zeer deskundig. Het was een tocht die over een gebaand pad liep. Vroeg in de ochtend zijn de meeste vogels te spotten. Het is van belang om bij inwoners van Mindo tips te vragen naar goede gidsen.
Land
  • Zeer veel vogel soorten
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Geweldige tour gemaakt door het nevelwoud met een vogel-gids. Deze man had geweldig veel kennis van de vogels in het woud en kon hier vol passie over vertellen.
Land
  • Rust
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2017-04-24
9
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
Het is een prachtige locatie waar tientallen schildpadden vrij rondlopen. Ondanks dat het een toeristische trekpleister is, is het er behoorlijk rustig. Hierdoor kon ik optimaal genieten van de schilpadden in de natuur.
Regio
  • Er staan verschillende leuke weetjes op borde
  • geen verkoop van water
Review geplaatst op 2017-04-24
10
Ecuador Galapagos eilanden
smeetsje12 was hier 01 mrt 2017
De zeeleeuwen van Isla Isabela zijn een attractie opzich. Ze liggen overal waar je kijkt. In het water zijn ze ontzettend speels, maar als je op het land zijn dan zijn ze zeer dominant. In de avond komen ze de pier op en lopen ze luid keels rond.
Regio
  • prachtige zeeleeuwen
  • soms druk met boten
Review geplaatst op 2017-04-23
9
Ecuador Galapagos eilanden
Duiken aan de rand van de wereld , Darwin en Wolf zijn de meest noordelijke vulkaanformaties van Galapagos , onbewoond ,ontoegankelijk. Liveaboard op de Agressor 3 , na 6,5 uur gevaar vanuit Bartolome Island kunnen we ons opmaken voor de ultieme duikervaring. Wolf Island , vanuit de Panga (zodiac) rollen we in de volle stroming , laten ons meevoeren samen met de overweldigende hoeveelheid soorten vis. Tussen de rotsen vinden we beschutting en op zo'n 25 meter diepte blijven we hangen om alles wat passeert te spotten. Galapagoshaaien komen nieuwsgierig poolshoogte nemen en scheren tussen de duikersluchtbellen over onze hoofden. Bataljons hamerhaaien patrouilleren langs en over ons heen . Schildpadden , adelaarsroggen , scholen vis en hier en daar een eenzame manta, duikersparadijs. Vier duiken maken we hier en varen dan door naar Darwin , het noordelijkste eiland . Na zes duiken bij Darwin's Arch tellen we 3 walvishaaien bij onze spotlijst . Tranen van vreugde vullen de duikbril , nogmaals 2 duiken bij Wolf en dan de terugtocht naar Santa Cruz. Via Isla Fernandina waar zeeleeuwen en pinguïns speelkameraadjes waren . De maanvis Mola Mola kwam bij Cabo Douglas naar ons kijken , waarna we bij Vincente Roca met leguanen in de branding zwommen , niks gebaand , puur geluk.
Regio
  • buiten catagorie duikstekken
  • perfecte verzorging aan boord
  • veiligheidsprotocol uitstekend
  • goede onderwatergidsen
  • wachttijd tussen transfers
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Ecuador
Vilcabamba staat bekend om de mooie ligging, zuivere lucht en rustige sfeer. Daarnaast heeft het een opvallend hoog aantal inwoners met een leeftijd boven de 100. Dus wie een lang leven wil, weet waar hij naartoe moet verhuizen. Het hotel waar we verblijven ligt wat buiten het dorpje, hoger op de berg. Hierdoor hebben we een prachtig uitzicht op de vallei. Het imago van Vilcabamba zorgt ook voor een grote toestroom van "boomknuffelaars". Oftewel, blanken met rasta's en gekleurde (pyjama)broeken. In een koffietentje horen we een jongeman vertellen hoe geroerd hij gister was toen hij de zon op de bergen zag schijnen. Hij moest er van huilen en bedankte God dat Hij hem hier heeft gebracht. Aangezien wij gewoon door de buschauffeur zijn gebracht, raken we wat minder emotioneel van het uitzicht. Ook voelen we geen behoefte om de Zonnegroet te beoefenen tijdens een van de gratis yogalessen. Maar mooi is het hier zeker.
Land
  • Rust
  • Uitzichten
  • Wandelen
  • Nvt
Review geplaatst op 2016-10-07
9
Ecuador
Door de ligging aan de Stille Oceaan en in het meer dan 6000 meter hoge Andesgebergte heeft het land bijna net zoveel klimaatzones als er op aarde zijn. Dat betekent wisselende landschappen met verschillende natuur. Maar ook de bevolking is divers. Mestiezen, laag- en hooglandindianen, Afro-Amerikanen en blanken hebben hun eigen cultuur en dat levert fotogenieke elementen in overvloed op. Wij bezochten het allemaal. We lagen aan het strand, dreven op binnenbanden over een junglerivier, bezochten koloniale steden, mengden ons op lokale markten als enige Europeanen tussen de kleurrijke en met hoeden getooide indianen en wandelden op 4000 meter hoogte in nationale parken. Absolute topper was de afdaling per mountainbike vanaf 4800 meter hoogte op de flanken van de Kolos van de Andes, de vulkaan Chimborazo, die tot aan het eindpunt in Riobamba het landschap domineerde. Tenslotte brachten we ook nog een bezoek aan de unieke Galápagos eilanden. Deze eilanden, waar je werkelijk struikelt over de zeeleeuwen en de zeeleguanen naast natuurlijk de vele schildpadden waar de eilanden hun naam aan te danken hebben, voegde weer een andere dimensie toe aan onze toch al afwisselende reis. Toen we na drie weken aan een strandje uit lagen te rusten met de majestueuze fregatvogels boven onze hoofden realiseerden wij ons dat wij - als ervaren reizigers - eigenlijk nog nooit in één vakantie zoveel afwisseling hebben meegemaakt. Het fotoverslag bleek zelfs teveel voor één fotoboek!
Land
  • Afwisselend
  • Veel fotogenieke onderwerpen
  • Veel verschillende natuur
  • Unieke flora en fauna
  • Verschillende culturen
  • Veel klimaatzones, van stranden tot hooggebergte
  • Als het al een minpunt is: de accomodaties zijn veelal eenvoudig of ietwat gedateerd. Houd je van luxe dan is de keuze beperkt
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Ecuador
Fransvdg was hier 01 aug 2016
Iedereen die intussen mijn foto's heeft gezien en de daarbij behorende teksten heeft gelezen weet dat ik laaiend enthousiast ben terug gekomen van mijn reis door Ecuador. Wat is dat landschappelijk een prachtig land! En ook cultureel valt er veel te genieten, herinneringen aan de Inca's en andere Indianenvolken, maar ook herinneringen aan de Spaanse overheersing. Zowel de Amazone jungle, de steden, als het Andes gebergte en de Galapagoseilanden bieden zoveel variatie en verrassingen dat ik alleen maar zeggen kan: Ga er heen! In dit land zijn er nog genoeg plekken te vinden waar je ver buiten de gebaande paden kunt komen. De variatie aan mogelijkheden is heel groot: van luxueus tot heel primitief. Voor elk wat wils dus.
Land
  • prachtige natuur
  • heel veel interessant dierenleven
  • cultureel heel interessant
  • smakelijk eten
  • heerljke vruchtensappen
  • over het algemeen goede wegen
  • Je houdt het niet de hele reis droog
  • Kans op hoogteziekte
Review geplaatst op 2016-10-04