Chili reviews

7
Chili Santiago
neretslok was hier 01 dec 2008
Santiago is met zijn ruim 4 miljoen inwoners (inclusief de voorsteden zelfs 10 miljoen) een echte metropool en is één van de grootste steden van Zuid-Amerika. Om de stadse drukte even te ontsnappen is het erg de moeite waard het Parque Metropolitana te bezoeken. Deze groene long van Santiago ligt op de heuvel San Cristobal, even ten noordoosten van het centrum. Je wandelt dan eerst door de uitgaanswijk Bellavista met restaurants, galleries en cafe’s. Bij de ingang van het park kun je de tandradbaan naar boven nemen, maar je kunt ook naar boven wandelen. De tandradbaan stopt halverwege bij de dierentuin. Boven aangekomen staat een groot Mariabeeld, dat hier al 100 jaar staat. De vergezichten zijn prachtig, maar soms is er wel de nodige smog. Op zondagen, als het in het park zelf overigens erg druk is, is de kans op mooie vergezichten het grootst. Wij waren er op 1e Kerstdag, weinig verkeer en redelijke vergezichten. Ten oosten van de stad kun je dan de Andes zien liggen. Bij het Mariabeeld liggen veel briefjes met vragen en wensen (en soms ook bedankjes) aan Maria gericht. Met de kabelbaan (of wandelend) kun je dan verder door het park en tenslotte weer naar beneden. De heuvel was oorspronkelijk niet bebost, maar is dat tegenwoordig wel. Een leuk uitje, zoals gezegd juist op de zondagmiddag als hier vele Chileense families naar toe komen.
Stad
  • Erg leuk uitstapje binnen een grote stad
  • Mooi uitzicht boven
  • Niet altijd helder zicht (smog)
  • Soms erg druk (ook populair bij locals)
Review geplaatst op 2016-12-27
9
Chili
afpmvannunen was hier 01 sep 2007
In La Serena is een mooi archeologisch museum wat ook nog eens vrij toegankelijk is. Museo Arqueologico ligt aan de Gregorio Cordovez S/N, La Serena. Het is geopend van 9.30 tot 18.00 uur. De exposities zijn perfect. Niet alleen zijn er interessante archeologische voorwerpen uit het vasteland van Chili, maar er is ook een heel interessante Moai van Paas Eiland te zien, samen met andere kunstvoorwerpen uit het eiland. Ook kun je vanuit La Serena, op ongeveer anderhalf uur rijden, naar Islas Damas. Het is een beschermd gebied met vele eilandjes, reservaten en monumentale gebieden. In het begin is een klein documentatie centrum waar een en ander wordt uitgelegd over het gebied waarna je vervolgens met een bootje het gebied in gaat. Onderweg heb je de kans om dolfijnen tegen te komen. Maar ook zie je vele vogels, pinguïns en zeerobben. Op Islas Damas leeft de kleinste soort pinguïn die er is.
Land
  • Mooie plek
  • Vriendelijke bevolking
  • Genoeg bezienswaardigheden
  • geen
Review geplaatst op 2017-10-05
8
Chili Noord Chili
afpmvannunen was hier 01 sep 2007
Wat ik gezien heb van Noord Chili zijn Santiago de Chili, La Serena en San Pedro. Santiago de Chili is een gigantisch grote stad maar een goed startpunt voor een rondreis door Chili, Bolivia en Peru. Het presidentieel paleis en Cerro San Cristobal zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Cerro San Cristobal is een berg waar het beeld van San Cristobal, de grondlegger van de stad op staat. Je kunt er met een treintje naar boven maar je kunt er ook lopend naar toe. Met de bus kun je van Santiago naar La Serena. Deze busreis is ongeveer 7 uur. In La Serena is een mooi archeologisch museum wat ook nog eens vrij toegankelijk is. Ook kun je vanuit La Serena naar Islas Damas een beschermd gebied met vele eilandjes. Met een bootje vaar je hier langs af. Onderweg heb je de kans om dolfijnen tegen te komen. Maar ook zie je vele vogels en zeerobben. Verstandig is het om met de nachtbus van La Serena naar San Pedro te gaan aangezien er onderweg niet zo heel veel te zien valt. In San Pedro moet je zeker naar de Valle Muerte en de Valle de la Luna. Deze laatste moet je in de avond bij zonsondergang gaan bekijken aangezien dan het gesteente verkleurd.
Regio
  • Veel bezienswaardigheden
  • Vriendelijke bevolking
  • Mooie overgang van natuur
  • Santiago staat bekend om zakkenrollerij
Review geplaatst op 2017-10-05
10
Chili
deerik was hier 01 dec 2014
Torres del Paine Nationaal Park; dat zijn indrukwekkende granieten torens (Torres), azuur blauwe meren, watervallen, gletsjers en een rijke flora en fauna. Vossen, guanaco’s, flamingo’s maar ook de indrukwekkende Andescondor, de grootste vogel ter wereld. Wat velen niet weten is dat dit misschien wel HET park is om oog in oog te komen staan met de Puma. Torres del Paine, de plek waar Patagonië en het Andesgebergte elkaar ontmoeten en één van de ruigste en mooiste natuurgebieden ter wereld hebben gevormd. De elementen houden hier dagelijks huis. Zo kan het in de bergen sneeuwen of stormen, terwijl het dal in de het zonnetje schijnt. Vier seizoenen in één dag is hier gewoon. Het park werd opgericht in 1959 als Parque Nacional de Turismo Lago Grey en kreeg zijn huidige naam in 1970. Het park is in 1978 door UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat. Het park is gemakkelijk met de auto te bereiken vanuit Punta Arena’s, zorg wel voor een volle tank, want tanken is lastig in het park. Op de route van Punta Arna’s naar Torres de Paine kom je voorbij een kolonie magdalena penguins. Zeker een stop waard! In het park zelf heb je tal van opties om het park te verkennen. Zo heeft het park talloze wandelroutes waarvan de ‘W’ zelfs wereldberoemd is. Je kunt het park ook eenvoudig met de auto verkennen, er zijn tal van uitzichtpunten of andere interessante plekken waar je kunt stoppen. Last but not least kan je ook met een boot een deel van het park bezoeken op lago grey.
Land
  • Landschappen
  • Wildlife
  • Wandelroutes
  • Afgelegen ligging
Review geplaatst op 2017-08-29
9
Chili Patagonie
ManonVanGoethem was hier 01 feb 2017
Wat hebben wij een supertijd gehad in Patagonie! Patagonie is een enorm gebied dat zich uitstrekt over Argentinie en Chili. Met bekende trekpleisters als Torres del Paine, Perito Moreno glacier en El Chalten is dit een gebied dat door vele toeristen word bezocht. Hier kan je schitterende wandelingen maken. Torres del Paine is bekend om zijn meerdaagse trektochten, maar ook zijn er voldoende prachtige dag-wandelingen. Hetzelfde geld voor El Chalten. Maar ook minder bekende plekken als Valdes Peninsula, Monte Leon nationaal park, Pumalin nationaal park en Perito Moreno National Park (niet de gletsjer, maar een park ver weg van de bewoonde wereld waar maar zon 1000 mensen per jaar komen) maken dit een enorm groot maar ook enorm divers gebied van Zuid Amerika. Dit zijn ook plekken waar je oog in oog komt te staan met het wildleven van Patagonie: Guanacos, condors, nandus, vossen, peludos, flamingos, pinguins, Zeeleeuwen, walvissen en misschien wel orca's of puma's als je geluk heb! Er zijn nog steeds plekken te vinden waar je je een echte ontdekkingsreiziger voelt. Ik raad wel aan te zorgen voor eigen vervoer zodat je zeker weet dat je alle plekken kan bereiken, ook de plekken waar de bus wellicht niet komt. En het hoogseizoen (Januari en Februari) kan erg druk zijn, omdat dan de locals vakantie hebben, vooral op de populaire plekken als Torres del Paine. Dus als je keus hebt kun je beter net buiten het hoogseizoen gaan. Geniet ervan!
Regio
  • Enorm divers
  • Beeldschone natuur
  • Grote diversiteit aan wilde dieren spotten
  • Ongerept
  • Kan erg druk zijn in het hoogseizoen
  • Enorm gebied, dus je moet keuzes maken
Review geplaatst op 2017-07-18
10
Chili Noord Chili
jeannette was hier 01 nov 2015
Een fantastisch gebied dat nog weinig bezocht wordt zijn nationaal park Lauca NP de Vicuna's en Salar de Surire. Adembenemende landschappen met besneeuwde vulkaantoppen en wildlife.
Regio
  • adembenemende landschappen
  • zeer verlaten
  • koud
Review geplaatst op 2017-03-20
10
Chili Paaseiland
EHuls was hier 01 sep 2016
Doen: Een fiets huren! Bij aankomst op de luchthaven zie je ze al staan, een hele rij jeepjes die graag door je gehuurd worden om het eiland over te crossen. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar wil je Paaseiland echt beleven en ook buiten de gebaande paden dit bijzondere eiland ontdekken dan raden wij je een mountainbike aan. Je kunt ze huren bij je hotel of in 'de dorpstraat' van Hanga Roa, het enige dorp op het eiland. Kan niet missen. En voor zo'n CLP 10.000 per dag, ook nog eens veel goedkoper dan een auto waar je al snel het vijfvoudige voor betaald. Gewapend met een simpele kaart van het eiland met daarop de plekken waar de Maoi's te vinden zijn aangeduid, starten we onze fietstocht. Op dag 1 bestijgen we de vulkaan Rano Kau, waar je bovenover de rand van het kratermeer kunt fietsen. Van hieruit een prachtig uitzicht over het hele eiland! Al slalommend tussen paarden en koeien banen we ons een weg naar de Maoi's aan de westkust om vervolgens de fiets even aan de kant te zetten om het laatste stuk naar de Noordkaap te voet af te leggen. Deze hele route ten noorden van Hanga Roa is voor auto's onbegaanbaar en dus heerlijk rustig. Op dag 2 is het genieten van alle Maoi's aan de oostkust van het eiland. De auto's moeten op de weg blijven staan, en wij fietsen gewoon tot aan hun voeten. Vervolgens even uitrusten op het strand en dwars over het eiland weer terug naar Hanga Roa. Alles gezien! En 's avonds, moe maar voldaan, genieten van een visje met cocktail bij zonsondergang.
Regio
  • Op en top eilandgevoel, ver weg vh vaste land
  • Polynesische cultuur en gebruiken, Karikari!
  • Vanuit alle barretjes en restaurants zeezicht
  • Tropisch: Zon, azuurblauwe zee, mooi strand
  • Seafoooood, yum! :)
  • Compact en puur, je ziet er heel veel in 2d
  • Toch wel ver vliegen.
Review geplaatst op 2017-02-13
7
Chili
neretslok was hier 01 dec 2008
Santiago is met zijn ruim 4 miljoen inwoners (inclusief de voorsteden zelfs 10 miljoen) een echte metropool en is één van de grootste steden van Zuid-Amerika. Om de stadse drukte even te ontsnappen is het erg de moeite waard het Parque Metropolitana te bezoeken. Deze groene long van Santiago ligt op de heuvel San Cristobal, even ten noordoosten van het centrum. Je wandelt dan eerst door de uitgaanswijk Bellavista met restaurants, galleries en cafe’s. Bij de ingang van het park kun je de tandradbaan naar boven nemen, maar je kunt ook naar boven wandelen. De tandradbaan stopt halverwege bij de dierentuin. Boven aangekomen staat een groot Mariabeeld, dat hier al 100 jaar staat. De vergezichten zijn prachtig, maar soms is er wel de nodige smog. Op zondagen, als het in het park zelf overigens erg druk is, is de kans op mooie vergezichten het grootst. Wij waren er op 1e Kerstdag, weinig verkeer en redelijke vergezichten. Ten oosten van de stad kun je dan de Andes zien liggen. Bij het Mariabeeld liggen veel briefjes met vragen en wensen (en soms ook bedankjes) aan Maria gericht. Met de kabelbaan (of wandelend) kun je dan verder door het park en tenslotte weer naar beneden. De heuvel was oorspronkelijk niet bebost, maar is dat tegenwoordig wel. Een leuk uitje, zoals gezegd juist op de zondagmiddag als hier vele Chileense families naar toe komen.
Land
  • Erg leuk uitstapje binnen een grote stad
  • Mooi uitzicht boven
  • Niet altijd helder zicht (smog)
  • Soms erg druk (ook populair bij locals)
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Chili
jeannette was hier 01 nov 2015
Geweldige ongerepte natuur met vulkanen, zoutvlaktes en wilde vicuna's vind je in het uiterste noordwesten van Chili. Hier kun je een meerdaagse trektocht per auto maken waarbij je bijna de enige mens bent.
Land
  • ongekend mooie vergezichten en natuur
  • het kan 's nachts koud zijn
Review geplaatst op 2016-12-01
10
Chili El Norte Grande
De altiplano is amazing. Deze hoogvlakte strekt zich uit over Peru, Chili en Bolivia. Wij bezochten het chileense deel. Het beste reis je dit gebied aan via de kustplaats Arica, de stad van de eeuwige lente. Landinwaarts rijdend (richting Putre) stijgt de weg binnen 120 km naar 4000 meter. De weg leidt via de valle de Lluta naar het nationaal park Lauca. Surrealistische landschappen, wilde vicuna's, kandelara cactussen, wisselen elkaar al na 70 km in snel tempo af. Vanuit Putre bezochten wij het Nationaal Park Lauca, het Vicuna Reserve om vervolgens in "the midle of nowhere' te belanden op weg naar Salar de Surire, Codpa en terug naar Arica. Hier kom je alleen hoeders van vicuna's tegen op de Bofedales (weideplaatsen) langs smeltwaterbeken van de met sneeuw bedekte 6000 meter hoge vulkanen die hier heel talrijk zijn. Een highclearance 4 wheel drive auto is een absolute must. We bezochten nog een bijzonder gebied : de Atacama woestijn, enige honderden km zuidelijker. Bekendste plaats San Pedro de Atacama, aan te reizen via Calama. Bijzondere en weinig bezochte plekken vanuit SPdA zijn : Laguna's Miscanti e Minique, Salar de Tara naast de meer bekende Tatio Geysers, Valle de Luna, Lagun Chaxa etc. Een avontuurlijke instelling (zeker bij de trip naar Salar de Surire) is een vereiste. Ik heb wel wat gereisd (Noord en Midden Amerika, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland etc, etc.), but Chile has it all.
Regio
  • ongerepte natuur
  • de vriendelijke bevolking
  • safe om te reizen
  • geen luxe
Review geplaatst op 2016-11-20
10
Chili Paaseiland
Linda456 was hier 01 dec 2014
Tijdens Aardrijkskunde lessen heb je vast wel eens van Paaseiland gehoord. Dat eiland dat behoort bij Chili maar toch ruim 5 uur vliegen vanaf de Chileense hoofdstad Santiago in de Grote Oceaan ligt. Dat eiland waar die rare beelden staan, die beelden die op gezichten lijken. Juist! Dat eiland bedoel ik. Op Paaseiland stamt nog maar minder dan 1/3 van de lokale bevolking af van de oorspronkelijke inwoners. De eilandbewoners zijn erg trots op hun tradities, gebruiken en eeuwenoude verhalen - zoals die van de Vogelman. In geuren en kleuren vertellen ze deze verhalen zoals zij ze ooit van hun ouders, grootouders of overgrootouders hebben overgenomen. Maar.. wanneer je de belangrijkste vraag stel over de Moai blijft het stil. Niemand heeft antwoorden over waarom ze er staan, wie ze er neer gezet heeft en waarom sommige overeind staan, andere liggen of zelfs onder de verdwenen zijn. Theorieën alom maar helaas heeft het verhaal vanaf de 11e eeuw het niet overleefd tot aan de generatie die nu op Paaseiland leeft. Dat is de mysterieuze charme van Paaseiland. Een verhaal dat al jaren en jaren wordt verteld en nog steeds wetenschappers op andere gedachten brengt. Een verhaal dat ontstaan is in de 11e eeuw en abrupt ten einde kwam in de 17e eeuw. Waarom? Hoe? Door wie? dat blijft tot op heden onbeantwoord. Op zoek naar een bestemming waarbij je zelf op ontdekking kan? Kies Paaseiland, waar vragen onbeantwoord blijven.
Regio
  • Mysterieus
  • Goed te bezichtigen in 3-4 dagen
  • Natuur
  • Goede hotels
  • Gidsen
  • Toeristisch, absoluut geen duizenden
Review geplaatst op 2016-09-19
9
Chili Paaseiland
Na 2 dagen in Santiago in Chili vlogen we door naar Paaseiland midden in de Stille Oceaan. Tijdens de vlucht kwamen we na een uur uit de kust over Robinson Cruseo eiland (hier is ooit een Engelsman gedropt en heeft het iets van 4 jaar uitgehouden, voordat hij werd gevonden). De hele vlucht duurde 5,5 uur (3800km) over de oceaan. Op Paaseiland aangekomen, hadden we de camping Mihinoa geregeld in het dorpje Hanga Roa (ca. 4.000 inwoners ter grootte van Texel). Dit is ook meteen het enige dorp op het eiland. We werden opgepikt met een pick-up. Wat een prachtige kleine camping met hostel aan zee. De volgende dag huurden we de auto van de vriendelijke campingeigenaar en deden we een trip rond het eiland om de Moai beelden te zien. Dit was bijzonder mooi en erg indrukwekkend. Het eiland had ooit tropische bossen en er leefden ooit 20.000 mensen, maar de bevolking kapte alle hout voor levensonderhoud en kano’s. Op een gegeven moment was er zelfs geen hout meer om van het eiland af te komen, in die periode was kanibalisme de gewoonste zaak van de wereld. De bevolking (Rapa Nui) zat opgesloten op hun eigen eiland zonder hulpbronnen, de bodem erodeerde. Dat moet een hel geweest zijn. Op eerste Paasdag 1772 werd het eiland ontdekt door Nederlander Jacob Roggeveen en daarom is Pasen een groot feest op dit eiland. Echter na deze ontdekking werd het merendeel van de Rapa Nui uitgemoord en als slaaf gebruikt in verschillende werelddelen. Uiteindelijk bleven er 111 Rapa Nui over.
Regio
  • Prachtig uitzicht vanaf camping over oceaan
  • Historisch
  • Indrukwekkende Moai beelden
  • Supermooie dode vulkaankrater
  • Avontuur
  • Enorm afgelegen van de rest van de wereld
Review geplaatst op 2016-09-11
10
Chili
jeannette was hier 01 nov 2015
Al jaren droomde ik ervan om naar het nationaal park Lauca te gaan. Ik had foto's gezien op de Columbus site van de Parinacota vulkaan nabij het op hoogte gelegen plaatsje Putre. En mijn droom kwam uit: wat is dit een fantastisch mooi gebied! Daarna gingen we met onze jeep met chauffeur naar national parc de Vicuna's, wat een schitterend gebied met zoutvlaktes en de afstekende wilde vicuna's die daar liepen. Maar mijn mooiste plekje afgelopen november in noord Chili was toch wel een warm zwavelmeertje bij de Salar de Surire. Ik heb erin liggen dobberen bij een ijzige wind, wat een ervaring!
Land
  • schitterende ongerepte natuur
  • geen toeristen
  • wildlife
  • veilig
  • Hotels zijn soms koud
Review geplaatst op 2016-09-08