Paaseiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paaseiland tips & tricks

Paaseiland,
Chili


Wil je meer weten over het magische eiland Rapa Nui? Dan heb ik hier wat algemeenheden en tips voor je om je ervan te overtuigen dat je Paaseiland zeker niet mag missen! Hopelijk zit jij dus binnenkort in een vliegtuig naar Paaseiland. De meeste mensen blijven 3/4 dagen op het eiland en combineren het met een Zuid Amerika rondreis of met een bezoek aan Chili. Wij verbleven 6 dagen op het eiland en reisden daarna nog een maand door Zuid Amerika.

Rond touren op Rapa Nui 'wist-je-datjes':
- Een auto, quad of scooter huren is een goede manier om het eiland te zien. Iets sportiever aangelegd en ga je liever per mountainbike? Ook dat kan. Wij kozen ervoor om 2 dagen rond te te touren in een Jeep van Oceanic Car Rental. De meest crappy huurauto die ik ooit heb gezien, maar hij bracht ons waar we naartoe wilden zonder problemen, dus wat wil je nog meer! En de benzine bij het enige tankstation op Paaseiland is niet eens belachelijk duur! In Punta Arenas was het zelfs duurder!
- Als je een leuke wandeling wilt maken wandel dan vanuit Hanga Roa naar het zuiden naar de Ranu Kau vulkaan. Je bent ruim een uur/1,5uur zoet om boven te komen. Het is iets om, maar je hebt het mooiste uitzicht als je langs de kust loopt!
- Je de beste zonsondergang kunt bekijken bij Ahu Tahai
- En de beste zonsopgang uiteraard bij Ahu Tongariki (een must & mijn lievelings)
- Je bij Anakena Beach niet alleen heerlijk kan relaxen ook heb je er prachtig uitzicht op een paar toffe moai, genaamd Ahu Nau Nau
- Je vanaf, Two Window Cave, Ana Kakenka uit kan kijken over de oceaan, een mooi plekje om even van het uitzicht te genieten.
- Je de lekkerste ijsjes kunt eten bij MiKafe, waar ze ook heerlijke broodjes en fatsoenlijke koffie verkopen. Goede koffie doen ze meestal niet aan in Chili, dus geniet ervan ;)
- Je bij de Surf Bar vlakbij de haven de lekkerste empanadas kan eten voor een paar euro. Nomnom!
- En je zeker een keer moet dineren bij Te Moana. Het eten is er niet goedkoop, maar daar smaakt al het eten naar meer!

Wellicht ben je al een keer op Paaseiland geweest en heb je aanvullende tips, dan hoor ik het uiteraard ook graag! En mocht je een reis naar Zuid Amerika plannen, geniet vooral van dit heerlijke continent!