Rio de Janeiro

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Welcome to Brasil: Cristo Redentor

Rio de Janeiro,
Brazilië


''Welcome to Brasil!''... Met zijn armen gespreid heet hij je welkom in Brazilie, een beter welkom kan je toch niet krijgen? Cristo Redentor is letterlijk het hoogtepunt van Rio de Janeiro en hét symbool van de stad, dat overal bovenuit torent op de top van de 700 meter hoge berg, de Corcovado. Cristo Redentor weegt meer dan 1000 ton, is 38 meter hoog, de afstand tussen beide handen is 28 meter en hij staat ook nog eens op een sokkel van 8 meter hoog. Cristo Redentor betekent in het Portugees “Christus de Verlosser”.

Om bovenaan de top van de Corcovado te komen kan je het tandradbaan-treintje nemen. Het treintje vertrekt vanuit Cosme Velho en is te bereiken met de bus vanuit Copacabana (lijn 180) en vanuit Ipanema met lijn 154. De Corcovado Rack Railway, klimt via de Floresta da Tijuca tot vlak onder het standbeeld. De tocht duurt ongeveer 25 minuten.
Het is ook mogelijk om het Christusbeeld met auto te bereiken. Er is een kleine parkeerplaats, tegen vergoeding, boven op de berg. Ook met de taxi is het beeld uitstekend te bereiken. Als je eenmaal boven bent moet je nog ruim 200 treden beklimmen, die beginnen aan het eindstation van de tandradbaan. Sinds kort is het beeld ook bereikbaar met een drietal liften of vier roltrappen. Vanaf de top heb je (bij helder weer) een goed uitzicht over heel Rio de Janeiro. Het beste tijdstip om Cristo te bezoeken is vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag bij zonsondergang. Een bezoek een Cristo is wat mij betreft een ''must'' als je in Rio de Janeiro bent. Dit wereldwonder mag je beslist niet missen!