Brazilië reviews

9
Brazilië Pipa
neretslok was hier 01 sep 2013
Pipa en Tibau do Sul is een relaxt dorp dat aan de Braziliaanse Noordoostkust ligt, ongeveer 75 km ten zuiden van Natal, in de deelstaat Rio Grande do Norte. Hoewel he teen toeristenplaats is overheerst hier de gemoedelijkheid en kleinschaligheid, die we ons van veel meer toeristische bestemmingen zouden wensen. Hier tref je nog het echte Braziliaanse leven aan de ene kant en voorzieningen voor toeristen aan de andere kant. De grote aantrekkingskracht van dit gebied ligt, naast het laid-backgevoel dat hier meteen bezit van je neemt, in de prachtige natuur. En dan met name enkele fraaie stranden en baaien: Praia do Amor (het liefdesstrand, inderdaad!), Baia dos Golfinhos (waar de dolfijnen op enkele meter afstand van je zwemmen) en Praia do Madeiro. In Pipa vind je geen hoogbouw, geen schreeuwerigheid, maar rust en gezelligheid. Het oorspronkelijke vissersdorp Pipa is nog kleinschalig, behapbaar en daardoor genietbaar. Overdag heerst er een warme landerigheid, er zijn weinig mensen op straat. ’s Avonds komt er meer leven in de brouwerij. Pipa telt voldoende hele goede restaurants en barretjes, en de dorpsstraat, ongeveer één kilometer lang en evenwijdig aan het strand, is dan gezellig druk. De kenmerken van Pipa zijn de dolfijnen, de prachtige zandstranden en duinen omgeven door fraaie kliffen, die tot zo’n 50 a 60 meter hoog oprijzen vanaf het strand. In en vanuit Pipa kunnen voldoende activiteiten worden ondernomen: boottochtjes, kayakken, surfen.
Stad
  • Relaxte sfeer, nog niet druk
  • Mooie stranden en duinen
  • Eigenlijk heeft deze plaats geen minpunten
Review geplaatst op 2016-09-21
9
Brazilië
Melissadenharing was hier 01 sep 2015
Rio de Janeiro was een prachtige stad. De Cultuur, de muziek, de highlights, het strand.. alles is hier samengesmolten onder de zon. Natuurlijk moet je uitkijken dat je niet wordt beroofd, maar overdag heb ik mij geen moment onveilig gevoeld en 's avond is het meer een kwestie van taxi in en uit stappen als je ergens wilt zijn.
Land
  • Strand
  • Natuur dichtbij
  • goed openbaar vervoer
  • heerlijk eten
  • 's avonds meer opletten
Review geplaatst op 2017-11-16
8
Brazilië
neretslok was hier 01 jul 2010
Het idyllische stadje Paraty mag de parel van de Costa Verde (Groene Kust onder Rio de Janeiro) genoemd worden. Dit stadje, dat vroeger groot is geworden door goud, diamanten en koffie, maar vervolgens “vergane glorie” werd, is nog helemaal in de 18e eeuwse koloniale stijl gebleven. Smalle straatjes met kinderkopjes waar je uren kunt dwalen, drukkere straatjes met kunstwinkels, restaurantjes. Wandelen door dit verleden is erg sfeervol en de vergelijking met b.v. Colonia in Uruguay kun je wel trekken. Het stadje is na verval in de 50-er jaren van de vorige eeuw helemaal gerestaureerd en uitgeroepen tot Unesco-monument. Overdag is het hier vrij stil, maar in de namiddag komen de straten tot leven. In de omgeving prachtige stranden en paradijselijke eilandjes. Voldoende leuke poussadas om te overnachten. Paraty ligt halverwege Sao Paolo en Rio en deze kust is werkelijk schilderachtig mooi!
Land
  • historisch stadje
  • mooie kust
  • lopen over kinderkopjes niet altijd makkelijk
Review geplaatst op 2017-01-17
8
Brazilië
neretslok was hier 01 jul 2010
Brasilia werd eind vijftiger jaren in een paar jaar tijd uit de grond gestampt op een verder barre en saaie hoogvlakte. Alles is hier gepland: de wijken, de verdeling van de economische bezigheden over de wijken, zelfs de favela’s: die moeten op minimaal 50 km afstand liggen. Het is dan ook een werkstad bij uitstek en geen woonstad. Te voet de stad ingaan is niet te doen, alles is op de auto ingericht en de afstanden zijn echt enorm. Neem dus een taxi. Eén van de markantste en meest bijzondere kathedralen die ik ooit bezocht heb, is de kathedraal van Brasilia. Als je bij de kathedraal, die officieel de 'Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida' heet, aankomt, is de buitenkant al opvallend: de kerk is gebouwd als doornenkroon. De kathedraal, die in 1970 in gebruik werd genomen, is ontworpen door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Het gebouw bestaat uit 16 betonnen pilaren waartussen glas is aangebracht. Wat je aan de buitenkant ziet is in feite de top van de enorme kroon die je binnen tot grote hoogte boven je ziet oprijzen. Binnengekomen val je echt in verbazing. In de onderste lagen is alles van blauw glas, wat een blauwe gloed in de kerk geeft. Bovenin is het glas blauw, groen, wit en grijs. Moderne abstracte vormen en lijnen en drie enorme engelen die hoog aan het plafond boven je zweven. Dit is een architectonisch hoogstandje. De kerk is alweer aan slijtage onderhevig, maar dat neemt niet weg dat het echt verbazingwekkend is. Dus: heb je weinig tijd
Land
  • zeer interessante stad
  • prachtige kathedraal
  • ligt nogal excentrisch
  • qua oppervlak zeer groot en ruim
  • dus niet te belopen
Review geplaatst op 2017-01-17
9
Brazilië
neretslok was hier 01 jul 2010
Altijd eens op een tropisch strand willen zijn zoals je alleen maar in films ziet, maar nooit zelf kunt vinden? Dan is er Ilha de Tinhare! Je bereikt dit eiland met de ferry vanaf Valenca, dat weer 200 kilometer ten zuiden van Salvador de Bahia ligt. De rust en het tropische decor zijn hier compleet: kilometers lange zandstranden, waar je bijna niemand ziet, en waarover je uren kunt wandelen, steile rotsen, palmwouden, de natuur en de stilte zijn overweldigend. Het dorp Morro is één lange onverharde straat met veel restaurantjes en overnachtingsmogelijkheden. Na het dorp beginnen de stranden en de natuur. Dit paradijsje is autoloos. De zonsondergang die iedere avond te zien is vanaf een heuveltje bij de haven is vermaard en heet de mooiste van Brazilie te zijn, cocktailtje er bij en het genieten is compleet! Het is niet zo heel bekend, wel bij de Brazilianen zelf overigens. Wij vonden het jammer dat we hier weer weg moesten.
Land
  • Idyllisch eiland
  • Autovrij
  • In de zomer kan het flink regenen!
Review geplaatst op 2017-01-17
9
Brazilië
marcvankessel was hier 01 feb 2007
Wanneer was je hier, wordt er gevraagd. Aangezien je maar één jaartal kan invullen, heb ik 2007 (laatste keer) ingevuld. D Maar ik ben er inmiddels 6x geweest, waarvan 4x tijdens carnaval. Wat een stad ! Gezellig, maar ook gevaarlijk. Ik heb er berovingen mee gemaakt, zakkenrollerij, een schietpartij, en toeristen die gedrogeerd werden. Maar waarom dan toch 6x hier naar toe? Tja, dat valt moeilijk uit te leggen. De stad heeft iets. Iets zwoels. Sowieso heeft Rio de Janeiro een aantal bezienswaardigheden waar je geweest moet zijn, zoals het Suikerbrood, het Christusbeeld, Ipanema, de vergane glorie van Copacabana en het oude stadscentrum. Maar eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat ik er ook naar toe ging voor het nachtleven. Het is een stad die 24 uur leeft. Buiten de gebaande paden is het slogan van Columbus. Nou, s'-nachts ben ik zeker buiten de gebaande paden getreden. Ik ben op plekken geweest waarvan je achteraf kunt stellen of het nu allemaal wel zo verstandig was. Maar leuk was het wel. De favela's zijn ook een belevenis op zich. Het is een parallelle wereld. Hier heersen andere wetten. Zonder me nu een avonturier te willen noemen, Rio de Janeiro is geen bestemming voor iedereen. Alhoewel ik het hier prima naar mijn zin heb gehad, is het wel een stad waarbij je continu over je schouders moet kijken. Zeker s'-nachts. Het is geen relaxte bestemming. Maar wel o - zo - spannend !
Land
  • Genoeg bezienswaardigheden
  • Zwoel
  • Gevaarlijk
Review geplaatst op 2016-11-27
8
Brazilië
neretslok was hier 01 sep 2013
Olinda is een vrij grote stad in de staat Pernambuco (NO Brazilië) en heeft een bijzonder goed geconserveerd fraai historisch centrum. De stad is voor Braziliaanse begrippen al heel oud. Zij werd gesticht in 1537, maar vervolgens in 1631 verwoest door……Nederlanders. Eeuwenlang leidde de stad een kwijnend bestaan, maar rond 1830 begon het herstel. De stad werd weer opgeknapt. In deze stad vind je behalve vele kerken en musea ook kunstgaleries en kunstnijverheidswinkeltjes. De straten die naar de top van de heuvel (Alto da Sé) leiden, zoals de R. Sao Francisco, zijn behoorlijk steil, wat - met de in alle (felle) kleuren geschilderde historische gevels - een apart cachet aan het straatbeeld geeft. Boven aangekomen heb je een onvergetelijk mooi uitzicht op het groene Olinda onder je en de Atlantische Oceaan. De stad Olinda heeft officieel 550.000 inwoners, het historische centrum is hiervan maar een heel klein onderdeel. Groot Olinda is opvallend genoeg één van de meest criminele steden van Brazilië (dat geldt voor de hele streek rond Recife). Het centrum is juist opvallend veilig vanwege de politie die overal zichtbaar aanwezig is. We zijn er 2x geweest, hebben er ook ’s avonds rondgewandeld en niets gemerkt van criminaliteit. De sfeer is ontspannen. ’s Avonds stromen de pleintjes vol met uitgaanspubliek. Er zijn goede restaurants en leuke terrasjes. Olinda is een in een dag te doen. Het is een dag de echte Braziliaanse/Afrikaanse sfeer proeven van dit deel v
Land
  • Mooie straten, huisjes en gevels
  • Heerlijk dwalen door de oude straatjes
  • Prima restaurants
  • Kan nogal toeristisch/druk zijn in weekend
Review geplaatst op 2016-11-18
9
Brazilië
MelanievandenBrink was hier 01 jun 2016
De artistieke wijk Vila Madalena in São Paulo heeft je zo veel te bieden! Om de vele graffiti kunsten te bekijken, kan je al een hele dag rondlopen. Daarnaast heb je alternatieve winkeltjes en kleine galeries. Deze hippe buurt is voor locals dé plek om uit te gaan! Ik ben dan ook een paar keer door een local meegesleept om wat dansjes te doen. Pluspunt: de vele wolkenkrabbers in de rest van de stad zijn hier amper te vinden. Toeristisch is het bijna niet, sowieso is São Paulo niet toeristisch. De enige plek waar je misschien wat andere toeristen tegenkomt is Beco do Batman, een klein steegje volgespoten met graffiti. Maar dan nog, als je doordeweeks en ’s ochtends gaat, dan ben je haast de enige persoon die daar rondloopt.
Land
  • Lekker artistiek
  • Van alles te doen
  • Perfecte uitgaansplek
  • Heuvelig
Review geplaatst op 2016-11-18
9
Brazilië
Ikaro was hier 01 jun 2016
De artistieke wijk van São Paulo heeft je zo veel te bieden! Om de vele graffiti kunsten te bekijken, kan je al een hele dag rondlopen. Daarnaast heb je alternatieve winkeltjes en kleine galeries. Deze hippe buurt is voor locals dé plek om uit te gaan! Ik ben dan ook een paar keer door een local meegesleept om wat dansjes te doen. Toeristisch is het bijna niet, sowieso is São Paulo niet toeristisch. De enige plek waar je misschien wat andere toeristen tegenkomt is Beco do Batman, een klein steegje volgespoten met graffiti. Maar dan nog, als je doordeweeks en ’s ochtends gaat, dan ben je haast de enige persoon die daar rondloopt.
Land
  • Kleurrijk
  • Geen wolkenkrabbers als in de rest van SP
  • Levendig
  • Weinig tot geen toeristen
  • Heuvelig, niet zulke goede straten
Review geplaatst op 2016-11-16
9
Brazilië
MelanievandenBrink was hier 01 jun 2016
Als je aan de drukte van de stad wilt ontsnappen, is het Ibirapuera Park de ideale plek. Het park is vrij groot, dus je kan er heerlijk een paar uur wandelen om tot rust te komen. Of huur een fiets! Leuk om te bekijken zijn de vele sporten die worden beoefend. Je kan wel zeggen dat dit het Central Park van São Paulo is!
Land
  • Weinig tot geen toeristen
  • Doordeweeks heerlijk rustig
  • Oppassen voor hard rijdende skateboarders
Review geplaatst op 2016-11-03
8
Brazilië
MelanievandenBrink was hier 01 jun 2016
In heel Brazilië kan je overal wel verse fruitsapjes – sucos – krijgen. Heerlijk! Met name in São Paulo, vind je op elke straathoek een leuk tentje. Door locals werd mij aangeraden om bij Ramov wat te gaan halen. Ramov ligt in Shopping Center 3 aan Avenida Paulista. Dit is ook echt een van de lekkerste plekken waar ik zo’n verse suco heb gehaald! Het is ook écht vers, je ziet het fruit voor je ogen worden klaargemaakt. En de keuze is enorm! Elke combinatie kan worden gemaakt. Aanrader: Een suco van watermeloen met limoen.
Land
  • Vers en gezond
  • Winkelcentrum dus geen rustige omgeving
Review geplaatst op 2016-11-03
9
Brazilië
Afgelopen jaar afgereisd naar een wereld stad Rio de Janeiro. We hebben er voor gekozen om voor de carnaval te gaan omdat we niet overspoeld wilde worden met toeristen. Ik raad iedereen aan om 1 keer in je leven naar deze stad te gaan. De mensen zijn super gastvrij vooral in de favella waar wij geweest zijn. Werd je uitgenodigd om wat te komen drinken en te kletsen waar je vandaan komt. En nee niet iedereen wil geld ontvangen zij dealen met wat ze hebben en zijn er trots op. We hebben een heel veilig gevoel gehad in Rio de Janeiro. Neem de metro en loop mee met 1 van de free walking tours, dit is overigens een aanrader. Je komt zo veel te weten. Je heb helekker leuke wijken zoals Leblon en botofogo. Hou van je mensen kijken zal ik zeker Ipanema aanraden. Natuurlijk heet het niet voor niks de stad van God. Het beroemde christus beeld is mega, wel heel toeristisch maar dit moet je gezien hebben. !! Ik kan nog wel door gaan met typen maar Rio de Janeiro moet je zien,voelen ,proeven en beleven
Land
  • Mooie stranden
  • Gastvrijheid
  • Excursies
  • Natuur
  • Cultuur
  • Activiteiten
  • Gevaarlijke stroming
  • Kan prijzig zijn
Review geplaatst op 2016-10-12
9
Brazilië
neretslok was hier 01 sep 2013
Pipa en Tibau do Sul is een relaxt dorp dat aan de Braziliaanse Noordoostkust ligt, ongeveer 75 km ten zuiden van Natal, in de deelstaat Rio Grande do Norte. Hoewel he teen toeristenplaats is overheerst hier de gemoedelijkheid en kleinschaligheid, die we ons van veel meer toeristische bestemmingen zouden wensen. Hier tref je nog het echte Braziliaanse leven aan de ene kant en voorzieningen voor toeristen aan de andere kant. De grote aantrekkingskracht van dit gebied ligt, naast het laid-backgevoel dat hier meteen bezit van je neemt, in de prachtige natuur. En dan met name enkele fraaie stranden en baaien: Praia do Amor (het liefdesstrand, inderdaad!), Baia dos Golfinhos (waar de dolfijnen op enkele meter afstand van je zwemmen) en Praia do Madeiro. In Pipa vind je geen hoogbouw, geen schreeuwerigheid, maar rust en gezelligheid. Het oorspronkelijke vissersdorp Pipa is nog kleinschalig, behapbaar en daardoor genietbaar. Overdag heerst er een warme landerigheid, er zijn weinig mensen op straat. ’s Avonds komt er meer leven in de brouwerij. Pipa telt voldoende hele goede restaurants en barretjes, en de dorpsstraat, ongeveer één kilometer lang en evenwijdig aan het strand, is dan gezellig druk. De kenmerken van Pipa zijn de dolfijnen, de prachtige zandstranden en duinen omgeven door fraaie kliffen, die tot zo’n 50 a 60 meter hoog oprijzen vanaf het strand. In en vanuit Pipa kunnen voldoende activiteiten worden ondernomen: boottochtjes, kayakken, surfen.
Land
  • Relaxte sfeer, nog niet druk
  • Mooie stranden en duinen
  • Eigenlijk heeft deze plaats geen minpunten
Review geplaatst op 2016-09-21