Brazilië

Brazilië ligt in het zuiden van Amerika en telt meer dan 200 miljoen inwoners. Het land grenst aan de Atlantische Oceaan en daarnaast ook nog aan veel landen, waaronder Colombia, Peru en Argentinië. Gezien de grootte van het land is het niet verrassend dat er niet maar één bepaald soort klimaat heerst. Er is een variatie van tropisch klimaat in het noorden tot savanneklimaat in de hooglanden.

De hoofdstad Brasilia is een hypermoderne stad. Voor historische, culturele hoogstandjes hoef je er niet heen. De stad heeft echter wel hoogstandjes qua architectuur zoals het kathedraal en het gebouw van de bibliotheek. Architectuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken in de stad.

Hou je van salsa, samba, carnaval en tropische stranden? Dan zit je in Rio de Janeiro goed. Je kunt de natuur verkennen, bijvoorbeeld in Tijuca Nationaal Park of bezoek de koloniale kerk Mosteiro de São Bento en het voormalig paleis van de Braziliaanse monarchen in de binnenstad. Op de Corcovado berg vind je een van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’, het standbeeld van Cristo Redentor. Strandliefhebbers kunnen naar de stranden Ipanema of Copacabana. Vergeet niet om de kabelbaan naar de Suikerbroodberg te pakken om vervolgens te genieten van het uitzicht over de stranden, natuur en bezienswaardigheden.

Stedelijkheid te midden van de jungle vind je in Manaus , de grootste stad van de Amazone . Het is tevens een belangrijke haven voor schepen. Wil je liever naar een minder drukke stad, ga dan naar Recife of kies voor de koloniale stad Olinda , die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat met vele bezienswaardigheden. Ook mooi is de autovrije plaats Paraty met zijn smalle straten en kleurrijke huisjes. In Ouro Preto kun je een bezoek brengen aan de goudmijnen.

Aan prachtige zandstranden komt Brazilië ook niets te kort. Natal met zijn lange stranden of Pipa dat wordt bestempeld als een van de mooiste bestemmingen in het land. Het was van oorsprong een oord voor hippies en backpackers, maar nu ook een ideale bestemming voor stellen. Misschien ligt de combinatie van natuur en strand van Fortaleza je toch meer. Mis de Iguacu watervallen niet, waar meer dan tweehonderd watervallen de Paraná rivier instorten.

Het Braziliaanse leven lijkt vaak om feest en voetbal te draaien en dat is ook zo. Maar het is ook een land met een boeiende geschiedenis, cultuur, historie, strand en natuur!

Informatie over Brazilië

Alle highlights van Brazilië

Beste foto's & tips van Brazilië

'329922' door Bowral '329922' door Bowral

Brazilië

Brazilië

Kunst

Bowral

Sao Jorge is een dorp zo'n 260 kilometer ten noorden van de hoofdstad Brasilia. Het is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park 'Chapada dos Veadeiros'. In het dorp - met alleen maar zandpaden - wonen slechts een paar honderd mensen, waaronder opvallend veel kunstenaars. Er hangt een heerlijk relaxt sfeertje. De dame op de foto is een van de bekendste kunstenaars uit het dorp. Ze heeft haar woning annex atelier van prachtige muurschilderingen voorzien.

'554363' door Bowral '554363' door Bowral

Brazilië

Brazilië

Duinmeertjes

Bowral

Als je het hebt over ‘verborgen wateren’, dan moet je aan de kust in het noordwesten van Brazilië zijn. Daar ligt het betoverende Lençóis Maranhenses National Park, een ruim 1.500 km2 golvend wit duinenlandschap. In onze zomermaanden vormen zich als gevolg van regenval honderden meertjes verstopt tussen de duinen. Alleen als je op de toppen van de duinen staat, kun je de meertjes zien liggen. Na een paar maanden verdampt het water weer. Lençóis Maranhenses is eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken vanuit de stad Sao Luis met zijn prachtige koloniale centrum.

'440967' door reizendebeer '440967' door reizendebeer

Brazilië

Brazilië

Mooie vlinder

reizendebeer

Wat heeft Brazilië toch een mooie en kleurrijke natuur, mooie kleurrijke planten & dieren, kleurrijke vogels, en ook kleurrijke mooie vlinders, zoals deze ijverige vlindertje.

Praktische informatie over Brazilië

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  variabel
 • Internet extentie
  br
 • Hoofdstad
  Brasilia
 • Aantal inwoners
  186 miljoen
 • Oppervlakte
  12x Frankrijk
 • Reistijd
  11:30
 • Talen
  Portugees
 • Religie
  rooms-katholiek (80%)
 • Tijdsverschil
  3 tot 6 uur vroeger
 • Tijdverschil
  3 tot 6 uur vroeger
 • Telefooncode
  55
 • Voltage
  110/220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Visum regelen bij aankomst
 • Douane
  Visum regelen bij aankomst
 • Aanvlieghaven
  Brasilia (BSB), Rio De Janeiro (RIO), Fortaleza (FOR),
 • Nationale feestdagen
  7 september Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Brazilië en omgeving

Zonde! Dit tropische paradijsje mag niet bezocht worden

Een onbewoond eiland met steile rotspartijen, ongerept regenwoud en een helderblauwe zee vlak voor de Braziliaanse kust. Klinkt als de perfecte vakantiebestemming, toch? Niet als je weet dat hier minstens 4000 extreem giftige dieren voorkomen ...

Een onbewoond eiland met steile rotspartijen, ongerept regenwoud en een helderblauwe zee vlak voor de Braziliaanse kust. Klinkt als de perfecte vakant...

Gebaande paden op de Columbus-manier: carnaval in Rio

Nergens vieren ze carnaval zoals in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dit van oorsprong katholieke feest wordt gehouden op de vier dagen (in februari en maart) die voorafgaan aan aswoensdag en leidt de vastenperiode tot aan paaszaterdag in. Kenmerken: uitbundig versierde praalwagens en rijkelijk uitg...

Nergens vieren ze carnaval zoals in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dit van oorsprong katholieke feest wordt gehouden op de vier dagen (in februari e...

Dit is waarom Brazilië bovenaan jouw bucketlist thuishoort!

Brazilië is verreweg het grootse land van Zuid-Amerika - Nederland past er wel 240 keer in! De natuur is prachtig, de steden zijn bruisend, het eten is spannend en de feesten zijn ongeëvenaard. Dit zijn dé zes redenen waarom het land ook bovenaan jóúw bucketlist thuishoort.

Brazilië is verreweg het grootse land van Zuid-Amerika - Nederland past er wel 240 keer in! De natuur is prachtig, de steden zijn bruisend, het eten i...