Pantanal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groenvleugel ara's kijken

Pantanal,
Brazilië


Het bezoeken van de Rio da Prata, een heldere rivier waar je kunt snorkelen is een populaire excursie die gedaan wordt vanuit Bonito. Dit uitstapje is prima te combineren met een bezoekje aan Buraco das Araras, dat ongeveer 8 km van Rio da Prata ligt.
Buraco das Araras is een soort kloof (sinkhole) waar grote aantallen groenvleugelara's nestelen. Vanaf verschillende uitkijkpunten heb je een heel goed zicht op groepen ara's die door de kloof vliegen. Een uitdaging om die te fotograferen! Naast ara's zijn hier in het omliggende bos nog vele andere vogelsoorten te spotten.
Het gat heeft een roemrucht verleden, waarbij lijken en gestolen auto's in het gat gedumpt werden. Sinds eind jaren '90 is het een ecotourisme bestemming, waarbij er steeds meer ara paartjes komen. Het hele jaar door zijn er ara's te zien. Trek voor een bezoek ongeveer een uur of anderhalf uur uit. Beste tijd om te bezoeken? Vroeg in de ochtend of laat in de middag is de beste tijd om dit te bezoeken. Daardoor is het prima te combineren met Rio da Prata.
Je volgt vanuit Bonito de weg naar Jardim. Je laat de afslag naar de Rio da Prata aan de linkerkant liggen en rijdt door tot je een bord ziet met Buraco das Araras, waar je rechtsaf slaat.
Meer informatie vind je in Spaans en Engels op deze website: [url="http://www.buracodasararas.com.br/pt/index.php" target="_blank"]http://www.buracodasararas.com.br/pt/index.php[/url]