Bolivia stekker

Bolivia – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Bolivia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bolivia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Bolivia gebruikt kunnen worden zijn : Type A en C
Stekker A
Stekker C

Informatie over Bolivia

'554586' door Bowral '554586' door Bowral

Bolivia

Bolivia

Parade van flamingo's

Nog niet zo lang geleden konden we het tweede deel van de BBC-serie Planet Earth op tv zien. Het waren weer prachtige beelden van over de hele wereld. Ik was bijzonder onder de indruk van de 'in polonaise lopende flamingo's' in Bolivia. Dit opmerkelijke gedrag heb ik jaren geleden zelf mogen zien. De flamingo's op de foto 'paraderen' in het zoutmeer 'Laguna Colorada'

'515935' door Fietser '515935' door Fietser

Bolivia

Bolivia

Lama's

Ergens op de Alti Plano, begrijp overigens niet dat die niet onder de "high lights" staat, fantastisch om daar doorheen de fietsen, zagen we deze lama's en je vraagt je wel af waar ze van leven. Erg schrale grond met weinig gras en dan nog schep gras. Helaas heb ik weinig foto's van Bolivia, het mooiste gedeelte van mijn reis door ZA omdat mijn foto toestel werd gestolen met ruim 900 foto's. BALEN.

'567724' door marcvankessel '567724' door marcvankessel

Bolivia

Bolivia

Sol de la Manana

Sol de la Manana is een klein geiserveld op de Altiplano van Bolivia. Het bijzondere hier aan is, is dat het het hoogste gelegen veld ter wereld is. Het ligt op 4900 meter hoogte, en dat merk je. Duizeligheid, kortademigheid, en een knallende hoofdpijn. Het leven van een RR gaat duidelijk niet over rozen.

Bekijk alle Bolivia foto's en tips