Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

Argentinië

Argentinië
Zuid Amerika
Elkehuub

Tierra del Fuego en Torres del Paine


Het lijkt alweer lang geleden... De reis vanuit Buenos Aires naar waar we nu zijn: Ushuaia! Ushuaia wordt ook wel gezien als het einde van de wereld (Fin del Mundo), omdat het de meest Zuidelijke stad ter wereld is. De reis: eerst met het vliegtuig vanuit B.A. naar Rio Gallegos: we kwamen ongeveer 03:00 uur aan... mmm balen! Dit keer wel een hostel geregeld ;-) Amper 4 uurtjes geslapen en snel naar het busstation!! Daar de bus gepakt naar Ushuaia. Tijdens deze reis kom je Chili in...Chili uit...de Straat van Magelhanes over...Chili uit en Argentinië weer in... Behoorlijk ritje.

Eindelijk in Ushuaia!
De eerste dag zijn we het Beagle Canal op gegaan: Zeeleeuwen gekeken en vogels die op Pinguins lijken (maar het niet zijn). Nog naar eiland 'H' geweest voor bijzonder flora en fauna. Zeer interresaant en mooie landschappen/vergezichten!!
De tweede dag: Het national park 'Terrra del Fuego' (Vuurland) in: hier hebben we een prachtige wandeling gemaakt door bossen, langsbaaien. over bergen : het 'Einde van de wereld'.
De derde dag: Een trekking/trail naar Lago Esmeralda (tip uit Enschede). Een fantastische wandeling! Zeer spectaculair landschap... wel tot de enkels in de modder... maar dat maakte het uitzicht meer dan goed!!
De dag daarna: verder met de reis... om 04:00 u. gaat de wekker voor de busreis naar Puerte Natales, met als doel N.P. Torres del Paines !!


Traveling is hard. Anyone who says different isn't a traveler : they're a tourist!!

De afgelopen 5 dagen waren afzien. Dinsdagavond laat kwamen we aan in Puerto Natales, na ongeveer 15 uur reizen : bus in, bus uit, Argentinië uit, Chili in... na 5 minuten in de hostel besloten we dat we de volgende ochtend voor 5 dagen een trekking zouden gaan doen in het nationale park Torres del Paine! Er was een mini-market open tot 12 uur 's nachts dus we konden onze boodschappen nog kopen, want er moest zelf gekookt gaan worden...

Woensdagochtend kon het grote feest gaan beginnen...vroeg op, goed ontbijten, gasbrander, tent, matjes, pannetje, slaapzakken en wat extra kleren in de backpack en wij waren klaar voor vertrek. Met de bus werden we naar het park gebracht en met de catamaran naar het beginpunt. Na een halve boterham met kaas en een halve muesli-reep moeten we sterk genoeg zijn voor de eerste etappe, daar gaan we...het was een fantastische tocht naar de eerste camping. Door de bergen met uitzicht op een gletsjer. Na 11 kilometer kunnen we de tent opzetten en pasta koken. Daarna maken we ons op voor een koude nacht terwijl de ijsschotsen langs de camping drijven!

Donderdag is onze tweede etappe. Er moeten aardig wat kilometers afgelegd worden, maar bij de lunch zijn we toch al over de helft. Na weer een potje pasta kunnen we het gevecht met de elementen weer aan, voor het tweede deel van de dag. Wederom prachtige uitzichten en een fantastische route.

Na een extreem koude nacht met weinig slaap gaan we het middelstuk van de 'W' lopen. Een stuk heen en terug, onze spullen laten we in de tent op de camping achter. Het is zwaar lopen, maar het uitzicht wat we ervoor krijgen is het ploeteren meer dan waard. Terug op de camping wordt de tent ingepakt en gaan we op pad naar de volgende camping. Hier is een warme douche...dit houdt de moed erin.

Zaterdag wordt de zwaarste en langste dag van de tocht (waarom ze dit op dag 4 doen???). We gaan vroeg op pad en het eerste stuk doen we sneller dan verwacht. Weer door prachtige landschappen (met paarden) bergop en bergaf en bergop en bergaf met uitzicht op een azuurblauw meer. Het tweede gedeelte van de dag wordt voor Elke al een stuk zwaarder door de te lage suikers de hele dag. Natuurlijk halen we de camping en als de tent staat is het nog een uur naar het allerlaatste eindpunt de TORRES DEL PAINE. Prachtig!!! En zeker alle moeite waard: een TOP-TRAIL !!

De laatste dag staan we vroeg op. Ontbijt op 'bed' en klaarmaken voor de laatste etappe. Het is voornamelijk bergaf, wat ook heel erg vermoeiend blijkt te zijn. Al o ptijd komen we bij het eindpunt en kunnen we nog een paar uurtjes van het zonnetje genieten.