Los Glaciares

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Glaciar Piedras Blancas met gletsjermeer

Los Glaciares,
Argentinië


Patagonië ligt in het zuiden van Argentinië en staat bekend om zijn vele gletsjers. In het Glaciers National Park kan je deze in grote aantallen bekijken. El Chaltén ca.220km van El Calafate is het minst toeristische gedeelte.

In dit noordelijke gedeelte dat aan de basis ligt van het Cerro Torre en Cerro Fitz Roy gebergte bij de rivier Río de las Vueltas kan je prachtige wandelingen maken. Houd er rekening mee dat het weer hier onbetrouwbaar is en neem voor alle weersomstandigheden kleding mee. Het weer kan in korte tijd omslaan van mooi naar slecht, regenachtig, koud en soms stormachtig weer.

Je kan een wandeling maken naar de gletsjer, Glaciar Piedras Blancas. Deze wandeling loopt gedeeltelijk over dezelfde route als de wandeling naar de Laguna de las Tres. Maar men buigt op een gegeven moment af.

De wandeling heeft prachtige uitzichtpunten en vergezichten op de rivier de las Vueltas en de bergen Cerro Torre en Cerro Fitz Roy met zijn gletsjers, afgewisseld door bossen, moerasachtig en/of bergachtig gebied. Bij de gletsjer Piedras Blancas loopt men door bosgebied. De wandeling is heen en terug vanaf El Chaltén ca. 20km. Bij de gletsjer heb je ook een prachtig gekleurd gletsjermeer.

Eventueel combineer je beide wandelingen en loop je door i.p.v. terug te lopen de afslag naar de Glaciar Piedras Blancas te nemen en daarna door te lopen. je eindigt dan bij de rivier de las Vueltas waar ook een hotel ligt. Vanaf hier moet je een taxi regelen naar El Chalten wat ca. 30 minuten rijden is.