Los Glaciares

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Laguna de las Tres gletsjermeer aan de voet van de berg Cerro Fitz Roy

Los Glaciares,
Argentinië


In het zuiden van Argentinië ligt Patagonië. Een gebied dat bekend staat om zijn vele gletsjers. Een uitstekende plek om deze te gaan zien is het Glaciers National Park. Twee gedeeltes kan je bezoeken. Het Noordelijke minst toeristische gedeelte bij El Chaltén ligt aan de basis van Cerro Torre en Cerro Fitz Roy gebergte bij de rivier Río de las Vueltas. Dit is een prachtig gebied om te wandelen. Men kan diverse wandelroutes lopen. Houd er rekening mee dat het weer hier onbetrouwbaar is en neem voor alle weersomstandigheden kleding mee. Het weer kan in korte tijd omslaan van mooi naar slecht, regenachtig, koud en soms stormachtig weer.

Een must is een lange pittige wandeling naar de Laguna de las Tres het kobalt blauwe gletsjermeer aan de voet van de berg Cerro Fitz Roy. De wandeling is 10,2km lang en zelfde route terug dus ruim 20km, 8-9uur lopen. Daardoor ook makkelijk in te korten.

De wandeling heeft prachtige uitzichtpunten en vergezichten op de rivier de las Vueltas en de bergen Cerro Torre en Cerro Fitz Roy met zijn gletsjers, afgewisselend door bossen, moerasachtig en/of bergachtig gebied.

Tot 2km voor de Laguna de las Tres is het met redelijke conditie goed te lopen. Hier vindt je de basic camping Poincenot waarna een zeer steile klim van 1 1/2km begint naar het gletsjermeer. Al klauterend en zigzaggend ga je over een pad van rotsblokken naar boven. Je hebt hier wel een redelijke conditie voor nodig maar het is zeker de moeite waard. Vanuit het uitzichtpunt bij de Laguna de las Tres kan je mooi zicht hebben op een gletsjermeer en de diverse bergtoppen rondom. Loop dezelfde weg terug om weer naar El Chaltén te gaan.