Los esteros del Ibera beste reistijd

Het weer in Los esteros del Ibera

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Los esteros del Ibera te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Los esteros del Ibera? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Los esteros del Ibera

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Argentinië:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-Argentinië: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Argentinië:

 

De beste tijd om Los esteros del Ibera te bezoeken, is tijdens het voorjaar – september en oktober – of het najaar – april en mei. In deze maanden kun je in het hele land terecht, met uitzondering van het diepe zuiden, waar de zomer – december tot februari – een beter reisseizoen is. Let op: de Argentijnse vakanties vallen in januari en het is dan overal druk. De warme laaglanden in het noorden kun je trouwens het beste aandoen tijdens de winter, van mei tot juli. De toppen van de Andes en Tierra del Fuego kunnen vrijwel uitsluitend bezocht worden in hartje zomer, maar skiën doe je in Los esteros del Ibera in de winter.

 

Reisadvies
Voor Los esteros del Ibera geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 mei Revolución de Mayo, 10 juni Día de las Malvinas, 20 juni Día de la Bandera, 9 juli Día de la Independencia, 17 augustus Día de San Martín, 12 oktober Día de la Raza.Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Los esteros del Ibera

Beste foto's & tips van Los esteros del Ibera

'512260' door wisseschout '512260' door wisseschout

ArgentiniëLos esteros del Ibera

ArgentiniëLos esteros del Ibera

Boottochten in wetlan

wisseschout

Samen met ons 2 jarig kleinkind bezoeken we dit 13.000 km2 wedland gebied vanuit het dorpje Pellegrine waar verschillende Posada's liggen om te overnachten. We wandelen door een oerwoud vol met apen, vogels en capibara's, maken verschillende boottochten door de wetlands en spotten kaaimannen, herten, otters en nog meer capibara's. Onze kleindochter vindt het fantastisch al die dieren. Voor kinderen zijn zwemvestjes aanwezig. Pellegrine is te bereiken met een auto vanaf het vliegveld van Posadas.

'513943' door wisseschout '513943' door wisseschout

ArgentiniëLos esteros del Ibera

ArgentiniëLos esteros del Ibera

Capibara's genoeg hie

wisseschout

Al wandelend en varend door dit bijzondere gebied zagen we meer dan genoeg van deze Capibara's. Een gebied zo groot als België vol met kaaimannen, vogels, hertensoorten, slangen enz. Mijn tip. Combineer het b.v met de Iguazú watervallen, een bezoek aan een Estancia [ met overnachting] en de Jezuiten missie in San Ignacio. Wij hebben de trip samen met ons 2 jarig kleinkind gedaan. Argentinië is een heel kind vriendelijk land.

'557427' door wisseschout '557427' door wisseschout

ArgentiniëLos esteros del Ibera

ArgentiniëLos esteros del Ibera

Veel Capibara's

wisseschout

In de wedlands van Los esters del Ibera zitten heel veel Capibara's. Deze liggen te rusten op een van de drijvende eilanden in het gebied. Ook zitten hier veel vogels en krokodillen en een bepaald hertensoort. Je kunt een tocht per boot boeken of met een gids een wandeling langs de randen maken.

Laat kaart zien