Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

Argentinië

Argentinië
Zuid Amerika
Marijetravels

Are you OK?

Aan de overkant van het meer vanuit Puerto Frias krijgen we te maken met de immigration van Chili. Het lijkt soepel te gaan tot ze aan onze paspoorten komen: ze kunnen ons land niet vinden. Dat moet namelijk Paises Bajos zijn en wij hebben Hollanda ingevuld. Deze situatie lost zich na een kwartiertje wachten vanzelf op en dan gaan we de bus in die ons over de grens van Chili zal brengen.

We worden vergezeld door een nieuwe gids en dat is een streng uitziende man met zwarte, priemende ogen. Eerst kijkt hij Caro strak aan zonder een woord te zeggen en volgens mij ook zonder te knipperen. Caro kijkt lama-achtig terug en zegt ook niks. Dan volgt er ineens een "Are you OK?". Hij kijkt erbij alsof het antwoord hem al duidelijk is en dat lijkt geen 'Ja' te zijn. Caro antwoord toch met een "Yes", maar je ziet dat ze het zelf niet meer echt gelooft. Mij geeft de gids dezelfde blik en inderdaad; je hebt de neiging om zijn Are you OK-vraag te beantwoorden met een "I don't know. Am I?". We krijgen de indruk dat hij ons aan het voorbereiden is op de controle bij de grenspost straks.

Als we daar - na een onvergetelijke busrit over de Andes - aankomen lijkt het inderdaad allemaal erg officieel en streng te worden. Alles en iedereen moet de bus uit en achter elkaar in de rij. Al wachtend op onze beurt schuifelen we langs grote borden die ons waarschuwen toch vooral aan te geven als je iets uit dat verdorven Argentinië hebt meegenomen. Zijn ze erg vies van. Eenmaal binnen in het kantoortje blijkt er 1 mannetje te zitten en die gaat er niet veel energie in steken. Wij laten hem weten 1 uitgeholde boomstam uit Argentinië bij ons te hebben en dat vind 'ie prima want even later staan wij buiten met alle stempeltjes die we nodig hebben. Chili here we come!