Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

Argentinië

Argentinië
Zuid Amerika
Nicoleruigt

Impressie van een machtig mooi, divers, groots land

Argentinie, je verwacht er veel van als je erheen gaat. Maar het overtreft werkelijk alles!

Begonnen in Buenos Aires, een sfeervolle stad met schitterende bouwstijlen en monumenten. Heerlijke restaurantjes, mooie winkelstraten, veel diversiteit in de verschillende wijken. Met name het oude Palermo is een must als je je in Buenos Aires begeeft. Het Cementario de Recoletta, waar Evita begraven ligt is een bizarre gewaarwording, de graven zijn gigantisch mooie bouwwerkjes. Een demonstratie voor het Congresso maakt eveneens ongelofelijk veel indruk. Puerto Madero, de hippe haven met de Puenta de la Mujer.

Vervolgens het vliegtuig naar het einde van de wereld, Ushuaia. Groter kan de tegenstelling haast niet. De huizen zijn nogal armoedig, het plaatsje is ongelofelijk klein, de lucht is grauw, de temperatuur is een flink stuk lager. Wel precies de sfeer die bij het einde van de wereld past! Nationaal park Tierra del Fuego bezocht. Het oude treintje, Tren del fin del Mundo bracht ons naar het park toe, een aparte ervaring.

Vervolgens doorgevlogen naar El Calafate. Leuk plaatsje, leuke winkeltjes, wel echt gericht op de toeristen. Van hieruit een trip naar de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno. Haast geen woorden voor, een ongelofelijke ervaring om deze te aanschouwen.

Vandaag vliegen we naar Bariloche om vervolgens met de bus richting Mendoza te gaan, de wijnstreek van dit land. Vanuit Mendoza met de bus naar Santiago de Chile, om daar na een paar dagen het vliegtuig terug naar Nederland te nemen.

Maar één ding is alvast zeker, dit is een onvergetelijke reis en ik hoop ooit nog eens terug te komen in dit fantastisch mooie Argentina!