image
Getty Images

Dit zijn jullie mooiste bezienswaardigheden binnen Nederland

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In juli waren we samen met NS Dagje Uit op zoek naar foto's van de grootste bezienswaardigheden binnen Nederland. De mooiste inzending wordt een maand lang vertoond in de Intercity's van NS, gepubliceerd in de najaarseditie van In Eigen Land en in NS Dagje Uit én wordt beloond met jaarabonnement op de Museumkaart t.w.v. €75. En dit zijn de winnaars!

Elk land heeft zijn iconische must-sees: de gebouwen, monumenten, kunstwerken en natuurgebieden die het uniek maken en die op de lijst van elke gepassioneerde reizigers thuis horen. Wat zijn die musts-sees voor Nederland? Dat was de vraag die we jullie afgelopen maand stelden. We belonen de winnende foto met een Museumkaart t.w.v. €75. Deze foto wordt bovendien een maandlang tijdens daluren op de schermen in de Intercity's van NS vertoond én gepubliceerd in de najaarseditie van In Eigen Land en in NS Dagje Uit, het inspiratiemagazine van de NS!

And the winner is ...

Molen de Vlinder, Gelderland - door Pauline van 't Veld

Molen de Vlinder in Deil, Gelderland - door Pauline van 't Veld

Pauline vertelt: 'Molen de Vlinder in Deil is een van de mooiste molens in Nederland. De molen ligt aan rivier de Linge, een prachtig gebied om te bezoeken. In het voorjaar is het een aanrader om dit gebied te bezoeken door bijvoorbeeld een fietstocht te maken. Je kunt dan de bloesem bewonderen.' Volg Pauline op Instagram.

Juryoordeel: 'Dit is nou een typisch Hollandse plaat en toch een absoluut unieke tip. We kennen allemaal de befaamde (én prachtige!) molens van Kinderdijk en de Zaanse Schans, maar dit pareltje ligt op een relatief onbekende locatie. De opkomende ochtendmist, de vroege stilte, de kraakheldere reflectie van de molen in het water ... alles klopt aan deze foto. Gefeliciteerd met de hoofdprijs, Pauline!'

Vier runners up ontvangen bovendien een leespakket van In Eigen Land.  En dit zijn ze!

Rottumerplaat, Groningen - door Gert-Jan Rodenboog

Rottummerplaat, Wadden. Foto: Gert-Jan Rodenboog

Gert-Jan vertelt: 'De stilte en de horizon 360 graden om je heen is uniek voor Nederland. Ga met een bootje naar Rottumerplaat, vanaf het haventje bij Noordpolderzijl.'


Kasteel de Haar, Utrecht - door Erik Krugers

Kasteel de Haar, Utrecht - door Erik Krugers

Erik vertelt: 'Nee, dit prachtige kasteel staat niet in Duitsland, Frankrijk of Belgie, maar in ons eigen kikkerlandje! Kasteel de Haar in Utrecht is het grootste kasteel van Nederland en door eenieder te bezoeken. Het van oorsprong middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en bijzondere geschiedenis die achter de muren schuilgaat. Een bezienswaardigheid waar je echt even stil van zult worden!' Volg Erik op Instagram.


Marker Wadden, Noord-Holland - door Cora Willemse

Marker Wadden, Noord-Holland - door Cora Willemse

Cora vertelt: 'Met de boot naar de Marker Wadden: een unieke natuurbeleving in Nederland. Hier kun je prachtig wandelen en vogels spotten, zoals visdiefjes, baardmannetjes, reigers en zwanen. Struin een dagje rond op het eiland en kom helemaal tot rust.' Volg Cora op Instagram.


De Erasmusbrug, Zuid-Holland - door Yvonne de Bondt

Erasmusbrug, Rotterdam - door Yvonne de Bondt

Yvonne vertelt: 'De Erasmusbrug of de ‘Zwaan’ zoals in de volksmond wordt genoemd ligt in Rotterdam. Het is en maakt het beeld ook van de skyline van Rotterdam. Het verbindt Noord- en Zuid-Rotterdam met elkaar en is geopend in 1996. Deze foto heb ik gemaakt in de zomer met de zonsondergang.' Volg Yvonne op Instagram. 


Een selectie van de beste inzendingen wordt gepubliceerd in de najaarseditie van ‘In Eigen Land’, die rond 10 september verschijnt en geheel in het teken staat van 101 bezienswaardigheden binnen Nederland. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste road- en railtrips wereldwijd. Je maakt hiermee kans op een vijfdaagse Interrailpas t.w.v. €239 én publicatie in Columbus Travel!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Benieuwd naar de inzendingen en winnaars van de maandfotowedstrijd 'Avontuurlijke activiteiten' van juni? Bekijk ze allemaal hier!

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.