image
Brigitte Ars

De Avontuurlijk Leven-podcast: Shanna loopt solo de spannendste trails ter wereld

Shanna Bussink is professioneel hiker en wildernis- en berengids, en staat bekend onder haar trailname 'Rayu'. Ze leeft grotendeels op de trail en bereidt andere hikers gedegen voor op hun trektochten - zwaardere of lichte. Voor Shanna is een leven met kantoortijden bijna avontuurlijker dan gedropt worden uit een helikopter met een rugzak. Een van de stoerste wandelaars van ons land, meent Brigitte Ars. Zij interviewde Shanna voor de Avontuurlijk Leven-podcast. Beluister 'm hier!

Als solo-hiker maakt Shanna de bijzonderste dingen mee. Waarom is haar trailname 'Rayu' en waarom is de uitdrukking ‘Hike your own hike’ zo belangrijk voor haar? Voor de antwoorden op die vragen praat Brigitte Ars met Shanna, die vertelt hoe ze wildernisgids werd en wat het betekent om solo te hiken. Is het echt zo gevaarlijk als het lijkt? Shanna vertelt ook over haar boek, 'Solo over de langste trail van Polen' en over haar droom om een boek te schrijven over haar ongelofelijke solo-avontuur in de Canadese wildernis, de extreem zware en afgelegen South Boundary Trail.

Kijk op Basecamp | Rayu of volg Shanna op Instagram.

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek 'Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven' (Uitgeverij Querido), oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg Avontuurlijk Leven op Spotify. 

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.