Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

9
Canada Rocky Mountains
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Als je in Banff bent moet je zeker de hoodoos- trail lopen. Vanaf de Tunnel Mountain Road volg je de rivier met zijn schitterende blauwe kleuren en dan zie je de hoodoos tegen de bergen liggen. De aardpiramides ontstaan op plaatsen met zacht gesteente in een omgeving met veel erosie. Er zijn er in Banff maar een handjevol. Het pad erlangs geeft de gelegenheid ze te fotograferen. Het is een must to see locatie als je daar bent. Wij zagen zelfs elanden loungen langs de rivier. De bonus van de dag en dat vonden wij geweldig. Wij combineerden deze trail met de tunnel mountain trail. Deze is wel iets pittiger, maar het uitzicht was echt prachtig. Met name het uitzicht van de achterkant van de berg vonden wij bijzonder mooi. Zeker een aanrader!
Regio
  • redelijk rustig
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-16
9
Spanje Valencia
Dalix was hier 01 dec 2018
De Spanjaarden noemen Valencia ‘de huiskamer van Spanje’. En niet voor niets. Het is een zeer gezellige stad, waarbij je, als je de hoogtepunten bezoekt, niet het idee hebt in een grote stad te zijn. Het oude centrum is prachtig met leuke pleintjes, oude kobbelstraatjes en mooie kerken. Hier vind je ook de grootste overdekte markt van Europa. Wat een genot om daar een paar uur rond te lopen. Vergaap je aan de heerlijkste hammen, vissen die je nog nooit gezien hebt, noten, kazen, maar ook werkelijk elk deel van een koe of kip. In de oude haven El Cabanyal kom je schattige gekleurde huisjes tegen. Hier heb je vele heerlijke plekjes om te lunchen. Bovendien loop je zo het strand op. In het oude centrum kan je op zeer veel plekken voor weinig geld een fiets huren en kan je deze visserswijk makkelijk bezoeken. Ook fiets je in zo’n twintig minuten via een droge rivier naar 'Ciudad de las Artes y Ciencias' (Stad van Kunsten en Wetenschappen). Dit enorme complex omvat vele gebouwen in prachtige architectuur. Op een zonnige dag weerspiegelen de futuristische hoogstandjes schitterend in de kunstmatig aangelegde waterplaatsen. Zo'n 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt het natuurpark ‘Parc Natural de l’Albufera’. Dit park is vooral bekend om z’n vele rijstvelden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier ’s werelds beste paella vandaan komt. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje El Palmar en geniet daar van een fantastische paella in een van de vele restaurants!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten
  • Heel veel mogelijke dagtripjes
  • Uitstekend klimaat
  • Geen
Review geplaatst op 2019-06-16
9
Nederland Utrecht
hamminga was hier 01 jun 2019
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
  • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
  • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12
9
IJsland borgarfjordur-eystri
Dianadm was hier 01 jul 2016
Borgarfjördur Eystri is een afgelegen dorpje dat aan de Oostfjorden ligt. Het dorp wordt omringd door hoge bergkammen, waar zelfs 's zomers nog sneeuw op ligt. De weg ernaartoe is niet eenvoudig. Via de onverharde 946 is het zo'n 70 km hobbelen over grind, bulten en kuilen en door smeltwaterstromen. Bergopwaarts heb je kans om hele stukken in de wolken te rijden, maar de rit is meer dan de moeite waard. Als je het laatste stuk naar beneden rijdt, zie je het dorp al in de diepte liggen. De pittoreske rode huisjes staan gegroepeerd rond een baai en ook de omgeving van het dorp is prachtig. Je kunt hier wandelen en verschillende trekkings doen in het nabijgelegen natuurgebied Alfaborg. Overnachten kan in een hotel (de enige) of op de camping, heel druk qua toerisme is het hier nooit. De grootste attractie van het dorp is de papegaaiduikerkolonie, die één van de grootste van IJsland is en zeker niet onderdoet voor Latrabjarg in de Westfjorden. Op 5 minuten rijden van het dorp ligt Hafnarholmi, een piepklein schiereiland, waar de papegaaiduikers in grote getale voorkomen. Dit is dé plek om ze van dichtbij te zien. Je wandelt hier letterlijk tussen de nesten omdat deze op nog geen halve meter van het wandelpad liggen. Overdag zijn de vogels op zee, maar tegen de avond zitten veel papegaaiduikers voor hun holletje. De visvangst is binnen en het is tijd om uit te rusten en te socializen op de rotsen.
Dorp Attractie Natuurgebied Wandelroute Highlight
  • mooi wandelgebied
  • leuk pittoresk dorpje
  • je kunt heel dichtbij de vogels komen
  • rustig, vrijwel geen andere toeristen
  • lastig om te bereiken
  • het weer, altijd laaghangende bewolking en sneeuw
Review geplaatst op 2019-06-10
10
Nederland brabantse-wal
hansdewildt was hier 01 jun 2019
Wil je met je kinderen of kleinkinderen eens een aantal dagen slapen op het water dan moet je dit echt eens een keertje proberen. Op de grens van Noord-Brabant en Zeeland ligt het plaatsje de Heen. Hier ligt de bakermat van de kampeervlotten. De vlotten liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet. Bij het huren van de vlotten zijn ook de bootjes inbegrepen. Ontzettend leuk voor de kinderen en ze zullen zich daar echt niet vervelen. Bij deze vlotten zie je direct al het monumentale sluizencomplex "Beneden Sas" Deze sluis is opgenomen op de monumentenlijst van de Europese Unie. Vanaf dit punt kan je ook u een wandeltocht maken door natuurgebied de Dintelse Gorzen. De kampeervlotten van De Heen liggen in het meest waterrijke deel van de Brabantse Wal, een bijzonder plekje in Nederland waar Brabant Zeeland kust. Een gebied met unieke natuur, bijzondere monumenten en culturele evenementen. De Zeeuwse kust met haar mooie brede zandstranden is vanaf hier goed bereikbaar. Een mooie omgeving en bijzondere ervaring voor het hele gezin.
Accommodatie Natuurgebied Attractie Rivier Highlight
  • Heel leuk voor het hele gezin
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • leuk om te proberen
  • rustig
  • kleine kinderen moeten zwemvest aan voor de zekerheid
Review geplaatst op 2019-06-10
10
Griekenland nauplion
SourOnTour was hier 01 sep 2016
In september 2016 maakte ik een rondreis door het vaste land van Griekenland. Een super mooie reis met veel mooie highlights. Eén daarvan was de stad Nauplion/Nafplion (en nog meer schrijfwijzes mogelijk), gelegen in het noordoosten van de Peloponessos. Het stadje ligt nog geen 2 uurtjes rijden van de Griekse hoofdstad Athene, waarbij je ook voorbij het kanaal van Korinthe komt. Ook zeker een stop waard! Of een bungeejump vanaf de brug het kanaal in ;) Nafplion ligt op een mooi gelegen schiereilandje met direct achter de stad een heuvel met daarop het Palamidi kasteel, dat je zeker moet bezoeken. Hier kan je naar toe met een heleboel traptredes, of gewoon via de andere kant met de auto. Aangezien het kasteel zelf nogal groot is, wandel en klim je hier nog genoeg, vandaar dat ik de auto aanbeveel ipv de trappen. Na het bezoek aan Palamidi heb je keuze genoeg voor een lekker drankje op een van de vele gezellige terrassen aan het water. Nafplion is gezellig druk, maar niet overlopen door toeristen. Ben je op rondreis door het vaste land van Griekenland, plan dan zeker 2 of 3 nachten in voor dit charmante plaatsje.
Stad
  • erg mooi gelegen stad
  • palamidi kasteel
  • gezellige terrasjes aan het water
  • niet te druk
  • geen shop-stad (ik vind dit geen minpunt)
Review geplaatst op 2019-06-08
8
Nederland de-zevenbergen
aticketto was hier 01 jun 2019
Ten zuiden van Oss ligt het archeologisch monument De Zevenbergen. Dit gebied met grafheuvels, urnenvelden en vlakgraven stamt uit de bronstijd en vroege ijzertijd en worden tegenwoordig gescheiden door de snelwegen van knooppunt Paalgraven. Het is onduidelijk hoe groot het gebied oorspronkelijk is geweest. Door de vele graafwerkzaamheden zijn vele belangrijke aanwijzingen verdwenen. De eerste gedocumenteerde onderzoeken begonnen in 1837. De lijkurnen die toen zijn gevonden werden genoteerd en vervolgens in stukken geslagen. Tussen 1964 en 19969 is het terrein ook weer meerdere malen onderzocht en kreeg toen de status dat het wettelijk beschermt moest worden en de aanleg van de snelweg moest omgeleid worden. In 2011 heeft de gemeente Oss en een paar enthousiastelingen het initiatief genomen om het monument te herstellen. Alle bekende grafheuvels en palenrijen zijn op hun oorspronkelijke plaats gereconstrueerd door Archeologische Monumentenwacht Nederland. Ook de heidevegetatie draagt bij aan het beeld zoals archeologen denken dat het er ruim 2500 jaar geleden heeft uitgezien. Het beheer van het gebied rondom de heuvels wordt uitgevoerd door Stichting Landschapsbeheer Oss. Zij laten af en toe een kudde schapen los om de planten in bedwang te houden. De Zevenbergen is zelfs onder de Ossenaren niet erg bekend en dus een hele grote kans dat je er alleen bent.
Wandelroute Natuurgebied Cultuur Highlight
  • Uniek archeologisch monument
  • Uitgebreid infobord bij de ingang
  • Uitkijktoren aanwezig
  • Slecht bereikbaar
Review geplaatst op 2019-06-06
8
India orang-national-park
doppie was hier 01 apr 2019
Kaziranga National Park in Assam is het kroonjuweel van de natuurbescherming in noordoost India. Hier leeft tweederde van de wereldpopulatie indische neushoorns naast een keur aan andere (bedreigde) diersoorten. Kazi is een bezoek meer dan waard maar het kan er, zeker op indiase hoogtijdagen, erg druk zijn. Een mooi alternatief is Orang N.P., westelijker gelegen op de andere, noordelijke, oever van de Brahmaputra. Orang wordt ook wel Mini Kazi genoemd. Landschappelijk gezien lijkt het sprekend op de grote broer: velden met metershoog olifantengras afgewisseld met stukken bos en meerdere beels (meren) die groeien en krimpen met het regenseizoen. Ook qua wildlife zijn de overeenkomsten groot: een behoorlijk aantal neushoorns, olifanten, herten en tijgers bevolken het park. Diverse soorten roofvogels en ooievaars en vele soorten kleinere vogels laten zich zien. Wat je niet veel ziet zijn andere bezoekers, Orang heb je vaak voor jou alleen. Vooral aan het begin van en net na de moesson is de junglervaring in het dan intens groene reservaat overweldigend. Orang ligt op circa 3 uur rijden van Guwahati. Het zeer basic Green Planet Resort is eigenlijk de enige serieuze overnachtingsmogelijkheid. Het ligt op kruipafstand van de toegangspoort. My Wild India van fotograaf/schrijver Pralay Lahiry kan je helpen met boeken. Zij wisten ook een overnachting te regelen in de Inspection Bungalow midden in het park. Sundowner met tijgergebrul en een grazende neushoorn op 10 meter.......
Natuurgebied Excursie Highlight
  • Wildlife
  • Weinig andere bezoekers
  • Landschap
  • Overnachten in de IB
  • Heeft niet de grote groepen dieren zoals Kaziranga
  • Accommodatie beperkt
Review geplaatst op 2019-06-04
9
Indonesië munduk
Dalix was hier 01 sep 2014
Munduk, dé uitvalsbasis voor prachtige wandeltochten Bali is bekend om haar mooie stranden en prachtige plaatsen als Ubud. Kuta is wereldberoemd bij zonaanbidders en surfers. Toch zijn er nog prachtige plekken te ontdekken die een stuk minder toeristisch zijn. Eentje daarvan is het bergdorpje Munduk. Dit gemoedelijke plaatsje ligt prachtig, omgeven door rijstvelden, watervallen, bergen en meren. Het is een ideale uitvalsbasis om schitterende wandelingen te maken. Je kunt je hier rustig zo’n drie à vier dagen vermaken. Ga bijvoorbeeld naar de Munduk waterval of de Banyumala Twin waterval. Sterker nog, er bestaat zelfs de ‘Bali waterval route’, waarbij je er meerdere kunt aanschouwen. Het Twin Lake is door bergen omringd en hier vind je meerdere plekken om iets te eten en te drinken, altijd met een prachtig uitzicht over het meer en de bergen. Of bezoek de prachtige Pura Ulun Danu Bratan tempel, mooi gelegen in het Beratan meer. Een andere aanrader is het maken van wandelingen door de rijstvelden, die je op eigen houtje of met een gids kunt maken. Hier maak je kennis met het leven op het platteland. Als laatste is dit ook het gebied van de koffieplantages. Op verschillende plekken kan je de lekkerste koffie van het eiland proeven! Wij verbleven deze dagen in Puri Lumbung Cottages, prachtige authentieke huisjes in de rijstvelden met onvergetelijke uitzichten.
Stad
  • Wandelgebied bij uitstek
  • Veel te doen in de omgeving
  • Prachtig gelegen
  • Weinig toeristen
  • Voor sommige bezoeken moet je een auto met privéchauffeur regelen
Review geplaatst op 2019-06-04
7
Nieuw-Zeeland waimangu-volcanic-valley
LBouwhuis was hier 01 mrt 2019
Roadtrippen door Nieuw- Zeeland! Éen groot avontuur! Van te voren de route globaal bepaald, maar per dag bekeken we waar we heen gingen. Vandaag hadden we nog niet veel op de planning staan. Ik had mijn reisboekje bij de hand met álle informatie die we maar nodig hadden voor Nieuw- Zeeland. Zo stond ook dit park beschreven als highlight die de moeite waard was. En dat was ook zeker zo! Wel wat toeristisch, er is een grote parkeerplaats en bij de ingang is een restaurant en receptie, wat ook het startpunt is van je wandeling. Je kon kiezen tussen een wandeling (ongeveer een uur), boottocht of combi hiervan. Wij hebben gekozen voor alleen de wandeling en waren ongeveer 20 euro kwijt. Hierbij konden we dan wel met de bus teruggebracht worden of kon je onderweg op een bus stappen. Het was een prachtig park om doorheen te lopen. We kregen een kaart mee met plattegrond, waar ook alle highlights per plek aangegeven waren. We liepen langs kraters, meren, geisers, hotsprings, en overal was nog geothermische activiteit waar te nemen. Te zien aan de stoomwolken die de lucht ingeblazen werden. Erg indrukwekkend om te zien, vooral om te weten dat daar járen geleden (1886)een vulkaan tot uitbarsting is geweest en dit hele park zich daardoor zo gevormd heeft. Mocht je in de buurt zijn, neem een kijkje! Het is er echt heel mooi!
Activiteit Wandelroute Highlight
  • Indrukwekkend
Review geplaatst op 2019-05-28
9
Groot-Brittannië
Willemien was hier 01 jun 2014
Handa eiland ligt aan de westkust van Sutherland en is vooral bekend om zijn enorme kolonies zeevogels. Er ligt een prachtig wandelpad het hele eiland rond van ca. 6 km. Het landschap is wisselend. Je wandelt vanaf het strand naar het hoogveen in het binnenland waar veel wilde bloemen te vinden zijn. Hier hadden wij ook onze eerste ontmoeting met de grote jagers die hier in een grote kolonie broeden. De kliffen zijn hoog en steil en is het broedgebied voor de duizenden zeekoeten, alken en drieteen meeuwen. Het is daar een drukte van belang. In lange rijen zitten ze (soms op nesten) op de richels in de rotswanden. De meeste belangstelling gaat uit naar de puffins (papegaaiduikers). Er zijn er niet veel maar we zien er toch enkelen bovenop de rotsen. Als we verder lopen zijn er mooie vergezichten vanaf de kliffen met de zee op de achtergrond. Tijdens onze wandeling zien we nog veel andere vogels: grote mantelmeeuwen, jan van genten, sterns, aalscholvers en zee-eenden maar ook tapuiten en leeuweriken. Als je geluk hebt kun je er ook dolfijnen en walvissen spotten. In het plaatsje Tarbet koop je een ticket en stap je op een "snel" bootje naar het eiland. Daar word je opgewacht door leden van het Scottish Wildlife Trust die het eiland in beheer hebben. Zij nemen je mee naar een eenvoudig opvangcentrum en vertellen het een en ander over het eiland, zijn bewoners (de dieren) en de historie.
Land
  • heel veel vogels
  • prachtige natuur, steile kliffen
  • autovrij
  • geen maar je moet op tijd terug zijn bij het pontje
Review geplaatst op 2019-05-28
9
Uganda
PWubben was hier 01 sep 2018
In september 2018 hebben met zijn drieën een rondreis gemaakt door Uganda. Wij hebben een gebruik gemaakt van Habari travel. Wij hebben daar een prive rondreis gemaakt. Wij hebben een bestaande rondreis aangevuld met een uitstapje naar de Sipi Falls. Vandaar uit zijn wij vertrokken naar Moroto om vandaar uit te reizen naar Kidepo Valley NP. In Moroto kwamen wij de Karamojong al tegen. Het NP ligt tegen de grens met Zuid Soedan. Dit gebied was pas vrij gegeven. Wij hebben met een bewaker Philip diverse uitstappjes gemaakt. We zijn met de auto ook door het gebied gereden van de Tsjee Tsjee vlieg. Ramen en deuren gesloten houden. Deze vliegen vallen als een georganiseerd leger aan. Als je stilstaat met je auto dan is in een mum van tijd de auto omsingeld. Die vliegen proberen door de kleinste gaatjes te komen. Als ze binnen zijn, dan is het zorgen dat ze zo snel mogelijk onschadelijk wordt gemaakt. Je kon daar een rechte lijn trekken waar ze wel en niet zaten. Een andere dag zijn we naar een dorp geweest van de Karamojong. We kregen in het dorp uitleg hoe zij wonen en leven. Ook hoe het in het er tot voor kort nog aan toeging. Het was toen een gevaarlijk volkje. Nu niet meer sinds ze ontwapend zijn. Ook hebben zij voor ons gedanst. Dit is alleen maar springen. Dit kunnen ze lang volhouden soms de hele nacht. We konden ook daar souvenirs kopen. Maar over de prijs viel niet te onderhandelen. Tot slot hebben ze ons al zingend uitgezwaaid .
Land
  • Uganda is een grote direntuin. Er staan geen hekken om de NP heen. Een slagboom geeft de grens aan.
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-25
8
Nederland Amsterdam
hansdewildt was hier 01 jul 2018
Een rondvaart door Amsterdam is de populairste attractie van ons land. Nergens anders doe je in zo’n korte tijd zoveel indrukken op: prachtige gebouwen, leuke terrasjes, allerlei soorten mensen, mooie bruggen, woonboten, de prachtige Amstel en natuurlijk de sierlijke grachten zelf. Maak alleen een rondvaart of een rondvaart met een hapje en een drankje aan boord en kijk je ogen uit! Amsterdam wordt steeds drukker. En varen over de grachten is enorm populair, zowel bij Amsterdammers als toeristen. Zeker op mooie dagen, in de weekenden en tijdens vakanties worden de Amsterdamse grachten druk bevaren. Wil je je favoriete vaartocht niet mislopen? Reserveer dan vooraf. In de meeste gevallen kan dat eenvoudig online. Ja echt, Amsterdam vanaf het water is een aparte belevenis.
Stad
  • veel te zien
  • interessant
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-05-24
10
Maleisië George Town
CDahlkamp was hier 01 jul 2018
Vorig jaar hebben wij een rondreis Singapore- Maleisië gemaakt waarbij we ook Penang / George Town hebben aangedaan. Deze stad is superleuk en je kunt er genieten van de street-art, cultuur, oudheden en natuurlijk het heerlijke eten in foodcourts en restaurants. Een restaurant die je zeker moet bezoeken is "My Old Café", waar je de beroemde Asam Laksa kunt proberen. Asam Laksa is een hete noedelsoep en de sterke smaak in dit gerecht is afkomstig van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Sambal Belacan wordt aan een kant van de kom gelegd. Naast de heerlijke laksa hebben wij ook een glas Nutmeg geprobeerd. Dit een lokale drank gemaakt van nootmuskaat.Het sap is licht en fruitig en smaakt niks naar het kruid. Het wordt geserveerd met ijs en zeer verfrissend. Ondanks dat we er niet van gecharmeerd zijn drinken we netjes ons glas leeg, maar voor ons geen nutmeg meer. Wat dit bezoekje tevens heel bijzonder maakt is dat je hier ook een prachtige muurschildering aantreft. Voor ons een toevaltreffer maar hier hebben we echt de lekkerste laksa gegeten. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • vriendelijk personeel
  • gezellig familierestaurant
  • Prachtige muurschildering die ook is opgenomen in de street-art route
  • Overheerlijke laksa
  • geen
Review geplaatst op 2019-05-22
10
Maleisië Georgetown
CDahlkamp was hier 01 jul 2018
Vorig jaar hebben we een rondreis Singapore - Maleisië gemaakt. Daarbij deden we ook Penang / George Town aan. Deze stad is echt superleuk, je kunt er genieten van street-art , de prachtige cultuur , oudheden en natuurlijk het heerlijke eten. Wil je echt local food proberen dan moet je " My Own Café " bezoeken en hier de Asam Laksa proberen. Dit is een hete noedelsoep waarbij de sterke smaak van de assam laksa afkomstig is van een verzameling van kruiden in de soep. Daarin zitten fijngesneden visvlees, komkommer, uien, rode rawitpepers en witte radijs. Het restaurant is een familierestaurant waar met liefde de gerechten worden bereid. Daarnaast is er één van de bekendste schilderingen in het restaurant te vinden. Nog een reden dus om daar iets te gaan eten. Wij hebben er naast de heerlijke laksa ook de lokale drank geprobeerd: Nutmeg. Dit is sap van nootmuskaat en dit "witte" nootmuskaatsap is lichtgroen-geelachtig, pittig en bijna grasachtig van smaak. Het is fris, scherp en vreemd van smaak. Voor ons in ieder geval niet voor herhaling vatbaar maar netjes opgedronken. We proberen immers alles. Adres: 2 Lebuh Cannon Opposite Khoo Kongsi, Georgetown, Pulau Penang 10200 Maleisië
Stad
  • Overheerlijke laksa
Review geplaatst op 2019-05-22