Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

10
Namibië Sossusvlei
SourOnTour was hier 01 okt 2019
Google je op afbeeldingen van Namibië dan zie je voornamelijk foto’s van de oranje zandduinen van Sossusvlei. Het is, ondanks dat het er voor Namibische begrippen druk kan zijn, zéker een must see. Je verblijft in Sesriem en daar is ook de ingang. Die gaat bij zonsopkomst open. Wil je de meute voor zijn? Verblijf dan op de nwr campsite binnen de poort van Sossusvlei. Dan mag je iets eerder naar binnen en kan je zelfs de zonsopgang zien vanaf Dune 45. Dodevlei/deadvlei is ook erg indrukwekkend om te zien. Hiervoor rijdt je helemaal tot het einde van de geasfalteerde weg. Dan moet je door dik zand, waarvoor een 4x4 noodzakelijk is. Heb je die niet, dan stap je hier over naar een 4x4 shuttle. En vergeet niet Big Daddy Dune te beklimmen. De hoogste duin, die je vanzelf wel ziet als je bij deadvlei bent. Ook hier bovenop zal je niet de enige zijn, maar het uitzicht is magisch!
Stad
  • Erg fotogeniek
  • Onwerkelijk mooi
  • Voor Namibische begrippen wat druk
Review geplaatst op 2019-12-02
10
Spanje Andalusie
Imke van der Veen was hier 01 okt 2019
Andalusië heeft mij gepakt als geen andere bestemming waar ik ooit ben geweest. Vooral Sevilla was voor mij over de top mooi. Het was alsof ik thuiskwam en ik hier ook thuis hoorde te zijn. Het landschap in Andalusië is bizar mooi. Overal waar je met de auto rijd kun je genieten van het uitzicht. Ook de steden hebben een bepaalde sfeer in zich hangen, en elke stad is hierin weer anders. Je voelt de geschiedenis van een stad zodra je erin binnenloopt. Ik hoop hier zelf snel weer terug te kunnen keren en ik zou het ook iedereen aanraden!
Regio
  • Mooie landschappen
Review geplaatst op 2019-12-01
8
Chili Valle de la Luna
sidonius was hier 01 nov 2019
Voor de verandering eens een kritisch review over een op zichzelf prachtige bestemming, de Valle de la Luna (maanvallei) in Noord Chili. Het ligt op een steenworp afstand van San Pedro de Atacama, een zeer toeristisch backpackersstadje. In San Pedro vind je ontelbare boekingskantoortjes voor allerlei excursies, waaronder die naar de Maanvallei bij zonsondergang. Ik raad je dat af. Ga op eigen gelegenheid, dat kan zelf met een gehuurde fiets. Als je met een geboekte excursie gaat is het filerijden met busjes vol toeristen. Iedereen wordt op dezelfde highlights afgezet, met strenge tijdslimieten per plek. Rustig je foto´s maken en alles in je opnemen is er niet bij. Er wordt gejakkerd om maar op tijd bij het sunsetpoint te zijn. Ben je dan bij het sunsetpoint aangekomen, tref je daar alle busjes en toeristen in massa aan. En véél te vroeg. Het duurt nog wel een uur voordat de zon ondergaat, je ziet weinig van de belloofde mooi oplichtende rotsformaties vanuit het sunsetpoint. En tot mijn grote frustratie werd iedereen direct nadat de zon achter de horizon verdween weer de busjes in gedreven, terwijl elke fotograaf weet dat de mooie kleuren in de lucht dan juist beginnen! Uiteindelijk moest ik vanuit het busje de prachtige lucht fotograferen met mijn telefoon, wat een deceptie! Conclusie: boek geen excursie maar ga er zelf op uit.
Highlight
  • Fraaie zonsondergang
  • Prachtige rotsformaties
  • Boekingskantoortjes hebben geen verstand van zonsondergangen
  • Massatoerisme
  • Boek geen excursie! Ga zelf.
Review geplaatst op 2019-11-28
10
Argentinië
sidonius was hier 01 nov 2019
Zeg je reizen naar Argentinië, dan bedoel je meestal Patagonië. Of Buenos Aires. Ik wil een lans breken voor het noordwesten van het land, waar geen massatoerisme is maar wel de prachtigste kleurrijke landschappen, verstilde laguna´s, zoutvlakten, slaperige dorpjes en een paar leuke steden. Wij reden de route over (grotendeels) befaamde Ruta 40 van wijnstad Mendoza tot het uiterste noordwesten bij Bolivia en Chili. Door de provincies Mendoza, San Juan en La Rioja. Er zijn een aantal nationale parken die niet onderdoen voor bekendere en toeristische parken elders in de wereld. Zoals het Nationaal Park Talampaya , de Argentijnse Maanvallei provinciaal Park Ischigualasto, de Laguna Brava met een spectaculaire route daarnaartoe met gekleurde bergen en door een canyon. Dit alles in de omgeving van Villa Unión. Ten noorden van het leuke stadje Cafayate tref je twee bijzondere routes: over de Ruta 40 kom je door de Quebrada de Fecha, een gebied met spectaculaire rotsformaties van zandsteen. Een andere route, over de Ruta 68 naar Salta, voert je langs een indrukwekkend rots- en berglandschap met hoofdkleuren rood en groen. En dan zijn we nog maar in Salta. Vanuit Salta volgen we de Ruta nr 9 (de Panamericana) in de richting van Bolivia. Je weet niet wat je ziet qua kleuren en vormen in het berglandschap, en nauwelijks toeristen. In het noordwesten van Argentinië ben je weg van de massa en voel je je nog een pionier. Een aanrader voor wie van avontuur houdt.
Land
  • slaperige dorpjes
  • leuke steden zoals Mendoza, Cafayate, Salta
  • weg van de massa, het toerisme staat nog in de kinderschoenen
  • verstilde laguna´s en zoutvlakten
  • spectaculaire landschappen
  • lange afstanden over soms slechte wegen
Review geplaatst op 2019-11-25
8
Frankrijk Bayeux
aticketto was hier 01 okt 2019
Het middeleeuwse stadje Bayeux staat vooral bekend om het beroemde wandtapijt. Dit borduurwerk van wol met een lengte van 70 meter en een halve meter hoog en gemaakt in de 11e eeuw, vertelt de verovering van Engeland door de hertog van Normandië, Willem De Veroveraar. Maar het is vooral de goed bewaarde charme van deze stad zorgt dat een bezoek zeker de moeite waard is. Het historische centrum, de gotische kathedraal en oude steegjes met oude herenhuizen geven het een levend erfgoed. De stad is tijdens de tweede wereldoorlog gespaard gebleven en is zelfs tijdelijk de hoofdstad geweest. Het is ook ideaal om de stad als startpunt te hebben voor de D-Day stranden, de vele musea en andere belangrijke locaties. Bayeux heeft een sterke verbondenheid met Eindhoven. Beide werden als een van de eerste steden van hun land bevrijd door de geallieerden.
Stad
  • Volop bezienswaardigheden
  • Leuke restaurantjes (voor ieder wat wils)
  • Goed startpunt voor de D-Day stranden
  • Pittoreske straatjes
  • Parkeren kan wat lastig zijn
Review geplaatst op 2019-11-24
8
Chili arica
neretslok was hier 01 sep 2019
Arica en Iquique, twee steden in het noorden van Chili, worden weinig bezocht, maar zijn zeker de moeite waard. Arica (180.000 inw.) is misschien niet direct mooi, maar wel erg prettig. Er zijn fraaie zandstranden en de naam ‘stad van de eeuwige lente’ heeft de plaats niet voor niets: het is er het hele jaar door aangenaam, tussen de 20 en 25 graden, het regent nooit (!), maar (zee)mist kan ’s ochtends nog wel eens voorkomen. Een markant punt in de stad is de rots Morro de Arica, een steile rots die zich 140 meter boven de stad en de oceaan verheft. Boven heb je een schitterend uitzicht over deze stad, de havens en de omringende woestijn. Je kunt tot aan Peru kijken en er staan wat monumenten en een groot beeld van Christus. Als je 300 km naar het zuiden rijdt, richting Iquique, rijd je door de fantastisch mooie Atacamawoestijn. Gemiddeld ligt deze op 1.100 meter hoogte. Het gaat afwisselend omhoog (naar de hoogvlakte) en omlaag, naar de kust. Een van de mooiste kustroutes die ik ken. Je rijdt Iquique (250.000 inw.) ‘van boven af’ binnen. Je hebt een schitterend uitzicht op de stad onder je, met veel hoogbouw. De rit vanaf de 400 meter hoge zandduin naar beneden, de stad in, is spectaculair. Ook in Iquique vind je weer genoeg stranden.
Stad
  • Weinig toeristisch en verrassend
  • Ligt wat afgelegen
Review geplaatst op 2019-11-21
9
Botswana
SourOnTour was hier 01 okt 2019
In oktober 2019 bezocht ik de landen Namibie en Botswana en daar had ik maar liefst vier weken de tijd voor. Eerst ging het door Namibie, waar de wegen nog goed te noemen zijn (gravelwegen), maar door Botswana veranderde dit. Zand, zand en nog meer zand, dus het ging met een slakkengangetje door Chobe en Moremi heen. Maar wat een desolate gebieden zijn dit (tenminste in oktober). Als selfdrivers kom je hier nauwelijks andere toeristen tegen. Wel soms safarivoertuigen van lodges, maar dat is het dan ook wel. In Botswana voel jij je nog een echte ontdekkingsreiziger. Voordat je door Chobe en Moremi rijdt moet je zorgen dat je genoeg water, brandhout, eten en brandstof hebt, want de dagen dat je door deze wildernis rijdt kan je het meeste wel vergeten. Wat een avonturen hebben we hier mee gemaakt. Een olifant die vlak langs jouw campingplekje loopt, een hyena die even komt buurten als het kampvuur net is gedoofd en twee geelsnaveltokken die je ruitenwisser slopen. Ik vond het vooral ook heel bijzonder dat er in tegenstelling tot bijvoorbeeld Etosha in Namibie, geen hekken om de parken van Chobe en Moremi staan. Ik snap dat dat helaas noodzakelijk is om de dieren te beschermen, maar je hebt toch in Botswana meer een wildernis idee. Ik vond het fantastisch om hier doorheen te hebben gereden. We zagen zelfs twee luipaarden en ook een leeuwenfamilie met maar liefst vijf welpjes! Zo gaaf om te mogen meemaken.
Land
  • Weg van de massa
  • Zeer weinig toeristen in oktober
  • Veel wilde dieren
  • Dit is nog échte wildernis
  • Zeer slechte 'wegen'
Review geplaatst op 2019-11-14
10
Verenigde Staten canyonlands-np
martinhectors was hier 01 sep 2016
Canyonlands ligt in het zuidoosten van de staat Utah. Het park wordt door de Colorado River en de Green River verdeeld in drie districten: - het Island in the Sky district - het Needles district - het Maze district. De meeste toeristen beperken zich tot Island in the Sky en the Needles. De afstand tussen de beide toegangen naar deze twee districten bedraagt 110 mijl. Wij hebben beide districten bezocht. The Needles is een gebied dat wordt gedomineerd door de kleurrijke rotspilaren van Cedar Mesa zandsteen. Je rijdt het district binnen via de UT-211. Net buiten het park ligt The Needles Outpost, waar je een kleine winkel en een verhuurbedrijf voor jeeps ed. vindt. Even verder kom je bij het Needles Visitor Center. De parkweg is vandaar uit nog ongeveer 6 mijl lang, en eindigt bij Big Spring Canyon Overlook. Er zijn ook enkele korte zijwegen. Een bezoek aan het Island in the Sky district kan worden gecombineerd met een bezoek aan het vlak voor de ingang gelegen Dead Horse Point State Park. Dit park ligt op een plateau hoog boven de Colorado River, vanwaar uit je een adembenemend mooi uitzicht hebt op de rivier en op het Colorado Plateau. Wij vonden dit een heel mooi park met spectaculaire vergezichten en prachtige natuur.
Highlight
  • Het uitzicht op het Colorado plateau is machtig!
  • Het is relatief rustig om te bezoeken.
Review geplaatst op 2019-11-13
10
Oman Jebel Shams
michellevanweert was hier 01 okt 2019
Als ik deze bergen zou moeten omschrijven in een woord is dit: Waanzinnig! Wat is dit een goede aanrader. De reis er naartoe is al overweldigend mooi maar eenmaal aangekomen wordt duidelijk waarom dit de Grand Canyon van Oman wordt genoemd en terecht. Je kunt hier prachtige hikes (W6 balcony walk) maken. Er zijn een handvol resort waar je kunt overnachten of je kan er wild kamperen. Wijzelf sliepen in het Sama heights resort wat we absoluut kunnen aanraden. Verschillende kamers op basis van half pension. Het ligt op een 15 min rijden van het startpunt van de balcony walk. Deze hike loop je in ongeveer 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. En was absoluut een van de hoogtepunten van mijn reis in Oman. Om in jebel shams te komen heb je een goede auto nodig. Onduidelijk voor ons was of je daadwerkelijk een 4x4 nodig had. Dit is niet het geval zolang het niet regent. Zodra het slecht weer is zou ik dit wel aanraden.
Highlight
  • Weinig toeristen
  • Prachtige uitzichten
  • Mooie hikes
Review geplaatst op 2019-11-12
10
Verenigde Staten Kauai
feathergraphy was hier 01 jun 2015
Kauai is mijn -all time favorite- eiland. Het eiland is relatief rustig en de Hawaïaanse vibes voel je overal. Het ligt er voornamelijk aan waar je heen gaat op het eiland en in welke weersomstandigheden je bevind of er veel mensen op een plek zijn. Als je wat vroeger op pad gaat kun je vak het rijk voor jezelf hebben. En wij gingen bijvoorbeeld op een aardig regenachtige dag de Na Pali coast hiken en hadden bijna de trail, het strand en de waterval helemaal voor ons zelf.
Regio
  • Onder bepaalde weersomstandigheden kan je zelfs drukke plekke voor jezelf hebben
  • Geweldige natuur
  • Relatief rustig eiland
  • Doet haar naam eer aan: Garden Island
  • Weet geen minpunt te bedenken
Review geplaatst op 2019-11-11
9
Canada parker-ridge-trail
feathergraphy was hier 01 aug 2019
Geweldige locatie om een tijd te hiken. We gingen 'S ochtends vroeg op pad en daardoor was het heel rustig. Toen we terugkwamen stonden er al wel wat meer auto's. Overigens wordt het relatief rustig gehouden daar door een maximum aan parkeerplaatsen. Het is een stevige hike naar boven, maar je wordt rijkelijk beloond met een glacier die in de zomer smelt en een ijsblauw meer als resultaat met zich mee brengt. In de zomer zie je ook in de verte een aantal watervallen door de smeltende glacier. Het landschap is op zichzelf al adembenemend. Zeker een aanrader om dit pad te nemen als je door Nationaal park Banff rijd! Let wel op dat je vroeg gaat, zodat je toch het pad voor je zelf hebt.
Wandelroute Meer Activiteit Natuurgebied Highlight
  • Rustig in de ochtend
  • Uitdagende hike
  • Adembenemend landschap
  • Stevige hike. Mensen met knieproblemen kunnen het zwaar krijgen
Review geplaatst op 2019-11-11
7
Verenigde Staten Yellowstone NP
feathergraphy was hier 01 sep 2019
Yellowstone is op zichzelf een geweldig mooi park en voldoet aan de verwachtingen qua natuur. Maar qua toeristen zul je hier je best moeten doen om rustige plekjes te vinden. Midden op de dag kan je gewoon in een file terechtkomen op de weg en bij de hoofd bezienswaardigheden sta je soms in een menigte waar je u tegen zegt. Maar het goede nieuw is als je vroeg in de ochtend komt en buiten de gebaande paden komt, kun je rustig je gang gaan. Wij kwamen 's ochtends vroeg bij de Noord-Oostelijke ingang erin (Die is op veel momenten rustiger dan de zuidelijke ingang) En door het tijdstip was er bijna nog niemand op de weg en konden we rustig bizons fotograferen. Geweldige ervaring, zeker aan te raden! Ook bij een bekende waterval 'the tower falls' was het enorm druk. Alleen ik heb daar een pad gevonden wat niet meer in gebruik was bij de gewone toerist, maar voor de avonturier nog wel gebruikt kon worden. Ik heb het gehele pad (zover je het nog een pad kon noemen) geen mens tegengekomen.
Highlight
  • Heel divers in natuur en super mooi
  • Als je goed kijkt kun je wat rustigere paden vinden
  • Geweldige kudde bizons
  • Bij een vroegertje kun je nog rustige wegen vinden
  • De hoofd bezienswaardigheden worden overspoelt met toeristen
  • Drukke wegen. Opletten met spitsuren
Review geplaatst op 2019-11-11
8
Italië
Menno Schaefer was hier 01 nov 2019
Rome de stad die gezien moet hebben hoorde ik altijd. We zijn in november samen met vrienden en hun zoon daar naar toe gegaan. De zoon heeft veel over Rome en de geschiedenis gestudeerd en was onze privé gids. Bij aankomt in de stad merk meteen hoe druk het hier is. Auto's rijden veelal toeterend door de stad. Sirenes hoor je constant. Maar dat vergeet je snel als je als die prachtige gebouwen ziet, de kleine straatjes en de fonteinen. Toppers zijn natuurlijk het Vaticaan, Vaticaan Museum, Trevifontein, Colosseum, de Spaanse trappen, de bruidstaart, Pantheon, en het forum Romanum. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden de gehele stad is eigenlijk één en al oudhied. Alles is goed lopend te doen al maak je wel kilometers in deze stad. Zorg dat je drink en eetgelegenheden opzoekt niet te dicht bij de bezienswaardigheden, ten eerste betaal je er meer en ten tweede is de kwaliteit minder. Want je kan in de kleine restaurants heerlijk Italiaans eten. Het is er wel druk met toeristen waar je op sommige plekken best wat last van hebt, maar ja dat hoort er ook een beetje bij denk ik. Maar uiteindelijk is het een prachtige stad die zeker eens gezien moet hebben.
Land
  • Eten is er heerlijk
  • Je bent er snel met vleigtuig.
  • Mooie bezienswaardigheden
  • Best wel druk.
Review geplaatst op 2019-11-10
10
Namibië
SourOnTour was hier 01 okt 2019
De verwachtingen waren hoog toen ik afreisde naar Namibië, een land dat ik gecombineerd heb met Botswana. En de hoge verwachtingen zijn meer dan overtroffen! Door Namibië reisde ik ongeveer 2,5 week en bezocht daar Windhoek, Sossusvlei, Damaraland, Etosha en de Caprivi strook. Dé trekpleisters van Namibië zijn Sossusvlei en Etosha en deze mag je ook absoluut niet overslaan als je hierheen reist. Maar vergeet vooral ook niet de minder druk bezochte plekken te bezoeken. Damaraland wordt soms alleen maar als tussenstop aangedaan, maar ik reisde er in vier dagen doorheen. Hier kom je nauwelijks andere toeristen tegen, die zie je pas weer op de campsite. Die trouwens stuk voor stuk super klein zijn en niet te vergelijken zijn met een Europese campings. Ook de caprivistrook is niet zo druk bezocht, terwijl dit een mooi contrast vormt met het droge midden en zuiden van het land. Door caprivi loop de Okavango rivier en hier valt ook meer regen als in de rest van het land. Hierdoor is het hier groener. Sla het Mahango game reserve niet over, want dat is prachtig en ongerept. Wij reden er met een selfdrive safari op een ochtend doorheen (3 uurtjes ongeveer) en kwamen helemaal niemand tegen! Wel natuurlijk een heleboel wildlife en daar doe je het natuurlijk voor.
Land
  • heel veel 'niets'
Review geplaatst op 2019-11-09
10
Verenigde Staten Colorado
Willemien was hier 01 nov 2019
De Painted Mines Buiten de gebaande paden ligt een ongelooflijk mooi verborgen juweeltje met hoodoos en andere rotsformaties. Het is te vinden nabij het plaatsje Calhan in Colorado, ongeveer een uurtje rijden vanaf Colorado Springs. Met name de prachtige kleuren en vormen van het gesteente (meer dan 9000 jaar oud), door wind- en erosie ontstaan, zijn opvallend van spierwit, geel, vele tinten roze rood en bruinachtige kleuren. Het park ligt midden in de prairie en is ook vanaf de toegangsweg-ingang(en) niet te zien. Er zijn drie ingangen met parkeerplaatsen en deze staan goed aangegeven. Na een half uurtje lopen zie je dit paradijsje in de diepte liggen. Er zijn paden en door de geringe grootte kun je er niet verdwalen. Vooral met het mooie ochtendlicht blijf je fotograferen. Het is klein maar neem de tijd om al het moois (vooral de kleuren en vormen) in je op te nemen. De eerste bewoners gebruikten de kleurrijke klei voor het maken van verf; vandaar de naam Painted Mines. De toegang is gratis. Er is geen horeca, wel een toilet bij de eerste ingang. Zorg voor voldoende water en zonbescherming. Het park is gratis te bezoeken.
Regio
  • buiten de gebaande paden
  • gratis te bezoeken
  • heel rustig, weinig bezoekers
  • schitterende kleurrijke rotsformaties
  • verboden voor honden
  • bijna geen.
Review geplaatst op 2019-11-08