wendier

8
Azerbeidzjan
wendier was hier 01 mei 2018
"Waar ga je heen? Azerbeijan? Wat is daar dan te doen?" Dat waren ongeveer de standaard vragen die ik kreeg als ik vertelde dat hier onze reis zou beginnen. Ik vond Baku erg leuk, het contrast tussen de oude stad en de nieuwe torens en boulevard vond ik indrukwekkend. De bezienswaardigheden rondom Baku (Qobustan, de moddervulkanen, de vuurtempel en Yanar Dag) bezochten we met een dagtour vanuit Baku. Ik vond het een leuke dag en zeker de moeite waard om al deze dingen zo te kunnen bekijken. Maar als je er zelf op uit trekt en een dag onderweg bent om 1 van deze bezienswaardigheden te bekijken, is dat het niet waard denk ik. Na Baku doorgegaan naar Lahic. Inmiddels zijn er aardig wat souvenirswinkeltjes in de hoofdstraat, wat denk ik genoeg zegt over hoe een gebaand pad het is. Maar de meeste mensen komen met een dagtocht en als je er overnacht en een zijstraatje instapt, heb je het voor jezelf. Dan zie je dat het inderdaad nog best ouderwets is. Je kunt er ook mooi wandelen in de omgeving. Sjeki was onze volgende bestemming. Absoluut een bezoek waard, omdat hier het zomer- en winterpaleis van de Kahn staan. Overnachten kun j ehier in stijl, in een oude Karavanserai. Zeker een van de meest bijzondere overnachtingsplekken waar ik ooit ben geweest. Verder zijn de Azeri erg vriendelijke mensen. Al met al een land dat de moeite waard is.
Land
  • vriendelijke bevolking
  • niet zo heel veel bezienswaardigheden
Review geplaatst op 2018-06-02
9
Laos
wendier was hier 01 nov 2016
Mooie waterval(len) gelegen n een mooi park. Wel erg druk met toeristen, maar ga je in de ochtend, dan ontloop je die grotendeels. Je kunt hier ook wandelen en zwemmen en er is een Bear Rescue Centre.
Land
  • mooi!
  • druk
Review geplaatst op 2018-02-13
10
Jordanië Petra
wendier was hier 01 apr 2016
Ik weet het, ik val in cliches, maar Petra is onbeschrijfllijk! Het is zo mooi en zo anders dan alles wat ik eerder zag. Alleen het natuurlijke landschap al met stenen in alle kleuren rood, roze, geel en oranje is de moeite waard. Om nog maar niet te spreken over de gebouwen die de Nabateeers uit de rotsen hakten. Zo mooi en groot, onbegrijpelijk hoe ze dat hebben kunnen maken. Ik kan er maar 1 ding over zeggen: dit moet je met eigen ogen gezien hebben!
Stad
  • mooie gebouwen
  • mooie natuur
  • heel bijzonder
  • Geen
Review geplaatst op 2018-02-17