martinhectors

10
Namibië welwitschia-drive
martinhectors was hier 01 sep 2015
De Welwitschia Nature Drive in Namib-Naukluft NP biedt een kans een bijzondere plant te zien: de welwitschia. Deze plant komt alleen in het zuidelijk deel van Afrika voor en kan wel 1.500 jaar worden. Op de route kun je ook dieren als oryx, springbok en zebra tegen komen. De rit duurt zo'n 4 uur als je vanuit Swakopmund start. Rij hem vroeg in de ochtend of in de namiddag, dan heb je kans dieren te spotten. Deze zijn dan het meest actief, terwijl ook de temperatuur aangenaam is. De Welwitschia Drive is een prima mogelijkheid om in een dagdeel te doen, met name als je goed voorbereid op pad gaat en een picknickmand meeneemt zodat je bijvoorbeeld bij het maanlandschap op een van de uitkijkpunten een picknick kunt houden. Ook al is het mistig en/of koud in Swakopmund, hoe verder je naar het oosten rijdt (de woestijn in) hoe warmer het wordt. Aangezien je geen enkele schaduw hebt in dit deel van de woestijn, moet je zorgen dat je goed voorbereid bent: neem voldoende water en beschermende kleding mee.
Regio
  • Prachtige rit ernaartoe
  • Geen toeristen
  • Afhankelijk v/d periode zeer warm
Review geplaatst op 2019-03-10
10
Verenigde Staten Bisti-Badlands
martinhectors was hier 01 sep 2016
Een doolhof van kleine kloven, bizar gevormde hoodoos en veel zwarte, grijze, groene en bruine lemen heuvels, vrijwel geen vegetatie, maar wel veel fossielen en versteend hout. Dat is – in het kort – een beschrijving van het fascinerende landschap van de Bisti Badlands in het noordoosten van de staat New Mexico. De twee belangrijkste geologische formaties zijn de Fruitland Formation en de Kirtland Shale. De Fruitland Formation is vooral herkenbaar aan de door erosie vormgegeven zandstenen pilaren en hoodoos. De Kirtland Shale bevat veel kleurrijke rotslagen, en domineert het oostelijke deel van de wilderness area. Bisti Badlands heeft een oppervlakte van 16 km², het is een onderdeel van de 182 km² grote Bisti/De-Na-Zin Wilderness. Het gebied wordt beheerd door het Bureau of Land Management (BLM). Normaal gesproken zijn de Bisti Badlands vrij makkelijk bereikbaar, de dirtroad is in principe geschikt voor gewone personenauto’s. Bij slecht weer kan de conditie van de weg flink veranderen, er kunnen dan bijvoorbeeld wash outs voorkomen (de dirtroad wordt dan onberijdbaar doordat er stukken zijn weggespoeld). Wij vonden het een fantastische plek om te bezoeken. Je loopt er helemaal alleen in een bijna buitenaards gebied.
Activiteit Highlight Natuurgebied
  • Fantastisch gebied om te verkennen
  • Nog niet bekend bij het grote publiek
  • Zeer warm/geen schaduw
  • Zonder gps of goed oriëntatievermogen moeilijk te bewandelen.
Review geplaatst op 2019-02-18
10
Verenigde Staten bisti-badlands
martinhectors was hier 01 sep 2016
Een doolhof van kleine kloven, bizar gevormde hoodoos en veel zwarte, grijze, groene en bruine lemen heuvels, vrijwel geen vegetatie, maar wel veel fossielen en versteend hout. Dat is – in het kort – een beschrijving van het fascinerende landschap van de Bisti Badlands in het noordoosten van de staat New Mexico. De twee belangrijkste geologische formaties zijn de Fruitland Formation en de Kirtland Shale. De Fruitland Formation is vooral herkenbaar aan de door erosie vormgegeven zandstenen pilaren en hoodoos. De Kirtland Shale bevat veel kleurrijke rotslagen, en domineert het oostelijke deel van de wilderness area. Bisti Badlands heeft een oppervlakte van 16 km², het is een onderdeel van de 182 km² grote Bisti/De-Na-Zin Wilderness. Het gebied wordt beheerd door het Bureau of Land Management (BLM). Normaal gesproken zijn de Bisti Badlands vrij makkelijk bereikbaar, de dirtroad is in principe geschikt voor gewone personenauto’s. Bij slecht weer kan de conditie van de weg flink veranderen, er kunnen dan bijvoorbeeld wash outs voorkomen (de dirtroad wordt dan onberijdbaar doordat er stukken zijn weggespoeld). Wij vonden het een fantastische plek om te bezoeken. Je loopt er helemaal alleen in een bijna buitenaards gebied.
Highlight
  • Bijna geen toeristen
  • Prachtig gebied om te verkennen
  • Zonder gps of goed oriëntatievermogen moeilijk te bewandelen.
Review geplaatst op 2019-02-18
10
Verenigde Staten dinosaur-national-monument
martinhectors was hier 01 sep 2016
Het park ligt op de grens van de staten Colorado en Utah. Grote delen van het park zijn voor de gemiddelde toerist niet toegankelijk, de meeste mensen beperken zich tot een bezoek aan het zuidwestelijke deel. In het park lopen geen doorgaande wegen. Je kan niet van het ene naar het andere deel rijden. Als je meerdere delen wilt bezoeken, zal je dus eerst het park uit moeten rijden, om vervolgens via een andere toegangsweg het park weer in te gaan. De belangrijkste trekpleister van het park is The Wall of Bones, een 24 meter lange en twee verdiepingen hoge rotswand waarin zo’n 1500 fossielen bewaard zijn gebleven. Over die rotswand heen is een gebouw neergezet, the Quarry Exhibit Hall. Bezoekers kunnen dicht langs de rotswand aflopen, en zo de vele fossielen bekijken (en op sommige plekken ook aanraken). Tussen het Visitor Center en de Quarry Exhibit Hall ligt een 1,2 mijl lange wandelpad met de naam Fossil Discovery Trail. Via dit pad kan je dus ook te voet naar de Quarry gaan. Het eindpunt van de trail ligt 46 meter hoger dan het beginpunt. Onderweg loop je door diverse rotslagen door, op sommige plekken kan je daarin fossielen zien. Verder zijn er nog verschillende trails te lopen.
Autoroute Horeca Beauty En Gezondheid Fietsroute Highlight
  • In de hal zijn er rangers aanwezig die je vragen kunnen bantwoorden
  • Indrukwekkend om te zien
Review geplaatst op 2018-02-18
10
Verenigde Staten snow-canyon-state-park
martinhectors was hier 01 sep 2017
Ongeveer 180 miljoen jaar geleden was een groot deel van het gebied dat nu de staat Utah is, bedolven onder een dikke laag zand. Door het enorme gewicht werden de onderste lagen samengedrukt. De rotslagen die hierdoor werden gevormd worden nu Navajo Sandstone genoemd. Navajo Sandstone is heel licht van kleur, je ziet vooral witte en oranje tinten. De naam van het park heeft niet, zoals soms wordt gedacht, met sneeuw te maken. Het park is vernoemd naar de 19e eeuwse pioniers Lorenzo en Erastus Snow. Het park is 30 km² groot en heeft twee toegangen. Een in het noorden en een in het zuiden. De parkweg die beide toegangen met elkaar verbindt, is 7 mijl lang. Er zijn 12 wandelpaden aangelegd, in lengte variërend van een halve mijl (800 meter) tot 8 mijl (13 kilometer). De meeste trails zijn zeer eenvoudig, maar enkele van de middellange trails zijn vanwege steile hellingen en diep zand aanmerkelijk lastiger. Op het moment dat je het park binnenrijdt krijg je een folder uitgereikt waarin de diverse trails kort staan beschreven.
Highlight
  • Nog niet bekend bij het grote publiek: zeer rustig!
  • Mooi wandelgebied
Review geplaatst op 2018-07-07
10
Verenigde Staten Moab
martinhectors was hier 01 sep 2016
Fisher Towers is de naam van een groep van drie hoge, zandstenen monolieten direct ten noorden van de plaats Moab, in de staat Utah. De monoliet die het dichtst bij de parkeerplaats ligt heet The King Fisher. De tweede rotstoren bestaat uit twee delen, met de namen Echo Tower en Cottontail. De laatste, en tevens ook hoogste rotstoren, heet The Titan. Deze monoliet is 274 m hoog. De groep is als geheel vernoemd naar een mijnwerker die hier omstreeks het jaar 1880 heeft gewoond. De hike die je hier kan maken (7 km) is echt een aanrader voor iedereen die van een stevige wandeling en van ruige rode rotsen houdt. Je loopt direct onderlangs de Towers, daardoor voel je heel goed hoe machtig hoog ze zijn. Toen wij deze hike hebben gedaan waren er slechts een paar andere wandelaars en het was eigenlijk erg mooi om die mensen over het tegenoverliggende pad te zien lopen. Dat plaatst de hoogte van de rotstorens mooi in perspectief. Als je in Moab verblijft en je kunt een halve dag vrijmaken voor deze hike, dan is ons advies: zeker doen!
Stad
  • Prachtig uitzicht
  • Heel weinig toeristen
  • Hike langs prachtige hoodoos
Review geplaatst op 2018-02-16
10
Verenigde Staten losee-canyon
martinhectors was hier 01 sep 2017
Een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in de staat Utah is Bryce Canyon National Park. Vlakbij dit park liggen diverse gelijksoortige gebieden, zoals Red Rock Canyon en Losee Canyon. Deze laatste is nog vrij onbekend bij het grote publiek. Neem State Route 89, ten noorden van de plaats Mount Carmel. Ongeveer 7 mijl ten zuiden van de plaats Panguitch ga je verder in oostelijke richting via State Route 12 (dat is de weg die ook naar Bryce Canyon National Park gaat). Blijf deze weg gedurende 2 mijl volgen. Ga linksaf (noord) via de Casto/Losee Canyon Road en volg die weg over een afstand van 2,2 mijl tot aan een parkeerplaats aan je rechterzijde. De rotsen in Losee Canyon lijken qua vorm en kleur veel op die in Bryce Canyon. Maar het is wel aanmerkelijk minder groots, minder spectaculair. Toch heeft Losee Canyon wel een belangrijk voordeel ten opzichte van Bryce, en dat is de rust. Wij vonden de korte wandeling die we hier hebben gemaakt dan ook best fijn, gewoon even lekker genieten van een mooie omgeving die je helemaal voor jezelf alleen hebt. Als je genoeg tijd hebt is dit een mooi plekje om te bezoeken!
Highlight
  • Heel weinig toeristen
  • Fantastisch om hier rond te wandelen
  • Rustige omgeving
Review geplaatst op 2018-06-18
10
Costa Rica Cano Negro
martinhectors was hier 01 feb 2016
Dit grote natuurgebied bij de grens met Nicaragua is één van de belangrijkste wetlands van het Amerikaanse continent en één van de belangrijkste natuurgebieden van Costa Rica. De Rio Frio (koude rivier) stroomt door dit gebied en vormt in het regenseizoen een 800 ha groot meer. Er leven hier maar liefst meer dan 350 soorten vogels en 160 soorten zoogdieren. Het is zalig om per boot dit prachtige gebied te ontdekken en te genieten van de verschillende vogels, leguanen, apen enz.
Regio
  • Mooi natuurgebied
  • Veel watervogels te spotten
  • geen
Review geplaatst op 2018-02-20
10
Verenigde Staten
martinhectors was hier 01 sep 2016
De Grand Teton Mountains vormen een van de jongste bergketens van Noord-Amerika. Er zijn 12 pieken die hoger zijn dan 3650 meter. De hoogste is Grand Teton met een top van 4.198 meter. Nog maar 15.000 jaar geleden hebben gletsjers de canyons tussen de bergpieken geslepen. De tongen van de gletsjers hebben ook de vallei bereikt, waardoor zich veel mooie meren hebben gevormd. De Jackson Hole vallei is 72 kilometer lang en 10 tot 20 kilometer breed, en er leven hier erg veel vogels en wilde dieren, waaronder zwarte beren, grizzlyberen, elanden, prairiewolven enzovoort. Je kan hier mooie wandelingen maken en genieten van mooie uitkijkpunten. Als je toch in de buurt bent van Yellowstone NP, zou ik een bezoek aan dit park ten zeerste aanraden. Het is zeker de moeite waard!
Land
  • Mooie uitkijkpunten
  • Mooie natuurwandelingen
  • Kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2018-02-18
10
Costa Rica
martinhectors was hier 01 feb 2017
Wij logeerden in de Sarapiqui's Rainforest Lodge. Deze lodge heeft een mooie grote tuin waar je in alle rust kan rondwandelen. Vlak ernaast ligt het Reserva Biológica Tirimbina. Vanuit de tuin kan je er naartoe. Het omvat 345 hectare regenwoud. Toeristen kom je hier niet veel tegen. Met een gids hebben we een nachtwandeling gemaakt en dan zie je pas hoe het nachtleven ontwaakt. Wat een leuke ervaring. Er wordt hier vooral aan wetenschappelijk onderzoek gedaan. Eén van de onderzoekers was een Nederlander die het gedrag van vleermuizen bestudeerde.
Land
  • Mooi stukje regenwoud
  • Rustig en niet te toeristisch
  • Geen
Review geplaatst op 2018-02-17
10
Verenigde Staten
martinhectors was hier 01 sep 2016
Gelegen op een slapende supervulkaan en temidden van talloze actieve geisers en warmwaterbronnen, ligt één van de Amerika's mooiste en meest spectaculaire natuurgebieden: het Yellowstone NP. Het ligt in het uiterste noordwesten van de staat Wyoming. Een klein gedeelte van het grondgebied van het park ligt in de staten Idaho en Montana. Het is het oudste nationale park ter wereld en heeft ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers. Ook leven hier veel diersoorten waaronder bizons, herten, beren, coyotes en wolven. Verder is het ook beroemd vanwege zijn vele meren, rivieren en watervallen. In 2016 verbleven wij hier 4 dagen om het park te kunnen bezoeken. Dit heb je echt wel nodig als je dit park wenst te verkennen. Er loopt één rondweg door het park. Zo kan je gemakkelijk van de ene plaats naar de andere rijden. Een beetje voorbereiding is wel noodzakelijk om bepaalde plaatsen te kunnen combineren. Als je de kans hebt om dit prachtige natuurgebied te bezoeken dan moet je zeker niet twijfelen!
Land
  • De overweldigende natuur
  • Verscheidenheid aan natuur, dieren en geisers
  • Goede wandelwegen
  • Massa volk bij Old Faithful
Review geplaatst op 2018-02-16