jpr

'511401' door jpr '511401' door jpr

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Is dit het mooiste...

jpr

Vlak voorbij het dorpje Wye kom je dit mooie uitzichtpunt tegen. Het bord wat erbij staat, vraagt zichzelf al af of dit niet het mooiste uitzichtpunt van Kent is. Feit is dat je een typerend beeld krijgt voorgeschoteld van het glooiende landschap met zijn kenmerkende gebiedsverdelingen.

'412052' door jpr '412052' door jpr

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Water reservoir in...

jpr

Middenin het uitgestrekte binnenland van Noord Spanje vind je het grote water reservoir van Santa Ana. Het water heeft een prachtige groenige gloed (de kleur is dus niet gemanipuleerd :-) , welke mooi samengaat in de rustige omringende natuur.

'412041' door jpr '412041' door jpr

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Een boodschap van...b

jpr

Een duidelijkere boodschap van boven kun je bijna niet krijgen. Een vliegtuigje schilderde in ongeveer 15 minuten deze hint in de lucht boven tropisch Florida.

'412038' door jpr '412038' door jpr

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Bedrijvigheid in...Ma

jpr

Op het strand van Camara de Lobos op Madeira komen de locals samen bij hun trots: de kenmerkend bont gekleurde bootjes. Een enkeling werkt zijn boot bij, een hond slaapt.

'412030' door jpr '412030' door jpr

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Regenboog boven Oppda

jpr

In de winter overheerst de sneeuw, in de zomer kunnen zon en regen elkaar mooi contrasteren boven het groene Oppdal in het centrale berggebied van Noorwegen.

'412025' door jpr '412025' door jpr

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Oude boogbrug met...a

jpr

Een van de grootste een-bogige bruggen van Griekenland vind je in de prachtige streek Zagoria. De bel onderaan de brug waarschuwde de inwoners van het nabijgelegen plaatjse Konitsa bij harde wind dat het (te) gevaarlijk was deze brug - zonder hoge randen - te gebruiken.

'412020' door jpr '412020' door jpr

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Rotsformaties in een.

jpr

In de caldera rondom de vulkaan Teide wandel je door een prachtig maanlandschap. Het enige wat een beetje buiten dat beeld valt zijn de grillige rotsbrokken die her en der verspreid zijn.

'411995' door jpr '411995' door jpr

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Een van de diepste...

jpr

In het prachtige stokoude landschap van de streek Zagoria in het binnenland van Griekenland vind je temidden van heldere schone rivieren en stoffige dorpjes deze schitterend diepe kloof: Vikos. Op sommige plekken meer dan 1.5km diep, en dus een uitdaging om in af te dalen.

'411988' door jpr '411988' door jpr

SpanjeAragon

SpanjeAragon

Betoverd door de kloo

jpr

In het binnenland van Noord Spanje vind je een van de mooiste kloven van Europa: Congost de Mont Rebei. Een uitdagend smal wandelpad slingert op een paar honderd meter boven het water de avontuurlijke wandelaar deze prachtige kloof in.

'411980' door jpr '411980' door jpr

PolenAuschwitz

PolenAuschwitz

Een enkele roos versu

jpr

In een uithoek van het kamp Auschwitz probeert een enkele roos wat tegenwicht te geven aan het enorme drukkende gevoel dat iedereen heeft die hier rondloopt.

'411977' door jpr '411977' door jpr

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Spectaculaire...verli

jpr

Om verveling tijdens het rijden door de langste tunnel ter wereld, de Lærdalstunnel in Noorwegen, tegen te gaan wordt de rit opgeluisterd door stukken met spectaculair gekleurde verlichting.

'411971' door jpr '411971' door jpr

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Levada's in Madeira

jpr

Deze destijds om praktische redenen gegraven waterkanalen doorkruisen het hooggebergte van Madeira. Vandaag de dag bieden deze levada's wandelaars unieke toegang tot de meest ruige, afgelegen plekken met spectaculaire uitzichten.

'411964' door jpr '411964' door jpr

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Wegwijzer de afgrond.

jpr

Dit bord aan de kant van een autoweg over het hoogplateu van Madeira, wijst resoluut naar links, een honderd meters diepe afgrond. Wie echt naar Rabacal wil, zal over een zandpad moeten afdalen welke de kloofrand omcirkelt, een omweg van zo'n 6 kilometer.

'411962' door jpr '411962' door jpr

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Het schip Cutty Sark.

jpr

Deze blikvanger midden op het plein van Greenwich, grenzend aan rivier de Thames, is een prachtig monument aan het verleden. Dichtbij bevindt zich ook de gratis toegankelijke Naval College en Greenwich observatory met de beroemde nul-meridiaan. Alles ademt hier het maritieme verleden van Groot Brittanie.

'411961' door jpr '411961' door jpr

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Epische zonsondergang

jpr

Een beeld dat van alle tijden en overal genomen kan zijn, hier toevallig aan het magische schelpenstrand op Sanibel Island in Florida. De man met zijn stok geeft dit beeld een bijna religieuze uitstraling.

'411949' door jpr '411949' door jpr

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Dierenhuiden te droge

jpr

Onverwacht zomaar ergens onderweg in het binnenland van Corsica wordt je opeens geconfronteerd met dierenhuiden, welke te drogen hangen op hekken aan randen van de velden. Juist omdat het het enige is wat opvalt in de weide omtrek maakt de aanblik van de uitgedroogde koppen veel indruk.

'411939' door jpr '411939' door jpr

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Haven van Dover

jpr

Uitzicht op de haven van Dover vanaf de White Cliffs. Ferries vanuit het Europese vasteland varen af en aan. Er is altijd wel eentje te spotten die bezig is om zijn logge inhoud in een van de ports te manouvreren.