joostboerman

'570334' door joostboerman '570334' door joostboerman

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Een zwembad in de zee

joostboerman

Mijn favoriete bezigheid in Sydney is toch wel de zee. Sydney zit vol met mooie snorkel plekken maar ook met veel zee zwembaden. De meesten zijn gratis en sommige moet je betalen. Deze foto is met zonsopgang van de kant gemaakt van Wylies's Baths een zwembad wat open gaat om zeven uur en waar voor je moet betalen. De mooiste zwembaden die gratis zijn Bronte beach, Mahon pool en Clovelly beach. Niet slecht om zo een ochtend duik te maken toch ?

'570250' door joostboerman '570250' door joostboerman

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Bare Island

joostboerman

Als je in Sydney bent zijn de stranden zoals Bondi natuurlijk fantastisch. Het Oprah huis is natuurlijk een "must see". Maar even lekker op een grasveldje zitten en de zonsondergang kijken vindt ik bij Bare Island toch het mooist. Er is een bushalte dicht bij het island dus makkelijk te komen. Het snorkelen om het eiland is ook heel mooie veel grote sting rays and manta rays. Naast Bare Island is ook een klein strandje waar je kan relaxen met aan de overkant een coffee shop ! Als je in Sydney bent vergeet zeker deze plek dan niet !

'566551' door joostboerman '566551' door joostboerman

AustraliëSydney

AustraliëSydney

De bloemen straat in.

joostboerman

Voor iedereen die van plan is om eens in de zomer te gaan naar Sydney. Vergeet deze fantastische straat dan zeker niet om even een kliekje te maken! Mc Dougall straat in Kirribille heet het ! Foto gemaakt met 50 MM van onder naar boven panorama negen foto's in een !

'565598' door joostboerman '565598' door joostboerman

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Zwemmen in Sydney

joostboerman

Na een lange fiets tocht in Amerika en nog een paar weken vakantie ben ik eindelijk aangekomen in Sydney. Elke keer als ik ergens heen reis weet ik weer dat dromen wel uit kunnen komen als je maar wilt. De zwembaden van Sydney vervelen volgens mij nooit. Er zijn een paar waar voor je moet betalen maar deze in Bronte Beach is gratis . Dus als je van zwemen houd is dit een droom om wat baantjes te trekken ! Mis het dus ook niet als je naar Sydney gaat.

'564046' door joostboerman '564046' door joostboerman

Verenigde StatenOhio, Indiana, Kentucky

Verenigde StatenOhio, Indiana, Kentucky

De Akkers in Ohio.

joostboerman

Tussen de Amishe landschappen in Ohio zijn de "muck fields" te vinden. Dit zijn de zwarte akkers waar sla , kruiden en radijzen worden geteeld door de Mexicanen en mensen van veder uit het zuiden. Ze komen hier allemaal werken voor het sezoen en na een paar maanden gaan ze weer terug naar hun eigen land. De bedrijven worden door Amerikanen bestuurd maar er werken alleen maar buitenlanders op de velden om dat dit goedkopere krachten zijn. De grote witten cowboy hoeden en de zwart groene velden geven ongelofelijke verhaal vertellende fotos.

'563282' door joostboerman '563282' door joostboerman

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Verenigde StatenMississippi, Alabama, Louisiana

Cypress Swamp

joostboerman

De Cypress swamp is op mile paal 122 van Natchez trace net buiten het plaatsje Jacksonville Mississippi. Een super mooi stukje natuur wat makkelijk toegang baar is. Het is direct langs de weg van het Natchez Trace en als je tussen de bomen loopt is het ongeveer in twintig minuten wandel baar. Er zit een camping in de buurt maar deze raat ik niet aan. Als je in de buurt wilt verblijven dan zou ik kiezen voor het stadje of honderd kilometer veder zit een redelijke camping. Het is zeker de moeitewaard om hier even te stoppen om te wandelen en wat foto’s te schieten maar vergeet zeker niet muggen spray want het barst er van !

'563205' door joostboerman '563205' door joostboerman

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Bourbon hoofdstad van

joostboerman

Bardstown Voor iedereen die van kleinen dorpjes houd en boeren landschappen en een glaasje Bourbon dan is Bardstown de idealen plek. Zelf had ik nog nooit gehoord van dit dorpje maar op mijn laatste stop voor dat ik naar Louisville zou gaan vertelden de camping eigenaar dat Bardstown de officiële bourbon ‘town’ is van Amerika. Dus de volgende dag begon ik te fietsen naar het dorpje wat me ongeveer 6 uur duurden. De landschappen zijn beetje vergelijkbaar met de Nederlandse achterhoek maar dan wat meer heuvels. Het dorpje telt ongeveer dertienduizend mensen en alles draait om Bourbon. Dit is een Amerikaanse whisky wat minimaal 51 procent uit mais moet bestaan. Het mag alleen bourbon heten als het in Amerika gemaakt wordt maar ze zeggen dat de beste bourbon uit Kentucky komt. Dit komt door wat men zegt het water stroomt tussen kalksteen hierdoor krijg zuiver water wat goed is voor het proces om bourbon te maken. Zelf ben ik bij twee distillatie boerderijen geweest. De Barton 1792 waar je heel veel informatie krijgt en het is een gratis tour. En de ?Willet stokerij wat nog het enigste familie bedrijf is en ze stoken met een potstil (zie foto). Voor de rest zijn er leuke restaurantjes kleine winkeltjes en musea. De camping waar ik op verbleef was 10 minuten fietsen naar het oude dropje en kosten 14 dollar per nacht zeer aan te raden voor de kampeerder. Er zijn ook volop hotels en motels voor de genen die niet wil kamperen. Voor de genen die meer wil leren over Amerikaanse whisky en genieten van boeren landschappen dan is dit zeker een aanrader om langs te gaan !!

'562909' door joostboerman '562909' door joostboerman

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Jackson falls

joostboerman

Gisteren was ik aan het einden gekomen van de eerste duizend kilometer die ik gefietst heb door Amerika. Een groot deel hier van heb ik gefietst door Natchez trace route. Dit is in totaal een 750 kilometer lange weg door de bossen en natuur gebieden. Een prachtige natuur met extreem veel wild leven de herten en de eekhoorntjes springen je continue langs de weg. In Jackson Mississippi ben ik begonnen tot aan Nashvile Tennessee. Hier heb ik bijna een week overgedaan en gekampeerd in de kampeer plekken langs de weg. De Jackson Falls is bijna op het eind van de route maar een ongelofelijk mooi stukje natuur. Als je ooit de tijd krijgt om dit stuk te fietsen hou er rekening mee dat er weinig supermarkten zijn en alles heel uitgestrekt is. De afstanden tussen de campings verschillen tussen de 80 en de 145 kilometer. Maar het is zeker een aanrader voor als je van natuur gebieden houd!

'561974' door joostboerman '561974' door joostboerman

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

New Orleans.

joostboerman

Afgelopen week ben ik samen met mij fiets naar Miami gevlogen vanuit Aruba hier heb ik fiets tassen gekocht en wat extra spullen voor de reis. Vanuit Miami heb ik het met FedEx opgestuurt naar New Orleans . Vanuit hier zal ik mij fietstocht van ongeveer 2000km naar Ohio beginnen. Maar eerst heb ik nog een paar dagen de tijd om New Orleans te ontdekken . Zaterdag kwam ik aan en het was gelijk een groot feest hier "The red dress run" iedereen op straat droeg een rode jurk en er zou een hardloop wedstrijd zijn voor een goed doel die ik helaas gemist had. Alle mensen in de rode jurk waren al druk aan het drinken het was pas half elf in de ochtend. Tussen de duizenden roden jurken kon ik nog een rustig straatje vinden waar ik wat fotos kon schieten. New Orleans heeft veel karakteristieke straatjes om mooie fotos te nemen. Nog twee dagen en dan spring ik op de fiets en zult de echte reis beginnen maar nu nog even genieten van New Orleans ! Om mijn reis te kunnen volgens gebruik ik veel van sociale media: https://www.instagram.com/joostboerman/ https://www.facebook.com/joboerman

'560273' door joostboerman '560273' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Salto del Tequendama

joostboerman

Een paar jaar geleden was ik hier al geweest en had deze plek veel indruk op mij achter gelaten. Nu ik afgelopen maand weer in Bogota was en een drone bij mij had kon ik het niet laten om deze magische plek weer te bezoeken ! Een 132 m hogen waterval met een verlaten spookachtig hotel op de rand van de afgrond ! Jammer genoeg is het ook de grootste afval waterval van de wereld de rivieren vanuit Bogota komen samen tot een rivier die uiteindelijk bij de waterval uitkomen. Het kan dus soms een luchtje hebben als je hier bent. Als je in Bogota bent het is ongeveer een uurtje rijden uit de Stadt. Voor mij is Salto del Tequendama het mooiste wat Bogota te bieden heeft.! Zo mis het niet ! Voor mijn drone video : https://www.youtube.com/watch?v=UvvDyi_LCwE

'558188' door joostboerman '558188' door joostboerman

CubaHavana omgeving

CubaHavana omgeving

Cubaanse Hanen fokker

joostboerman

Doordat wij een auto hadden gehuurd met een chauffeur voor een paar dagen om Cuba te verkennen hadden we genoeg tijd om er achter te komen wat de echte locale Cubaanse culture was. Wat ik niet wist was dat de hanen gevechten erg populaire zijn in Cuba. Ik hoefde dit niet graag te zien maar mij Amerikaanse reis genoot stondt er op om hier meer van te zien. De chauffeur vertelde dat er op het moment geen gevechten waren maar we konden we locale hanen fokkers zien, dat vrienden van hem waren. Na een uurtje rijden in een dorp stopte de chauffeur lang een straatje en stapte er een oude man in die ons de weg wees naar een huis in een buurt waar je normaal niet echt komt. Het gevoel was een beetje dubbel omdat we niemand kenden en er allemaal vreemde mensen om ons stonden. We werden een schuur in geleid waar 7 verschillende vecht hanen werden gehouden. De hokken van de hanen zagen er honderd keer beter uit dat het hele huis plus de tuin waar we waren. Ze verleden ons dat de hanen die ze hadden grote winnaars waren en veel geld voor hun verdienden. Voor mij hoeft het niet de dieren vecht sport maar het was heel interessant om op deze manier de locale bevolking te leren kennen. Deze foto sprak mij aan omdat je precies kan zien hoe we achter deze oude man het versleten en rommelig huis binnen kwamen. Voor mij een bijzonderen ervaring hoe andere mensen leven in de wereld. Het huren van een chauffeur voor 3 dagen kosten ons 400 dollar met 3 personen. Je mag zelf bepalen waar je heen wilt. Zeker een aanrader als u naar Cuba gaat.

'558039' door joostboerman '558039' door joostboerman

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Gelderland

joostboerman

Afgelopen week weer even thuis geweest in Nederland waar ik heerlijk in de achterhoek kon oefenen met mijn drone ! Omdat ik de afgelopen jaren op Aruba woon is voor mij Gelderland een heerlijk genot om rond te lopen en te fietsen. De rust en de het mooie groene gebied van Nederland geeft mij een lekker gevoel om weer even thuis te zijn! Dit plaatje geschoten vanuit de lucht van Huize de Voorst in Gelderland !

'557995' door joostboerman '557995' door joostboerman

MaltaMalta

MaltaMalta

Straat kat in Malta

joostboerman

Tijdens mij reizen de afgelopen jaren heb ik nog nooit een eiland gezien met zoveel zwerf katten als op Malta. Waar door ik ook niet veel keus had om er een paar te fotografere. Deze straat kat had wel een hele luie dag! Ik ben het proberen op me lens opties kleiner te maken zodat ik minder hoef mee te sjouwen waar door ik nu alleen nog op reis ga met 50 mm Canon 1.4. Deze foto heb ik gemaakt door meerdere fotos verticaal te maken.Het is alleen veel bewerkende op de computer. Heeft mischien iemand anders nog ideeën voor goede lens keuze op je op reis gaat.?

'556531' door joostboerman '556531' door joostboerman

ArubaPalm Beach

ArubaPalm Beach

Lionfish jagen op...a

joostboerman

Een activiteit wat langzaam aan het groeien is op Aruba is het jagen op de lion fish. Deze vis is een bedreiging voor het koraal rond om Aruba. Dit komt omdat de vis geen natuurlijke vijanden heeft en alleen maar eet en zeer snel zich zelf voor plant. Het jagen doen we met een pool speer omdat een harpoen niet toegestaan is op Aruba. De vis heeft giftige stekels op de rug zitten maar als deze er afgeknipt worden is het een overheerlijke vis om te eten! Als je van duiken houdt en eens iets anders wilt proberen onderwater dan een standaard duik informeer bij je duikschool om eens op de lion fish te gaan jagen. Snorkelend kan je ze ook zien kijk vooral bij rotsen op de zee bodem . De dieptes waar je ze kan zien varieert van 5 meter to 45 meter. ! Het is een vis die je ooit eens moet hebt gegeten!

'555527' door joostboerman '555527' door joostboerman

Aruba

Aruba

Mangel Halto

joostboerman

Mangel Halto is een strand wat omringd is met mangrove bomen. Het is een strandje waar je niet veel toeristen zult zien en wat meer gebruikt wordt door de locale mensen. Voor mij is het het mooiste strand op Aruba wat toch veel mensen niet kennen. Het is rustig en heeft weinig wind omdat er zo veel mangrove bomen zijn. Het strand ligt ongeveer 10 minuten rijden vanaf het airport richting Savaneta. Neem je snorkel spullen mee want er ligt een gezonken tuk boot en als het water rustig genoeg is kan je buiten de rotsen zwemen en ligt daar een prachtig reef. In het weekend kan het wat drukker zijn door locale mensen en worden er ook zwem lessen gegeven leuk om te zien ! Dit mag je niet missen als je naar Aruba gaat. !

'553471' door joostboerman '553471' door joostboerman

CubaVinales

CubaVinales

Viñales-vallei cuba

joostboerman

Vanuit Havana zijn we naar de sigaren streek gegaan Vi?ales. Na een dag informatie gekregen te hebben over sigaren gingen we lunchen bij een restaurant dat een fantastisch uitzicht had over de Valei van Viñales het moment om een extreem panorama foto te schieten.

'545600' door joostboerman '545600' door joostboerman

CubaHavana

CubaHavana

Een film set in Havan

joostboerman

Elke hoekje of straatje in Havana heeft wel wat. Maar soms lijkt het net alsof je op een film set loopt. Alles in het plaatje klopt dan en dan is het moeilijk te geloven dat het de echte wereld is. Een week was veel te kort om naar dit land te reizen wil je Cuba echt goed ervaren ga dan minimaal twee weken !!

'545239' door joostboerman '545239' door joostboerman

CubaHavana

CubaHavana

Naar de kapper in...c

joostboerman

Ik wou altijd al eens bij zon "ghetto" kapper geknipt willen worden. Hier in Havana had ik genoeg mogelijkheden ! Een van mijn vrienden waar ik mee was had deze kapper gevonden. Na een paar cocktails hebben gehad op het dak terras hadden we om half 6 een afspraak. De jongen die er werkte was 31 jaar oud en knipte al vanaf zijn achttiende . Het knippen gebeurden in het voorste gedeelte en hij woonde in het achterste gedeelte. Er zat een meisje voor mij boos te kijken.. volgens mij was dit zijn vriendin die graag weg wilden. hij deed het rustig aan en nam de tijd voor het knippen van mij hoofd en baart. Na een klein uurtje was hij klaar. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal tevreden was, maar het was een ervaring zoals ik altijd al wilden. Hij rekende mij 15 CUC wat omgerekend ongeveer 15 euro is. Toen we de volgende dag aan het ontbijt zaten bij ons 'casa de familiar' kwam ik er achter dat een knipbeurt in Cuba normaal tussen de 0.50 en 1 CUC is ! We hebben hier nog wel even over gelachen, een beetje opgelicht voor een knip beurt maar wel een knipbeurt in Cuba en die pakt niemand me meer af!!

'545168' door joostboerman '545168' door joostboerman

CubaHavana

CubaHavana

De zij straten van...

joostboerman

Voor mij begon Havana pas echt toen ik van het toeriste gebied af ging en door de straten begon te slenteren. Het is een dubbel gevoel wat je krijgt als je rond loop in Havana je wil overal foto van maken maar je ziet ook duidelijk dat mensen het minder hebben. Soms heb je gewoon het gevoel dat je op een film set loopt. Ik werdt van allee kanten uitgenodigt voor een glaasje rum en om een praatje te maken, De mensen zijn zo vriendlijk het is ongelofelijk. Wat wel erg helpt is als je Spaans spreekt want de mensen hebben moeiten met engels. Deze foto had ik genomen van een jongetje die me voorbei kwam scheuren op de fiets !

'545098' door joostboerman '545098' door joostboerman

Nederlandse AntillenWillemstad

Nederlandse AntillenWillemstad

Skyline van Curaçau.

joostboerman

Tijden onze trip naar Cuba hadden we een uur overstappen op Curaçau wat al snel werd verpest met een 8 uur vertraging. Maar om het vakantie gevoel niet te verpesten zijn we van het vliegveld afgaan en een rondje gereden. Ik had er persoonlijk niet veel in in omdat ik al op Aruba woon en het eiland gevoel wel ken, Maar als snel kwam ik er achter dat dit eiland weer hele leuke foto plekken heeft. Deze foto heb ik geschoten op de bekende brug Koningin Emma. De brug is 168 meter lang en is de enigste houten draaibrug in de wereld. De brug drijft op 16 pontons en verbind Punda en Otrabanda met elkaar de twee delen van de historische binnenstad. Toen we bijna verticaal lagen met de brug kon ik toch nog deze mooie skyline foto schieten !! De vertraging was zeer vervelend maar deze foto maakte alles weer goed !! Als je gaat eiland hoppen in de Nederlandse Antillen raad ik Curaçao zeker aan!! Heb je een vertraging van 8 uur op het eiland hebt zorg ervoor dat je lange broek veranderd naar een korte broek voor dat je van het vliegveld afgaat !!!

'544777' door joostboerman '544777' door joostboerman

CubaHavana

CubaHavana

Cuba!!

joostboerman

Weer een droom die uit kwam deze maand Cuba! Voor dat de amerikanen het gaan verprutsen wat iedereen zegt. Wat een bijzonder land om hier te zijn geweest. De straten van Havana zitten vol met magische foto kiekjes. We waren aan gekomen met helaas een 8 uur vertraging van uit Curaçao maar dat mocht de pret niet bederven. We hadden een taxi genomen naar ons Casa de Familiar. Dit betekend dat je bij locale mensen thuis een kamer huurt. Wij zaten in Oud Havana ongeveer 15 min lopen naar het toeristische gebied. Twee bedden maar we konden er gelukkig met ze drieën in dit schelden toch weer wat geld en kwamen uit op 10 dollar per nacht pp plus een eigen badkamer. voor 5 dollar per pp heb je ontbijt als je wilt . De eerste 2 dagen hebben we gegeten waar de toeristen waren al snel kregen we hier spijt van want in de zij straatjes kon je voor meer dan de helft eten en kreeg je ook nog eens meer! .Havana heb ik ervaren als een veilig gebied waar je gewoon rond kan lopen met je camera spullen . Niet zo als in zuid america waar je veel na wordt gekeken. De mensen in de stad zijn zeer vriendelijk ik was zelf nog paar keer uitgenodigd om een glas rum te drinken op straat . Wat ook zeer lekker smaakte !! Als je de mooie schots wil ga zeker van het toeristische gebied af en loop door de zij straatjes !! Meer fotos komen er zeker aan!! Voor fotografie is Cuba echt een mega aanrader!!

'541235' door joostboerman '541235' door joostboerman

ColombiaPacifische kust

ColombiaPacifische kust

Wanneer je moet eten

joostboerman

Deze ongelofelijke plek zou ik nooit meer vergeten . Het eiland Isla Gorgona in de kust van Colombia. Een oud gevangenis eiland dat gesloten is in 1984 en een jaar er na werd het een nationaal park. De slangen en de apen springen je vormbij en der is pracits geen toerisme. Alleen het leger is er gevestigd maar die zie je eigelijk niet . Het klimaat is zo goed op het eiland dat een volwassen boom in 25 jaar gegroeid is. Zeker een aanrader voor iedereen die van een avontuur houd en het gevoel wil krijgen dat je echt op een onbewoond eiland bent !

'541106' door joostboerman '541106' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Koffie verkoper in...

joostboerman

In het drukke Stads leven in Bogota heeft iedereen behoeften aan Colombiaanse koffie. Met deze auto vervoerden ze vroeger altijd de koffie bonnen van het land naar de steden. Nu hebben sommige mensen deze omgebouwd om koffie te verkopen. Ik vroeg de rechter man of ik een foto mocht maken en vol trots ging die voor zijn auto staan! Een bijzondere foto voor mij zelf want ik heb het gemaakt met een oude Yashica 365 film camera. Dus al u eens in Bogota bent met het oude weer smaakt een kopje Colombiaanse koffie heerlijk op straat.

'524891' door joostboerman '524891' door joostboerman

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

joostboerman

Afgelopen week is de droom eindelijk waar gekomen Manchu Picchu bewonderd samen met me mijn vriendin! Deze plek zoals iedereen weet moet je eens in je leven gezien hebben! Er zijn verschillende manieren om hier te komen. Wij zijn eerst naar het stadje Cusco gegaan en daar twee nachten verbleven. Omdat het laag seizoen is konden we met de trein twee voor èèn reizen. Dit kosten 120 dollar voor heen en terug twee personen. Je moet wel eerst anderhalf uur een bus nemen en daarna de trein pakken die je direct naar Manchu Picchu dorpje brengt. Daar hebben we een hostel geboekt voor 18 dollar voor twee personen met een gedeelde badkamer. Je kan verschillende kaartjes kopen voor Manchu Picchu wij gingen voor de goedkoopste van 40 dollar. Hier mee konden we niet op de hoogste berg die je op de foto ziet. Je kan vanaf het dorpje met de bus naar boven maar wij wouden dit graag gaan lopen. DIt was nog best pittig het is ongeveer anderhalf uur berg op met een trapje.Maar het geeft je zelf een goed gevoel als je eindelijk boven bent. Met de bus kost dit 12 dollar heen en 12 dollar terug. Dus vanaf Cusco kost het ongeveer 280 dollar om er te komen. Je kan ook vanaf Cusco met de bus gaan maar dat zul je twee uur moeten lopen op het eind omdat er geen wegen naar Manchu Picchu gaan. In het park mag je niet eten maar met je ticket mag je twee keer het park uit dus je kan je broodjes buiten eten ! Vanaf negen uur tot vijf uur ligt er een stempel met Manchu Picchu bij de ingang voor je in Paspoort zeker leuk om te hebben ! Hou er rekening mee dat het heel vaak regent er boven en dat er extreem veel toeristen zijn in de na middag vaak wat minder. Deze plek mag niet gemist worden in je fotoalbum !!