Woutercello
Parade
In een vriendelijk grensstadje kwamen we in een parade rond de carnaval tijd, de de kinderen worden overal heengeleid en met slingers en glitter bestrooid, op deze foto zien ze er nog redelijk schoon uit.
Onderhandelen
Ergens in het uitgestrekte Atlasgebergte maakten we in een stadje een sanitaire stop en er was toevallig markt. Erg levendig allemaal en heel veel te zien. Ook de plaatselijke houthandel had de nodige klandizie. Op, tussen en in het hout werd er druk onderhandeld over de prijzen en leveringsvoorwaarden. Atlasgebergte, Marokko, maart 2012.
Schone vrouw
Deze schone vrouw stond onze groep in de deuropening van een haveli in Bikaner gade te slaan, terwijl een gids ons het prachtige huis liet zien. Ik liep naar haar toe met het bekende internationale gebaar (een wijzende vinger naar mijn camera en een glimlach op mijn gezicht) en zij stemde toe, ondanks haar wat melancholieke blik. Ik ben er toch blij mee.
Langs weg nr 42
Onze eerste morgen op pad in Ijsland op 19 jan 2014.Het weer is bewolkt en we stoppen langs weg 42 en maken enkele foto's.Van verkeer is weinig te bespeuren en zetten de wagen gewoon langs de weg.Dit kanbij ons al lang niet meer.
Saai
We hadden al aardig wat leeuwen gezien, in groepjes, alleen, met jongen, echt super leuk. Deze leeuw had waarschijnlijk al veel toeristen gezien, in groepjes, alleen en met jongen.... Saaaai!
Kazakse eaglehunter i
Het Westen van Monoglie is bergachtig en ruw. Hier wonen de Kazakken. In de wintermaanden gaan sommigen te paard, met hun adelaar op jacht in de Altai. Het seizoen begint met het eaglefestival in Olgii. Echt spectactulair om mee te maken. Ik heb ook een paar dagen wij een van de eaglehunters mogen wonen. Zo kun je het eenvoudige, traditionele leven van die mensen meemaken en als je geluk hebt mag je mee op jacht.
Dansen tot je erbij..
Benin is het enige land ter wereld waar een Nationale voodoofeestdag wordt gevierd. De officiële dag is 10 januari, maar daaraan voorafgaand worden in veel plaatsen festivals gehouden. Het festival in Ouida is het grootste. Daar komen ook veel toeristen. Kleinschaliger is het festival in Allada, waar ik nu ben. Je hebt hier het gevoel er echt bij te horen. Deze jongen is al een tijdje in de ban van Mamiwata, de god van de zee. Je kunt niet zelf kiezen bij welke god je wilt horen, je wordt 'geroepen'. De jongen draagt een rood sjaaltje, een speciale rok en hij heeft wit poeder over zich heen gestrooid. De dierenstaart is een van de attributen om in trance te komen; ook priesters hebben er altijd een bij zich. Onvermoeibaar danst hij op het ritme dat bij Mamiwata hoort. Hij is volledig in trance en zal pas na vele uren 'ontwaken'.
Blue Mosque by night
De blauwe moskee is een van de bekendste bezienswaardigheden van Istanbul. De naam verwijst naar de vele blauwe tegeltjes die te zien zijn in de binnenkant. De moskee is prachtig om te zien, zowel van binnen als van buiten. Ook 's avonds is hij zeer de moeite waard om te bekijken. Hier een doorkijkje door een van de toegangspoorten.
Onvoorspelbaar!
Deze Olifant was erg waakzaam en stond te klapperen met zijn oren. Stak zijn slurf omhoog om te ruiken. Wetende dat Olifanten in dit park nog wel eens in handen van stropers komen en Olifanten hier schuw en soms onvoorspelbaar hebben we hem verder met rust gelaten.
Sprong in het duister
Dit is een foto van het landdiven dat jaarlijks in de maanden april tot en met juni op zaterdag plaatsvind op het eiland Pentecost. Het is een ritueel om de Yam oogst te zegenen en in de volwassenwording van de man. De mannen zijn in een soort trance als ze springen en het is niet geheel zonder gevaar...
Nieuw-Zeeland • Abel Tasman NP
Nieuw-Zeeland • Abel Tasman NP
Red & black
Deze zwarte scholekster met rode snavel en oogjes struinde het natte strand af en wroette in het zand met zijn lange snavel. Zo at hij allerlei krabbetjes en schaaldieren.
Indonesië • Celebes (Sulawesi)
Indonesië • Celebes (Sulawesi)
Zwarte makake
Met de gids de jungle in op zoek naar de zwarte makake. Voordat we het weten zijn we uren aan het wandelen en nog geen aap gezien. Dan vlakbij het strand zitten ze. Ik maak een foto en kijk gauw weer naar beneden. Ze zijn toch wel erg groot en deze kijkt gevaarlijk achterom naar mij...
Indonesië • Celebes (Sulawesi)
Indonesië • Celebes (Sulawesi)
Schudden na gebruik
Tijdens een begrafenisceremonie van de Toraja, uit zuid-Sulawesi, is het gebruikelijk dat de dragers van de kist de overledene flink heen en weer schudden, om zich ervan te overtuigen dat hij of zij werkelijk niet meer leeft. Omdat de ceremonie meestal pas maanden of soms zelfs jaren na overlijden plaatsvindt, is het grootste verdriet al achter de rug, en is de plechtigheid een behoorlijk vrolijke gebeurtenis. De kist met het stoffelijk overschot is geplaatst in een houten omhulsel, dat de vorm heeft van de huizen waarin de Toraja van oudsher wonen. De daken van die huizen, zoals ook op de foto is te zien, lijken op de schepen waarmee de voorouders ooit naar het eiland zijn gekomen.
Art deco South beach
Een gezellig stukje van Miami is South Beach. Hier vind je veel leuke winkeltjes, barretjes en Art deco gebouwen. Er hangt dat gezellige Miami Vice sfeertje.
Casco Viejo, Panama..
In het oude gedeelte van Panama stad, genaamd Casco Viejo is een hoop cultureel erfgoed te bewonderen. Extra bijzonder omdat veel gebouwen niet zijn gerenoveerd en je daarom het gevoel hebt in een verloren stad rond te lopen.
Ifugao-stam Banaue...
Foto genomen bij de prachtige rijstterrassen van Banaue in de Filipijnen. Deze man is maar liefst 111 jaren jong. Ze eten veel biologisch voedsel, dit verklaard ook hun leeftijd.
Roadblock
Op safari .... soms heb je een hele goede dag en zie je veel mooie en verschillende dieren, soms blijf je zoeken en heb je het gevoel dat je bijna niets ziet. In 2010 troffen wij deze leeuw 's ochtends vroeg midden op de weg aan. Hij lag prinsheerlijk te slapen en stoorde zich nergens aan. We waren de eerste die hem aantroffen en bleven keurig op afstand wachten. Anderen waren minder beleefd en daardoor heft de leeuw het hoofd hier op. Uiteindelijk is iemand zo lomp om door het gras te rijden, waardoor de leeuw in de benen komt en in het groen verdwijnt. Op dit soort momenten heb je natuurlijk absoluut geen verrekijker nodig. Voor de dagen waarop je minder ziet is een verrekijker heel erg nuttig en kan een minder goede safaridag wellicht toch veel moois bieden.
Fulani dame met baby
In verschillende West-Afrikaanse landen leven de Fulani, ook wel Peul genoemd. Er zijn Peul die een vaste verblijfplaats hebben in een dorpje. Er zijn ook Peul die semi-nomadisch zijn. Deze dame behoort tot de semi-nomadische Peul. Dat betekent dat ze rondtrekken met hun vee (koeien en schaapjes) en af en toe een tijdje op één plek blijven. Hun huizen bestaan uit kleine hutjes die makkelijk te verhuizen zijn. Ze zijn gemaakt van een soort rieten matten. Deze kleine groep Peul heeft ongeveer 400 koeien om te verzorgen. De mannen trekken er 's-ochtends vroeg op uit met het vee en komen als het donker wordt weer terug. Dan wordt ook het vee gemolken. Wij mochten aanwezig zijn bij de familie en kijken hoe de mannen met al het vee terugkwamen. De vrouwen hadden allemaal versieringen met munten en zijn erg kleurrijk gekleed.