Willemien
De tepels
Grenzend aan Yellowstone ligt het Grand Teton NP. Een prachtig natuurgebied met mooie vergezichten en rijke flora en fauna. Het is hier dat we voor eerst beren in het wild zagen. Op de foto zie je Schwabachers Landing. Een bekend viewpoint aan de oevers van de Snake river. Op de achtergrond zie je het Tetongebergte, onderdeel van de Rocky Mountains. De naam is afkomstig van een Franse pelsjager uit de 19e eeuw, die de bergen op 3 tepels vond lijken (Frans: Tétons)
Maak kennis met de...
Afgelopen zondag een foto wandeling gemaakt in de Wassenaarse duinen. Ik plaatste al eerder een foto van de schotse Hooglanders maar er lopen ook een aantal kuddes wilde Konik paarden. Nou ja zo wild zijn ze niet want je kan ze heel dicht naderen.... De konik is van oorsprong een in Polen en Wit-Rusland in het wild of halfwild gehouden paardenras dat klein van stuk en heel sober is. Kon is Pools voor paard, konik voor paardje.
Rijstterrassen in de.
De rijstterrassen van Duoyishu in het zuiden van Yunnan zijn in onze wintermaanden op hun mooist. Ze staan dan onderwater. Als je de terrassen in deze periode wilt bezoeken, moet je wel rekening houden met de mist. Het is dan bijna elke dag raak. Deze opname heb ik rond een uur of zeven ’s ochtends gemaakt. Het was prachtig onbewolkt weer, maar toen zag je al in het dal de mist opkomen. Binnen tien minuten was er geen rijstterras meer te zien. Het blauw rechtsonder is het laatste stukje lucht dat zich liet weerspiegelen in het water.
De Pronghorn
De Pronghorn (ook Gaffelbok en Gaffelantilope) is de enige nog levende antilope soort in Amerika. Hij is op het jachtluipaard na het snelste landdier op aarde. Gelukkig stond deze in de vroege ochtend, toen ik Bryce Canyon weer uitreed, rustig te grazen en te poseren.
Lagoa das Furnas
Dit buitengewoon mooi kratermeer Furnas ligt op het eiland São Miguel, genoemd naar het gelijknamige dorp Furnas. De aarde rondom dit meer is nog steeds actief en het borrelt en pruttelt, 24 uur per dag. Het wordt pas echt indrukwekkend wanneer je vanuit Pico do Ferro bovenop het meer kijkt. Je staat dan bijna 600 meter boven het meer te turen en in één oogopslag zie je het totale meer in de diepte voor je liggen in een prachtige vallei met veel schakeringen groen. Wanneer je beneden bij de rand staat van het meer heb je een totaal een ander uitzicht en niet te vergelijken is met uitzicht vanaf Picco do Ferro. Daarom kun je beter eerst beneden gaan kijken en je daarna laten verrassen met het ultieme uitzicht vanaf 600 meter. Bij het uitkijkpunt staat een uitgebreid informatiebord met uitgestippelde wandelroutes. Om hier te komen volg je weg ER 2-1 , vanaf het noorden. Dan volg je de borden Pico Do Ferro. Hiervoor sla je linksaf, een klein weggetje dat steil omhoog gaat. Geopend zie het er toch anders uit
Rotsformaties bij...H
Hellnar is een vissersdorp aan de voet van de Snaefellsjokull en is bekend om zijn befaamde rotsformaties. Op de kliffen leven veel verschillende soorten vogels.
Groen wandeleiland !
Sao Miguel is een echt wandeleiland voor de natuurliefhebber. Als je hiervan houdt zit je goed. Dit plaatje laat een beetje zien wat je kunt verwachten. Glooiende groene heuvels en een hoop Hortensias. Als je over het eiland rijdt heb je heel veel mooie uitzichten en allemaal even groen..
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Duitsland • Sleeswijk-Holstein
Geniet momentje
Als je in het vroege ochtendlicht de Genten op Helgoland wil fotograferen moet je met de trap naar boven. De lift gaat pas vanaf 7.00 uur 's morgens omhoog en op zondag zelfs nog een half uurtje later. Je kunt de trap bij de lift omhoog nemen (in het dorpje), maar aan de andere kant van de vogelrots is ook een trap. Als je het strand volgt kom je bij deze trap uit, die met zijn 252 treden een goede beweging geeft in de vroege ochtend! Wanneer je een half uur tot 1 uur na zonsopkomst boven bent is het niet alleen nog heerlijk rustig, maar heb je ook mooi warm licht op de meeste Genten (het licht komt schuin van achter de rots en heeft even de tijd nodig om genoeg hoogte te krijgen...) Dit verliefde stelletje was nog even samen aan het genieten van de eerste zonnestralen voordat ze weer aan de slag gingen met hun nest
De schoonheid van de.
Eén van de mooie plaatjes die je onderweg tegen kunt komen. Het bezoeken van de Westfjorden wordt vaak overgeslagen en achter in de rij gezet om te gaan bezoeken. De meeste toeristen gaan er aan voorbij. Juist in dit deel vind je het uitgesproken fjordenlandschap met zijn diepe U-vormige fjorden, die soms diep landinwaarts doordringen. Vlakke stukken kom je zelden tegen. Om dit stuk land te doorkruisen, maak je vele kilometers. Maar o, zo de moeite waard.
Prima chauffeur in...
Wie nog een goede en betrouwbare chauffeur in Myanmar zoekt kan ik onze chauffeur Ko-Soe van harte aanbevelen. Soe weet heel veel over zijn land te vertellen en spreekt perfect Engels. Als je van plan bent om naar plaatsen toe te gaan waar je een permit voor nodig hebt dan zorgt Soe dat het voor elkaar komt terwijl jij nog in Nederland bent. Nog een voordeel om te reizen met Soe is dat hij dol is op fotograferen hij heeft een scherp oog voor wat wij Nederlanders zoeken en brengt je op plaatsen die je met een georganiseerde reis nooit zal bezoeken. Soe is erg zorgzaam en gezellig en neemt alle tijd tijdens de rit, je kan stoppen waar je wilt en is er ergens een feest of festival dan zorgt Soe dat je daarbij aanwezig bent. Soe bied veel routes aan ook naar het zuiden van Myanmar waar je nog op plekken komt waar zo goed als geen toeristen komen. Ook zorgt Soe voor al de hotels tijdens de rondrit. Dus ben je van plan om ooit eens naar Myanmar te gaan en heb je helemaal geen zin in volle bussen met Nederlanders ga dan met Soe. Als je nog vragen dan weet je mij te vinden.
Papegaaiduikers kijke
Tijdens de meeste excursies naar papegaaiduikers in Noorwegen moet je op de boot blijven. Vanaf de boot zijn de vogels dan te spotten. Vanuit Vardo op het Varanger schiereiland in Noord Noorwegen vaart een paar keer per dag een bootje in 10 minuten naar een eiland waar het barst van de vogels...ook papegaaiduikers! Er wordt weinig reclame voor gemaakt. Wij waren met nog geen 10 personen op het eiland. Bij de afvaart spreek je af met welke terugtocht je mee wilt varen. Je bepaalt dus zelf hoe lang je blijft rondlopen en fotograferen. Kaartjes koop je in een gebouw bij de haven.
Fantastisch verblijf.
Een reis naar Zambia is niet compleet zonder een verblijf in een van de mooiste wildreservaten van Afrika: South Luangwa National Park. Het is een uitgestrekt gebied (9.050 km2) in het dal van de Luangwa rivier dat 600-800 m boven zeeniveau ligt. Daardoor zijn de zomers ondragelijk heet. De beste reistijd is de droge wintertijd, de maanden juni tot en met september. In oktober kan de temperatuur in de vallei overdag al tot meer dan 45 graden oplopen. South Luangwa kan niet alleen bogen op een enorme verscheidenheid aan diersoorten, maar heeft bovendien als groot voordeel dat er weinig toeristen zijn. Dit komt doordat de reis erheen eigenlijk alleen per vliegtuig te doen is en de prijzen van het verblijf hoog zijn. Wij logeerden in juni jl. in een van de goedkoopste mogelijkheden: Flatdogs Camp. Dit kamp beschikt over stenen chalets en kleine en grotere compleet ingerichte tenten met eigen open badkamer, een restaurant, een bar, een winkel met internet en een zwembad. Je kunt all-inclusive boeken met alle maaltijden en twee game drives per dag, maar ook “room only”. Flatdogs wordt geroemd om zijn gidsen die buitengewoon deskundig zijn, veel details over de fauna en flora weten te vertellen en het kleinste dier ook ’s avonds in het donker weten te vinden. Bovendien staat de keuken van het restaurant bekend als de beste van alle lodges met o.a. een keuze uit heerlijke daily specials. Je kunt gaan eten wanneer je maar wilt; er zijn geen vaste tijden. Er vertrekken dagelijks twee game drives: de eerste bij zonsopgang en de tweede rond 16 uur die pas in het donker terugkeert (night drive). Maar het is ook mogelijk om met een gids te wandelen of om een extra lange game drive naar andere delen van de vallei te maken. In het laagseizoen zijn de prijzen gunstiger en is het rustiger, zodat de geheel open safariwagens maar half bezet zijn. Wij logeerden er juni jl. in een grote luxe tent. Ik kan een verblijf in Flatdogs, bij voorkeur op all-inclusive basis, absoluut aanbevelen. Het kamp is prima georganiseerd, heeft vriendelijk personeel en ligt op een mooie plek aan de rivier vlakbij de toegang tot het National Park. De prijzen zijn, zeker in het laagseizoen, heel redelijk en eigenlijk goedkoop voor de werkelijk uitstekende kwaliteit van het gebodene, zowel logies als game drives en maaltijden. [url="http://www.flatdogscamp.com" target="_blank"]http://www.flatdogscamp.com/[/url]
Internet Vogelgids...
[b]Meermalen heb ik op deze site vogelfoto's geplaatst met daarbij de vraag of iemand uit de community mij zou kunnen vertellen om welke soort het ging. Tot mijn grote vreugde wordt daar altijd snel én correct op gereageerd.[/b] Recentelijk was ik zelf op speurtocht op het wereldwijde web naar wat vogels die ik in India gespot had en, zoals zo vaak, was het antwoord kinderlijk eenvoudig: de site [url="http://www.indiabirds.com/newframe.asp" target="_blank"][b]Indian Birds [/b][/url]geeft een behoorlijk overzicht van het vogelleven in dat mooie land. Bij de meeste foto's zit ook een link naar een geluidsfragment, er is een bijzonder uitgebreide quiz, een discussieforum en je kunt gratis 2 screensavers met vogelfoto's downloaden. Behalve een dikke 500 vogels kun je er ook nog een enkele tientallen vlinders opzoeken. Klein nadeel is dat af en toe de navigatie niet helemaal goed werkt, als je van begin tot eind door alle vogels heen wil klikken werkt af en toe de knop 'next 'niet of niet goed of is in het geheel afwezig. Via het menu moet je dan even naar de juiste Gallery klikken. [b]Een erg leuke site voor de vogel- en vlinderliefhebbers.[/b] [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/india/madhya_pradesh/reisreporter/fotos/327865.html"][img src=http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images12/9a9dc/9a9dc.jpg width=500][/img][/url] Ook de Indian Roller ontbreekt niet.
De muggen de baas!
Muggen... Wie net als ik in de smaak valt bij deze bijtgrage insecten, zal al menig insectenwerend middel uitgetest hebben op reis. Producten van natuurlijke en farmaceutische oorsprong, met en zonder Deet, het is in allerlei varianten de revue gepasseerd. En helaas met één grote gemene deler: niet afdoende bevonden. Afgezien van het feit dat de muggen zich er geen snars van lijken aan te trekken en ook vrolijk door de Deet heen prikken, stink je veelal een uur in de wind, staat je huid in de brand (kan toch ook niet goed zijn..?) en moet je uitkijken dat je geen eten en drinken aanraakt, omdat het giftig is... Door een vriend werd ik geattendeerd op een huidolie van Avon, die wel goed zou helpen, zo was hem door anderen verzekerd. Ik geef het eerlijk toe, ik had er zo mijn bedenkingen bij. Maar, met de laatste malaria-aanval nog vers in mijn geheugen ben ik overstag gegaan en heb een flesje besteld. Inmiddels ben ik een half jaar malariavrij (een mijlpaal!) en zit ik ’s avonds in alle rust nog een paar uurtjes buiten. De muggen laten me met rust, mijn huid vaart er wel bij, tot groot genoegen van mijn omgeving ruik ik prettig én het wordt niet op dieren getest! Derhalve van harte aanbevolen: Skin So Soft huidolie van Avon. Voor zover mij bekend alleen online te bestellen. Bijvoorbeeld via deze [url="http://www.cosmeticavon.nl/catalog/product_info.php?cPath=28&products_id=40" target="_blank"]website[/url]. Ik wens je een beetvrije reis toe!
Garnaalvissen te paar
“Vlamingen zijn Bourgondiërs” Misschien een cliché, maar Vlamingen eten en drinken graag, en veel !!! Aan de kustlijn van België bieden talloze restaurants het beste wat de Noordzee te bieden heeft: Oostendse oesters, Vlaamse mosselen en natuurlijk….verse grijze garnalen waar ook nog van die heerlijke garnaalkroketten van gemaakt worden. Koksijde-Oostduinkerken is de enige kustplaats ter wereld waar de garnaalvisserij te paard nog bestaat. Het is een prachtig en een uniek tafereel om de paardenvissers te zien. Ze zijn niet voor niets al talloze keren afgebeeld door kunstschilders, beeldhouwers en fotograven. Een tikje folklore misschien maar niet minder mooi is het, als zo’n paardenvisser hoog op zijn boerenpaard door de golven ploegt met daarachter de netten vol grijzen garnalen. Er zijn nog slechts 5 garnalenvissers en die zijn inmiddels op leeftijd, dus zeg maar het is een uitstervend ras. Ze beginnen te vissen vanaf april en eindigen in november. De beste vangst hebben ze bij slecht en winderig weer, of na een storm. De beste periode om te vissen is van half september tot eind oktober. Garnalenvissen gebeurt enkel bij laagtij, gedurende 2 a 3 uren. Een trek duurt ongeveer een half uur. Dan komen paard en visser op het droge om het net te ledigen in de korven die aan weerszijden van het paard vastgehecht zijn. Het is prachtig om te zien, maar ga buiten het seizoen want dan zie je het echte vissen. Gedurende de maanden juni, juli en augustus wordt er wel gevist maar meer voor de toeristen want dan zitten er eigenlijk niet veel garnalen. Voor de echte fotograven; je kunt prachtige plaatjes schieten en echt…je moet het gezien hebben en nu kan het nog !!!!!
Kafue - Een nog...ono
Tijdens een game drive is het storend als er meerdere auto’s in hetzelfde gebied rijden. Soms dringen zoveel wagens rondom een troep leeuwen dat de beesten in de stress raken en het onmogelijk is om van de natuur te genieten. Wij waren vorige maand op een plek waar het absoluut uitgesloten is dat je een ander voertuig tegenkomt : Kafue National Park in Zambia. Kafue behoort tot de grootste wildparken van Afrika. Binnen dit gebied zijn enorme oppervlaktes exclusief aan bepaalde lodges toegewezen. Door het park stroomt de brede Kafue rivier en het bevat vele moerasgebieden. Landschappelijk behoort Kafue tot de mooiste plekken van Zambia. Kort na de regens stonden de lange grassen op de vlaktes en was alles groen met vaak prachtige bloemen. Dat was een verrassend mooi gezicht, maar het maakte het waarnemen van het wild wel wat moeilijker. Wie in juli tot oktober komt, zal een grotere verscheidenheid aan dieren kunnen zien. Doordat tot in de negentiger jaren veel gestroopt werd, zijn de dieren mensenschuw en kunnen met name de olifanten agressief zijn. Dit is echter een natuurlijker gedrag dan in safarigebieden waar de wagens dagelijks in grote getalen rondrijden. Er komen weinig toeristen naar deze fantastische plek, omdat er geen vliegverbinding is en de prijzen van de paar lodges hoog zijn. Wij zijn vier dagen in Kafue geweest en hebben geen andere mensen gezien dan de drie Canadezen die samen met ons reisden en het personeel van het Delai Camp. Dit kamp bestaat uit een paar eenvoudige chalets met eigen badkamer en een open restaurant. Het ligt aan de snelstromende rivier boven een vlakte. Langs de rivier zijn overdekte zitjes om te genieten van de prachtige natuur: vele vogelsoorten, puku’s, impala’s, nijlpaarden, krokodillen zijn dagelijks te zien en in het water spelen de otters. Ik kan dit kamp van harte aanbevelen. Het wordt geleid door Bongwe Safaris, een nog een jonge organisatie in Lusaka. Zij bieden een heel betaalbare safari van vier dagen aan waarbij het vervoer naar en van Kafue inbegrepen is. Alleen het transport kost in de regel al een fortuin, omdat er geen openbaar vervoer is. Tijdens de rit van 5 uur wordt halverwege in Mumbwa gestopt. Dit deel van het traject is geheel geasfalteerd, daarna gaat het verder over dirt roads tot diep in het park. Voor het echte Afrika gevoel middenin de bush zonder andere toeristen is Kafue NP absoluut onovertroffen! [url="http://www.zambiatourism.com/travel/nationalparks/kafue.htm" target="_blank"]http://www.zambiatourism.com/travel/nationalparks/kafue.htm[/url]
De Reuser Kooi: een..
De Reuser Kooi, een bezoek meer dan waard: Jan Reuser leidt u rond door de prachtige natuur en geeft uitleg over het beroep van eendenkooiker: zeer interessant en hij is een goed en boeiend verteller! De eendenkooi van Reuser op de Hofmansplaat is de laatste nog werkende eendenkooi in de Biesbosch. De Hofmansplaat ligt ten noorden van Drimmelen en Geertruidenberg, aan de overzijde van de Amer, aan de rand van de Brabantse Biesbosch. Kooiker Jan Reuser is de laatste van het befaamde kooikersgeslacht die de kooi nog in werkende staat houd. Tegenwoordig worden er commercieel geen eenden meer gevangen, maar de kooi wordt wél nog in goede staat gehouden, zodat bezoekers het oude ambacht van eendenkooiker in al zijn elementen kunnen bekijken. De Reuser kooi is een van de oudere van de vier eendenkooien die de Biesbosch ooit telde. De jongste kooi is in 1875 in bedrijf genomen (en inmiddels verdwenen), de drie oudste stammen al uit de zeventiende eeuw,. Doordat de Biesbosch een waterrijk stiltegebied was en is, vormde het de ideale omgeving om eenden te vangen. Zelfs in slechte jaren bedroeg de vangst nog altijd zo’n 1.000 eenden per jaar, terwijl dat in goede jaren kon oplopen tot boven de 10.000. Voor en ook nog tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de eendenkooien hier een stevige commerciële basis. Nog in 1948 kwamen er vangsten voor van meer dan 70 eenden per dag. De Reuser kooi in het natuurreservaat Hofmansplaat (onder verantwoordelijkheid van Staatsbosbeheer) heeft een recreatieve functie gekregen. Vanuit Drimmelen organiseert Jan Reuser boottochten naar de eendenkooi, waar de bezoekers dan even achter de schermen mogen kijken. Deze oud-kooiker is een telg uit bekend geslacht van Brabantse kooikers, die met veel kooien in het Maasland worden geassocieerd, zoals onder meer de Marense Kooi of de Eendenkooi Maaspoort. Achter de schermen werken? Wie kent die uitdrukkingen niet. Deze termen werden gebruikt door kooikers. In de Biesbosch waren vroeger vier eendenkooien. Nu is er nog één; diep in het hart van het natuurreservaat Hofmansplaat ligt deze goed onderhouden eendenkooi die u in de lente en zomerperiode mag bezoeken. De Biesboschgids vertelt hoe zo’n kooi werkt. Een uitstapje in de geschiedenis, dat even uniek is als de Biesbosch zelf. Voor informatie: Jan Reuser, 0162-520220 of: 06 25506678
Faroer Eilanden,...ru
De [url="http://www.christianhandl.com/images/LK_Faroer.gif" target="_blank"]Faroer eilanden[/url], halverwege Schotland en IJsland verrassen met hun ruige schoonheid. Een goed bereisbare eilandengroep met prachtige groene fjorden, idyllische dorpjes en vogelparadijs in een gebied ongeveer net zo groot als Nederland. Een avontuurlijke doch rustgevende uitdaging voor iedere reiziger die de camera koestert. Onderstaand globale informatie en links om meer te weten. Zie evt. mijn foto’s onder Denemarken. >> Vervoer naar Faroer De keuze is vliegen of varen. Op de boot kan je eigen auto, camper of caravan mee. Varen gebeurd vanuit Hanstholm of Elsbjerg in Denemarken. Een tocht van 31 uur (2 nachten) op een comfortabele boot. Je vaart o.a. tussen de Shetland eilanden door en passeert vele boorplatforms. In de zomer is de nachtelijk aankomst op de Faroer sprookjesachtig (middernachtzon). Het Faroese bedrijf [url="http://www.smyrilline.nl/vaarschema+%2526amp%253b+tarieven+/" target="_blank"]Smyril Line[/url] verzorgt de dienst per moderne veerboot. [url="http://www.trolltravel.com/" target="_blank"]Troll Travel[/url] is de Hollandse reisagent. Zie de bekende sites voor info over vliegtickets. * Indicatie kosten retour bij reis in juni/juli voor 2 personen, auto, 2p-binnenhut en 1x ontbijt en dinerbuffet = 1060 euro (hut kan goedkoper, zie calculatie programma op website Smyrilline, prijzen van 2010). >> Vervoer ter plaatse Faroer heeft een uitstekend wegennet. De voornaamste eilanden zijn met toltunnels aan elkaar verbonden. Verder is er een uitgebreide veerbootdienst. Voor fietsers liggen er genoeg sportieve uitdagingen. De Faroer zijn prima geschikt voor een meerdaagse fietstocht. Tot slot is er een prima netwerk aan openbaar vervoer maar is de ritfrequentie laag. Autohuren kan vanuit Torshavn. >> Landschap en het weer De Faroer kent echte fjorden. Hoewel de hoogste toppen net onder de 900mtr blijven waan je jezelf in een berglandschap. Afwisselend stijl en dan weer glooiend en vooral altijd groen. Door de grillige vorm van de eilanden groep zijn er ontelbare ontdekhoekjes en is na elke bocht het uitzicht weer anders. Met regelmaat hangt er een dikke mist over de toppen wat letterlijk het beeld geeft dat men hier onder de wolken leeft. Circa 1 op de 3 dagen is zonnig te noemen. De mist voegt veel magie toe aan het gebied. >> Overnachting Er zijn voldoende hotels op het eiland waarbij de hoofdstad Torshavn vaak als uitvalsbasis dient. In de kleinere dorpen is vaak een overnachtingsmogelijkheid waarbij vooraf informeren verstandig is. Reken al snel op zo’n 80 a 100 euro per nacht voor een 2pk. Uitzondering is het prima hostel van Torshavn waar je voor 21 euro p.p. kunt overnachten (incl. ontbijt). Het hostel ligt ideaal in het centum nabij de haven. Klik [url="http://www.hostel.fo" target="_blank"]Hostel Torshavn[/url] voor mee info. >> Attracties/Activiteiten Hoofdattractie is natuurlijk het landschap. Daarnaast heeft elke eiland haar eigen karakter en zijn de Faroer een vogel en dolfijnen hotspot. Dat laatste is ook minder goed nieuws gezien de jaarlijkse griendenslachting op de eilanden. De Westmana Birdcliffs (zie aparte tip) is een populaire excursie. Een dagtocht naar het afgelegen vogel eiland Mykines (zie blog) is een bijzondere ervaring alleen al door de vele papegaaiduikers. Klaskvik is de tweede stad van het land en kent met de berg Klakkur boven haar een geweldig uitzichtpunt. Er zijn dorpjes in afzondering, vaak met een eigen geschiedenis waaronder het knusse Gjogv. En verder kun je prima eilandhoppen en zijn er tal van wandelingen te maken. Torshavn is kleinschalig met gezellige terrassen rond de haven. >> Reistijd en reisduur De late lente en de zomer zijn de beste reistijden vanwege de vogels en de gedeeltelijke aanwezigheid van de middernachtzon. Ook gezien het onvoorspelbare weer op de eilanden ( vooral mist en motregen) is dit de beste periode. Een week biedt je voldoende tijd om alles rustig te bekijken. >> Kosten De Faroer zijn duur. Reken op bijna het dubbele van wat wij betalen voor je boodschappen. Goed uit eten is ca 50% duurder (alcohol nog meer). De pizzeria en snackbar zijn iets duurder dan bij ons. Ook de excursies zijn niet goedkoop. De Faroer vragen mogelijk wat minder uitbundigheid. >> Link Voor uitgebreide en overzichtelijke informatie per eiland zie: [url="http://www.faroeislands.com/" target="_blank"]www.faroeislands.com[/url]