Willemien
Ook in eigen land kan
Ook in eigen land heb je verrassende plekken om er even tussenuit te zijn. Dit is Scheendijk bij het plaatsje Breukelen in Midden-Nederland. Je kan bij deze huisjes alleen per boot komen (of met de drone uiteraard). Een paar weken geleden was het eindelijk zover. Ik woon zelf in Utrecht en ben verschillende keren heen en weer gereden om te kijken of er al bladeren rondom het huisje lagen. Dit was eindelijk het geval en ik kon de gedroomde foto maken die ik al een tijd wilde maken!
Spreeuwenwolk
In de herfst zie vaak deze wolken voorbij komen. Spreeuwen ja meestal eten ze al je vogelvoer in je tuin op binnen no-time. Maar als ze zich verzamelen om te gaan slapen in een paar bomen levert dat een prachtig schouwspel op in de lucht. Door 7 buurvogels in de gaten te houden tijdens de vlucht botsen ze ook niet tegen elkaar aan. Mede omdat ze allemaal even snel vliegen. De wolk spreeuwen vormt ook mooie vormen in de lucht. Deze foto gemaakt tijdens een fraaie zonsondergang.
Tibetaanse antilopes
Rijdend over de prachtige weg op de Tibetaanse hoogvlakte, even voor een pas van 5380 meter hoog, zien we een groepje Tibetaanse antilope's, ook wel chiroe's of orongo's genoemd. Ze hebben een zeer dikke wollige vacht die goed bestand is tegen de kou en komen voor tot een hoogte van 5500 meter waar ze leven van rietgras en kruidachtige planten.
Madagaskar • Avenue des Baobabs
Madagaskar • Avenue des Baobabs
100% Madagaskar
Wie Madagaskar kent, denkt al snel aan 'Allée des baobabs' en kameleons. Hoe gaaf het is dat je deze 2 samen op 1 foto kunt verenigen! Een foto die ik graag wilde maken, was er dan ook erg blij mee.
Enga Festival
Tijdens het Enga festival in Wabag kun je vrij uit fotograferen. In het begin weet je niet wat je ziet als je daar aankomt. Een rugbyveld vol met mensen en slechts een paar blanken. Daarbij was het in het begin zonnig, geen schaduw plek dus hard licht. Dat wordt lastig dacht ik. Dan de locals maar met de rug naar de zon gekeerd fotograferen, waardoor er geen hard licht op het gezicht valt. Dit ging goed. Dat werd naar hartelust fotograferen gedurende 2 dagen. In de middag betrok het waardoor het licht zachter werd zoals op deze foto. Een geweldige ervaring. Op het Enga festival waren veel verschillende stammen aanwezig met elk hun eigen kleur, haardracht en versieringen. Deze stam met de botjes door de neus maakte toch wel erg veel indruk.
Hoeze dreigende lucht
Deze foto maakte ik op Marken kijkend naar Monnickendam. Het waaide behoorlijk en er het weer voorspelde niet veel goeds wat je al ziet aan de donkere wolken in de lucht. Maar met een lage sluitertijd geeft dit nog meer dram in de foto omdat de wolken nu echt dreigend op je af lijken te komen. Ik moest nog wel even schuilen want barstte kort hierna wel los.
Patronen op het stran
Tijdens een rondrit door Schotland kwamen we op een gegeven moment uit bij een groot verlaten strand. Het was eb en het water had zich ver teruggetrokken. Maar verder niets bijzonders. Toen we verder reden liep de weg snel omhoog en kregen we zicht op het strand van bovenaf. En prachtig patroon van zand, water en schaduw gaf een heel ander beeld aan dit strand. Ik kon het niet laten enkele foto's te maken als herinnering aan deze prachtige plek
Havenhoofd Port en...
Port en Bessin is een klein kustplaatsje waar nog veel bunkers uit de 2e wereld oorlog te vinden zijn. Het kleine haventje werd tijdens de 2e wereld oorlog gebruikt voor de aanvoer van brandstof voor de geallieerde troepen. Het plaatsje stelt niet zo heel veel voor maar ik vond het uiteinde van het havenhoofd wel mooi om te fotograferen. Zo heb je niet altijd iets heel bijzonders nodig om een mooie foto te maken.
Woestijnvolk maakt he
Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.
Indian summer in...No
Onderweg van Geiranger naar Fagernes reden we door een landschappen Breheimen dat me deed denken aan de Indian Summer foto's. Bijna alles was knal geel en wat een prachtig landschap was dit toch. Ook hadden we een paar buien regen onderweg die voor regenbogen zorgde die zelfs naast de auto ontstonden. Dus ja steeds stukje rijden en weer stoppen om foto's te maken. Zo als deze met een regenboog erbij.
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
De luchten van...Anta
Twee keer eerder was ik in Ushuaia, het meest zuidelijke plaatsje ter wereld. Het ligt op de meest zuidelijke tip van Vuurland. De eerste keer was ik er tijdens een reis van 8 maanden door Midden- en Zuid-Amerika. De tweede keer tijdens een reis van anderhalf jaar door Zuid-Amerika. Ik was zo jaloers op de mensen die daar op de boot naar Antarctica stapten! Het budget liet het toen echter niet toe. Maar de derde keer was ik er om een boottocht via de Falklandeilanden en South Georgia naar Antarctica te maken! We waren 17 dagen op zee en het werd een onbeschrijfelijk mooie ervaring. De luchten zijn er prachtig. Van diepblauw tot paars, van geel tot oranje. Samen met het ijs en de gletsjers een magisch gezicht.
Kleurenpracht
Eén van mijn favoriete plekken en welke mij heeft verbaasd bij ons bezoek aan de Atacama woestijn in Chili is Piedras Rojas. De kleuren van de bergen, het turquoise water en de aanwezigheid van flamingo's hebben een diepe indruk op mij achtergelaten.
Schilderachtige gevel
Venetie is één van mijn favoriete Europese steden. Ik vind het heerlijk om door de straatjes te slenteren en mijn weg te zoeken, weg van de massa. Gelukkig is dat nog heel goed mogelijk. En een bijkomend voordeel van de kleine straatjes en steegjes is dat ook eten en drinken daar normaal prijzen hebben. Een groot stuk pizza voor 2 euro is gewoon en een overheerlijk Italiaans schepijsje voor een euro is mooi meegenomen. Maar pas op als je ergens iets wilt drinken zonder dat er prijzen bij staan kun je van een koude kermis thuiskomen. Eten is dan schappelijk geprijst en drinken is abnormaal duur. Een truukje wat Italianen in Venetie nog steeds bij toeristen uithalen.
Luipaard in de...spot
Het zien van een luipaard blijft bijzonder. In Sabi Sands dat een open verbinding heeft met het Krugerpark zijn je kansen wellicht het best. De luipaard dichtheid is groot, de dieren zijn gewend aan toeristen en de auto's van de lodges mogen van de paden af. Bijkomend voordeel is dat je nooit met meer dan 3 auto's op een sighting bent en dus altijd eerste rang staat. In Sabi Sands mag je, in tegenstelling tot het Krugerpark, niet zelf rondrijden. Je gaat met andere gasten van de lodge. Hoewel het overdag was, was het licht niet geweldig toen we dit vrouwtje zagen. Daarom werd toch de spotlight op haar gericht. Hierdoor kwam ze veel beter tot haar recht op de foto.
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Verscholen tussen de.
Een trip naar Antarctica gaat 95% van de tijd met een cruiseship. Hier zijn verschillende keuzes in. Maar mijn tip is om een zo klein mogelijk schip te nemen. Je kunt dan op plekken komen waar niet alle schepen kunnen varen vanwege diepte en breedte. Een tweede voordeel is dat je totale groep niet enorm is en je nog van enkele plekken relatief alleen kunt genieten. Je kent je reisgenoten sneller en dat maakt het des te gezelliger. Er zit alleen een kleine negatieve kant aan, de Drake Passage wordt er een heel stuk minder leuk door. Een kleinere boot is minder stabiel en dus ligt zeeziekte sneller op de loer. Hopen op goed weer is al wat je kan doen. Ik mocht niet klagen ;)
Mijn eerste ontmoetin
De Andescondor, het moment dat je hem voor het eerst ziet gebeurt er iets. Hier heb ik zo naar uit gekeken. Het ogenblik dat de Condor voorbij komt zweven is een moment om nooit te vergeten. Met een spanwijdte van 2,70 tot 3,20 meter komt er ook echt een vogel voorbij, deze vogel maakt echt indruk op mij. De andescondor heeft niet de grootste spanwijdte maar wél het grootste vleugeloppervlak van alle vliegende vogels. De kop-staartlengte is rond de 1,2 tot 1,3 meter. Het gewicht van de mannetjes kan 11 tot 15 kilo bedragen. De vrouwtjes, zijn kleiner en lichter, 8 tot 11 kg.
Nieuwsgierige welp in
De Masai Mara heeft veel leeuwen. Door de trek van de gnoes en het vele andere wild is er veel te eten. De territoria van de leeuwen zijn dan ook zeer klein. Volgens sommigen nergens zo klein als in de Masai Mara. De kans om een leeuw te zien is dus erg groot, zeker omdat je soms ver kunt kijken over de savanne. In het noordwesten van het park zagen we een moeder met 3 jongen. Zo waren nog zo klein dat ze niet met de rest van de familie meetrokken. We stonden als enige auto bij deze leeuwen en zowel moeder als de jongen waren zeer ontspannen. Deze kleine was de dapperste en erg nieuwgierig naar de auto. Behoedzaam kwam ze dicht bij en keek recht in mijn lens.
Sailing home
Al een tijd geleden heb ik ooit een zeilcruise gedaan door de wateren van Turkije. Geweldige ervaring: wat een rust, kraakheldere lagunes en lekker eten. Vaak legden we tegen de avond aan in een lagune met een strandje. Je kon dan bij een kampvuurtje lekker eten of drinken of gewoon aan boord! Natuurlijk prachtige vergezichten 's-avonds en 's-morgens. De foto is hier een mooi voorbeeld van.