Waggie
Samen is het leuk
Ze hadden mij totaal niet in de gaten met z'n tweetjes. Er moest gebadderd worden en lekker gesopt. Veel water erbij en lol dat ze hadden.
Portret van een klein
We bezochten Kampung Naga. Het licht in een dal. Veel treden afdalen en op de terug weg weer omhoog om het dorp te bereiken. Ook hier weer aardige mensen. Iedereen poseert graag voor de foto. De kids vinden het prachtig als ze hun eigen foto weer terugzien.
Aan het strand in...L
De hoofdstad van Togo, Lome, is een relatief kleine stad. Maar op zondag trekt iedereen naar het strand. Deze familie duidelijk om te flaneren. Het is er drukte van jewelste, er bieden zich fotograven aan, je kunt eten en drinken krijgen. De dag voor de lokale bevolking om ontspanning aan zee te zoeken.
Gastheer
In het dorp Xiangcheng hadden we een authentieke Tibetaanse maaltijd bij de mensen thuis. Stukken plat gerstebrood, tsampa, heel vet spek met sambal, hele zure yoghurt en natuurlijk jakboterthee. Het was de eerst keer dat deze mensen dit deden (omdat wij de eerste reisgroep waren die dat gebied, Kham, bezochten) en ze vonden het heel erg leuk om te doen. Wij mochten ook het hele huis bezichtigen, een prachtig huis. Deze man was de gastheer, en echtgenoot van de vrouw wiens foto ik eerder plaatste, een trotse Chinese Tibetaan.
Verse vis
Het is heerlijk om op vers markten rond te lopen in Bangkok, hier in een markt om de hoek bij ons hotel heb ik vol verbazing gekeken hoe deze vrouw de levende vissen op de voorgrond met een tik op hun kop vervolgens in mootjes hakt inpakt en de bestelling is klaar !
Kever met wimpers
Oude kevers, ze blijven leuk om te zien. Als cabrio, nog net even iets leuker. Fel kleurtje, moet kunnen. Wimpers boven de ogen, ja top, geeft het iets dierlijks. Of ze ook lekker rijden... ach ja, zou het niet weten en nu met de trajectcontrole vanaf a.s. maandag op de A2 kun je beter een auto hebben die niet te snel kan....of zelfbeheersing... wordt aan gewerkt...
Klooster Ter Apel
Ter Apel is een dorp in de streek Westerwolde in oost-Groningen. Het lag op de oude handelsroute van Münster naar Groningen. Doortrekkende reizigers en pelgrims verbleven vroeger in het klooster. Ook nu is het klooster nog te bezoeken, al zijn er geen monniken meer. Voor meer info zie mijn gisteren geplaatste tip!
Indrukwekkende stilte
Deze foto is genomen op Cemitério dos Prazeres, oftewel de begraafplaats van genoegens en vermaak. Bizarre naam. Het is een bijzondere locatie en hoewel de beroemde lijn 28 (altijd bomvol) hier stopt, gaat er slechts een enkeling naar binnen. Het is een heel oude begraafplaats (1833) en enorm groot met symmetrisch aangelegde paden. Een bijzondere locatie waar je als vanzelf gaat fluisteren. Ontzettend grote (haast overdreven) grafhuizen met stenen versieringen zoals engelen of adelaars staan naast vergane en scheefhangende grafstenen. Oude mensen, jonge soldaten, beroemdheden, hier vinden ze hun laatste rust. Mocht je interesse hebben om deze bijzondere begraafplaats te bezoeken of meer willen weten hierover, dan heb ik net een tip geplaatst.
Hier zijn we aan toe!
Even het weer in Nederland vergeten en dromen over Thailand. Ik zie mezelf weer lopen. Op het strand, blote voeten in de zee.... Mag ik terug??? Koh Chang, het op een na grootste eiland van Thailand. Het is een deeldistrict (King Amphoe) van de provincie Trat. Het is bereikbaar per boot vanaf Leam Ngop. Er zijn stranden en er is bos. In het binnenland liggen bergen. De hoogste berg is de 744 meter hoge Khao Jom Prast.
Drie-klaviersorgel !
Dit is het orgel van de St.Nicolaaskerk tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Deze kerk heeft mooie Neobarokke en Neorenaissancistische elementen. De kerk is gebouwd in 1884 - 1887. Aan de voorzijde heeft de kerk twee torens met daar tussen een mooi rad- of roosvenster. Tussen deze torens en voor het roosvenster is het prachtige drie-klaviersorgel uit 1889 gebouwd voor de prijs van 30.000 gulden ...
Graan malen
In de schitterende Adinath-tempel, de grootste Jaina-tempel van India met z'n 3 verdiepingen te Ranakpur, zag ik deze man zitten. Deze Jainist was op een bord graan aan het malen, zittend tussen alle schoonheden en kunstzinnige beeldhouwerken in!
Oog in oog
Vaak hoor ik de mysterieuze geluiden van uilen in het bos maar ik zie ze zelden. Tot ik, op een afstand weliswaar, oog in oog stond met deze uil, mijn hart stond even stil , snelheid was geboden, en wat was ik blij dat ik mijn camera bij me had! Direct nadat ik de foto gemaakt had was de vogel gevlogen!
Mausoleum
In de fascinerende stad Fatehpur Sikri, 37 km. ten westen van Agra, staat naast de residentie ook de fantastische grote vrijdagmoskee Jami Masjid. In 1573 werd de opdracht voor de bouw gegeven. Op de grote binnenplaats bevindt zich het grafmonument van sjeik Salim Chishti, maar ook het mausoleum van Islam Khan. Daarvan hier een opname.
Windpaleis
Een foto van een aantal ramen van het Hawa Mahal paleis. Het paleis in Jaipur is niet zozeer een echt paleis maar eerder een gevel met daarin 953 ramen, balkons en nissen verspreid over vijf verdiepingen. Deze verdiepingen zijn niet ingedeeld in kamers, er loopt alleen een brede gang achter achter de gevel. Het gebouw had slechts één doel, namelijk om de haremvrouwen van de Maharadja van Rajasthan de mogelijkheid te bieden om de jaarlijkse parade te kunnen zien, zonder dat zij zelf vanaf de straat gezien konden worden. Het gebouw werd in 1799 in opdracht van de toenmalige Maharaja Sawai Pratap Singh gebouwd in de stad Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, als uitbreiding op het stadspaleis van Jaipur. Voor de bouw werd gebruikgemaakt van rode en roze zandsteen. Doordat de wind door het gebouw blaast wordt het ’’Hawa Mahal’’ (Windpaleis) genoemd. (Bron:Wikipedia)
Levend verleden
De Herero of Ovaherero vormen een minderheid in Namibië. Zij kwamen in contact met Europeanen toen de Duitsers aan het einde van de 19e eeuw hun woongebied tot deel van Duits Zuidwest-Afrika verklaarden. De Herero kwamen in opstand en Duitsland stuurde in 1904 een legereenheid die alle Heroro moest vernietigen. Van de ongeveer 80.000 Herero overleefde ongeveer een kwart de genocide door naar Botswana te vluchten. De Herero zijn nauw verwant aan Himba. Beide volken zijn herders en de talen van beide volken zijn vrijwel gelijk. De groepen kleedden zich vroeger op dezelfde manier, de vrouwen liepen topless en de weinige kleding bestond uit dierenhuiden. Toen de Duitse missionarissen het gebied wilden kerstenen, vonden ze die dracht onbeschaafd. De missionarissen bevalen de Himba’s en de Herero’s zich te kleden volgens de toenmalige Europese mode. De Herero’s veranderden hun kleding, de Himba’s deden dat niet. De Hererovrouwen dragen sinds de eerste helft van de 20e eeuw Victoriaans aandoende jurken met daaronder vele onderrokken, op hun hoofd dragen ze vaak een haaks geplaatste grote hoed. Deze Herorovrouw draagt nu een hoofddoek. Ze verkoopt herero- en himbapoppetjes. Ik vraag me af wat er in haar omgaat. Wat zal zij veel meegemaakt hebben.
Mondriaanmeeuw
Deze vrolijke foto maakte ik in Akerbrygge, de wijk die grenst aan de Oslofjord. In Oslo regent het niet vaak omdat het in de regenschaduw ligt. Morgen wordt het er bijvoorbeeld 18 graden. Deze meeuw zit op een van de jachten die je kunt charteren om een rondvaart op de fjord te maken. Een aanrader.