Vincent_van_Dijk

profiel Vincent_van_Dijk

Naam

Vincent

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

03 juli 2019

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Lecce

Over mij

Eilandgek, of zoals Boudewijn Büch het zo mooi noemde: islofiel. Dol op natuur en met name vogels, maar een interessante stad sla ik ook niet over. Op zoek naar die ene foto en dus meestal onafscheidelijk met mijn Nikon D500. Lukt niet altijd, maar ook een iPhone bewijst goede dienst.

Mijn Motto

'Je wilt daarheen omdat het daar is'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D500

 

1 reactie(s) bij "Vincent_van_Dijk"

  • profile image comment

    Hoi Vincent, dank je wel voor je antwoorden op mijn vragen :-). Ik zie dat je een eilandfan bent, en ook nog een vogelfan. Ik ben opgegroeid op Texel, dus je begrijpt dat jouw beschrijving mij aanspreekt. ben benieuwd naar meer van je foto´s. Groet, Fransje

    Door sidonius • geplaatst op 2019-07-04 12:47:26

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1098511' door Vincent_van_Dijk '1098511' door Vincent_van_Dijk

Noorwegen

Noorwegen

Kvalrossbukta

Vincent_van_Dijk

Mijn eerste reisfoto op deze site. Gelijk maar even met de deur in huis vallen dat ik een eilandengek ben. Jan Mayen is een eiland ten noordoosten van IJsland in de Noordelijke ijszee. Heel bijzonder om op dit strand aan land te komen. Welkom geheten worden door de Noorse commandant van de basis (die je paspoort stempelt vanaf de motorkap van zijn landrover) draagt bij aan het bijzondere eilandgevoel. Niet alleen een historische plek in de (duistere) geschiedenis van de Nederlandse walvisvaart, maar qua natuur, overweldigend! Een strand met krijsende Noordse stormvogels, bezaaid met drijfhout en walvisbotten. Het ruige en vrijwel kale landschap, gedomineerd door donker lavazand is fenomenaal om in je op te nemen. Ik zal nog een aantal andere foto's plaatsen van dit bijzondere en redelijk onbereikbare eiland.

'1098860' door Vincent_van_Dijk '1098860' door Vincent_van_Dijk

GroenlandOost Groenland

GroenlandOost Groenland

Duiken

Vincent_van_Dijk

Na een kort verblijf op Jan Mayen (zie voorgaande foto) hebben we de reis voortgezet naar het nog koudere noorden, namelijk het Groenlandse pakijs op zoek naar de arctische fauna. Aan de rand van het Groenlandse pakijs stuitten we op een groep van Groenlandse walvissen (Bowhead whale), die druk doende waren om naar boven te komen en weer naar beneden te duiken. De Groenlandse walvis is aangepast aan het Arctische klimaat en is dan ook de enige grote walvis die het gehele jaar door in dit gebied kan overleven, met name aan de rand van het pakijs. Een fantastische ervaring dus om deze walvissen in de Noord-Atlantische wateren tegen te komen. Vooral omdat tot voor kort aangenomen werd dat deze soort hier nagenoeg niet meer voorkwam. Open de foto voor het totale plaatje en geef toe, toch heel wat mooier zo dan een stapel botten.

'1098538' door Vincent_van_Dijk '1098538' door Vincent_van_Dijk

ItaliëSardinië

ItaliëSardinië

Piano

Vincent_van_Dijk

Je kunt natuurlijk niet Italië als favoriete bestemming opgeven in je profiel en dan niet direct een foto delen. Italië is - vooral meer in het zuiden - leven op straat en genieten van de dag die voorbij komt. Italianen begrijpen dat maar al te goed, want waarom zou je je druk maken. Piano, toch? Carloforte ligt ten zuidwesten van Sardinië, een fantastisch eiland(je) met als speciale attractie voor de vogelaars de Eleonora's valk. Niet op deze foto, maar je kunt ook niet alles hebben, toch?