Trudyvermeij
Biertje??
Tegenover ons hotel was dit kroegje. De prachtig geel geschilderde muur trok continue mijn aandacht. Ik heb lang zitten wachten totdat er iemant buiten ging zitten omdat ik het plaatje dan completer vond worden. De man in kwestie vond het wel grappig en nadat ik wat foto's had genomen bood hij me een drankje aan, welke ik voorzichtig geweigerd heb omdat ik vond dat ik de man niet op kosten wilde jagen. Heb nog wel een tijdje met hem gesproken, o.a. over het geloof, het leven en het leven in Ethiopie in het bijzonder. Hij was erg nieuwsgierig naar de reden waarom ik naar zijn land was gekomen. Mijn hoofdzakelijke reden was het Timkatfestifal en hij vond het geweldig dat we daar speciaal voor waren gekomen. Prachtig dit soort ontmoetingen.
Roepen
Over communicatie gesproken: de koningspinguïns op South Georgia hebben elk hun eigen 'roep' waarmee ze hun partner of jong weten (terug) te vinden. Geen 'roep' is hetzelfde! Een opmerkelijke prestatie als je bedenkt dat ze met z'n tienduizenden op een paar vierkante kilometer verblijven.
The long way down
Een foto gemaakt in Gorak Shep op 5160 met hoogte met op de achtergrond de heuvel van Kala pattar en de berg Pumori De Yaks stonden te wachten voor ze de aan lange weg naar Lukla konden beginnen, waarschijnlijk zaten hun eigenaren nog even een kopje thee te drinken.
Eigentijdse Cowgirl
Dit meisje op haar paard kwamen we tegen in het prachtige landschap van de Orkhonvallei. Groene heuvels, meanderende rivieren, af en toe een kleine kudde yaks en natuurlijk de gers kenmerken deze streek. Stukken gestolde lava herinneren aan het feit dat hier honderden jaren geleden vulkaanuitbarstingen zijn geweest. Dit meisje kiest voor een leven als 'cowgirl', vertelde ze aan onze gids. Niet meer naar school, genieten van haar vrijheid, opdrijven van vee. Ze had moderne muziek via een mp3-speler bij zich, met een open luidspreker want het geluid was luid en duidelijk te horen.
Kumari, de levende...
In de straten van Kathmandu woont zowaar een echte levende Godin, genaamd Kumari. Zij woont in een paleis in het centrum van Kathmandu en wordt daar door de mensen aanbeden. Dit meisje is verkleed en versierd als een echte Kumari en speelt tussen de duiven op de pleinen van Durbar Square, Kathmandu
Teken van boven?
In de heilige kerk van de stad Rome, Giovanni Laterano, leek het haast wel of deze heilige een teken van god kreeg. Vooral als je naar het icoon bovenin beeld kijkt. Die keurt het helemaal goed!!
Handwerk
De cultuur van de Apatani is nogal verschillend van de andere stammen in Arunachal Pradesh. De Apatani’s geloven dat ze direct afstammen van Abotani, de eerste mens. Er zijn zo’n 15.000 Apatani’s. Ze hebben een strikt sociaal systeem, dat hen moest beschermen tegen vijandige stammen als de naburige Nishi en Hill Miri. Tijdens het lopen door de straten van Hong, Hija, Bula, zagen we rijen huizen met terrassen. Je voelt je gast zoals je wordt verwelkomd en we hebben met een tolk gesprekken met hun kunnen voeren, zo hebben wij ook de foto's van reisreporter Movos op plaats van bestemming kunnen brengen. Overal waren de mensen druk aan het werk, deze maneer is bezig met het vlechten van draad!
Lonesome Cowboy
Langs de kliffen van de Grand Canyon lopen nog steeds, en nog steeds functioneel, de paarden met hun berijders op en neer de kloof in. Spullen sjouwen naar de bodem van de kloof, naar de oevers van de Colorado River, waar je nog steeds niet beter kunt komen dan te paard.
Haven van Mopti, Mali
Van alle havenplaatsen die ik ooit heb gezien, vond ik Mopti misschien wel de meest boeiende.Het is werkelijk ongelofelijk wat je hier ziet aan menselijke activiteit en bedrijvigheid. Op iedere vierkante meter gebeurt iets. Uit alle uithoeken van Mali komt men hier om z'n goederen, van zout tot goud , vis, kleding of wol, te verhandelen en te verschepen. Een tableau-vivant waarop je niet snel bent uitgekeken.
Dorpsoudste, Tireli
Dorpsoudste in Tireli, Pays-Dogon, Mali. De dorpen in deze streek zijn gebouwd op het geerodeerde puin van een honderden meters hoge rotswand. Wonderlijk genoeg wonen de oudsten ook nu nog op het hoogste punt van het dorp. Ooit was dat het veiligst, wanneer rivaliderende stammen op oorlogspad waren, maar de afgelopen decennia betekent het vooral een uitzonderlijke ongemakkelijke klim naar beneden, en weer omhoog, meerdere keren daags.
Zeer dreigend
In Noorwegen kun je het treffen of niet treffen met het weer. Wij hebben over het algemmen prachtig weer gehad. Niet te warm, wel zon en heerlijk om te wandelen...totdat er plots zo'n lucht zich laat zien. Je kampeert vrij, redelijk op hoogte, dus dat werd een nacht met veel angsten, maar....de tent heeft het gehouden in windkracht 8!!!
Zonsopkomst
Voordat we naar het vliegveld vertrokken nog even kunnen genieten van de zonsopkomst aan het strand van Nidri. Wat heerlijk die rust.. en wat heerlijk om als enige wakker te zijn en hiervan te kunnen genieten!
Zonsondergang
Tijdens een mooie stadswandeling door Campeche kwamen we op een gegeven moment op het centrale plein. Door de zonsondergang tijdens deze wandeling viel deze kerk hier extra op.
Vervolg...
Zo.... nu eerst even naar de foto van Doppie gaan (Over de Kop) en dan naar die van PaulHoo (Fresco Vaticaans Museum) en dan deze even groot openen.... en dan heb je een aardig beeld waarom wij drieën (maar niet tegelijk) met open mond dit stukje Vaticaans Museum op de gevoelige plaat hebben gezet. (Laatste) Oordeelt u zelf.... of plaats een vervolg...
Doopdienst
Jaarlijks (begin december) vindt er in de rivier in de buurt van Garoua een doopdienst plaats. Ik was daar rond die tijd en vond het erg indrukwekkend. De dopelingen moesten een wit gewaad aan en de dominee dompelde hen onder in de rivier. na de doop moesten de dopelingen zich in het land omkleden achter een primitief schot. In gewone kleding liepen we naar de kerk, waar de dienst werd voortgezet.