TicoTica
Okanagan valley
Okanagan valley in British Columbia is net even anders dan het Canada wat je van (de meeste) plaatjes kent. In de zomer kan het er bloedheet worden en mede daarom is het een favoriet vakantiegebied van de Canadezen zelf. Ook staat het bekend om zijn fruitteelt en wijnhuizen. Hier hoef je niet lang te zoeken voor een lekker glaasje. Op de terugweg naar Vancouver hier nog even een plaatje geschoten van het laatste licht op de druivenstokken beneden.
Stukjes brood
Op het eiland Lokrum voor de kust van Dubrovnik zit het vol met dieren.vooral heel veel(tamme) konijnen en pauwen maar ook andere dieren. Het is een natuur reservaat waar je prachtige natuur wandelingen kunt maken en waar je onderweg van alles tegen komt zorg dat je stukjes brood bij je hebt dan komen de konijntjes vanzelf naar je toe
Hatertse Vennen
In de Overasseltse en Hatertse Vennen heeft elk jaargetijde zijn eigen kleur en geur. In de herfst overheerst de rode gloed van planten en loof. ‘s Zomers wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. In de winters mooi om in zwart wit te fotograferen.
Wat een kleur!
Met deze sombere donkere dagen in je eentje kan ik zo verlangen naar deze plek! Warmte ,kleur,samen zijn, Maar ik zal het met deze dierbare herinneringen moeten doen. Voor allen die deze foto zien, en warm liefdevolle kerst en een mooie jaarwisseling
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Stranddag
Het ziet er naar uit dat eerder stranddagen worden dan witte dagen tijdens de kerst. De dag dat ik Neko Harbour bezocht was bijna een combinatie van deze dag. Lekker in het zonnetje, pinguïns fotograferen op het strand. Koud? Nee... niet echt... ik lag er met een jeans en een longsleeve aan te genieten van de Gentoo pinguïns. Tip: Als je een klein object in zijn omgeving wilt fotograferen kies dan voor een laag standpunt. Dan komen zowel het object als de omgeving vaak goed tot hun recht!
Ogen om in te...verdr
In Gujarat leven nog veel mensen op een nomadische wijze. Vrouwen en kinderen trekken rond met al hun bezittingen op een ezel, kameel of wagen geladen, terwijl de mannen met de kuddes schapen, geiten of koeien op pad zijn. Langs de kant van de weg zie je dan ook regelmatig een eenvoudig kampement waar een paar gezinnen leven onder een afdakje van plastic of lappen. Zodra we een kampement passeren, vraagt de gids of we willen stoppen om foto's te maken. Ook op de rit van Poshina naar Dassada passeren we een groep gypsy's. Zodra we een voet op de weg hebben gezet, komen de kinderen ons al tegemoet en trekken ons aan de hand mee. Natuurlijk hebben ze ook een paar eenvoudige spullen om te verkopen..... Dit jonge meisje heeft een paar ogen om in te verdrinken......
Rukara, de denker
Dit is Rukara. We hebben hem en zijn groep gevonden na een lange tocht door het Kibale Forest. De ranger weet ongeveer waar de groepen zitten; ze herkent ze aan hun roep. Deze groep is wel enigszins gewend aan mensen, maar je moet wel op een afstand van zes meter blijven. Rukara betekent zwart gezicht. Dat is heel apart, bij de meeste chimpansees is het roze. Rukara is nu ongeveer 20 jaar oud. Hij is net wakker en staart wat dromerig voor zich uit. Deze ontmoeting heeft veel indruk op me gemaakt. Het is toch fantastisch dat deze dieren je toelaten in hun territorium? Rukara trekt zich trouwens van de zes meterregel niets aan. Na een poosje rent hij vlak langs me heen het bos in.
Sunrise desierto...Ta
Om 06:00 uur stond senor Aschnaider klaar met z'n brommertje om me naar het grijze gedeelte van de Tatacoa woestijn te brengen. Het had in de nacht hard geregend wat het geen comfortabele 10 kilometer maakte. Ergens halverwege de rode en grijze woestijn wilde ik hier even stoppen om een foto te maken van het landschap en de zon die zich alweer liet zien.
De Friese waddenkust
Het was september toen ik daar was. Eindelijk is het ervan gekomen om deze schitterende Nederlandse kustlijn eens te gaan bekijken. Het voelt alsof je heel ver weg bent van huis. Ik ga zeker nog eens terug in een ander jaargetij. In deze periode is de lucht vaak gevuld met zachte pastelkleuren. Heel bijzonder in combinatie met de houten paaltjes die als strakke lijnen in de zee staan. Wandelen en fietsen kun je eindeloos over de dijken. En vergeet vooral niet over de dijk heen te kijken. In deze periode heb je de kust zowat voor jezelf. Er zijn voldoende campings in de omgeving waar je kunt kamperen. Het waren zeer relaxte dagen . Zelf je potje koken met lokale producten, je fietsbanden weer wat oppompen en de volgende ochtend weer op pad. Ik heb weinig verkeerde eco-voetdrukken achter gelaten.
Gele wever in Mkuze
Het plaatsje Mkuze ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Swaziland. Wij sliepen hier in de Ghost Mountain Inn. Dit hotel heeft ongeveer 50 kamers. Het ligt in de buurt van diverse parken. Verder wordt de omgeving gedomineerd door suikerrietvelden. Sommige eigenaren zijn een privépark gestart. Daarnaast is het "openbare" park Mkuze GR zeer dichtbij. Het hotel heeft een grote tuin en achter het hotel ligt een meertje. Bij dit meertje zijn veel watervogels te zien. Vooral de gele wevers waren heel actief. Dit mannetje heeft een prachtig nestje gebouwd. Met zijn opvallende gefladder en prachtige gele kleur (met rode oogjes) probeert hij een dame te verleiden in zijn huisje te komen en voor nageslacht te zorgen.
Sossusvlei
Sossusvlei heeft de mooiste duinen van Namibië. Voor een bezoek sta je best vroeg op (toegang mogelijk vanaf ongeveer 6u30 à 7u, afhankelijk van de goodwill van de suppoosten), want de duinen zijn op hun mooist bij het ochtendgloren. Hier een zicht op "duin 45".
Het Ghetto van...Vene
Hier heb je zicht op de 500 jarige oude wijk van Venetië, het Ghetto ofwel Cannaregio in het noorden van de stad. Het Ghetto van Venetië is de oudste en best bewaarde Joodse wijk van Europa, maar het is ook een wijk van Venetie met tal van bezienswaardigheden, leuke kosher restaurants en sfeervolle steegjes waar je nog nauwelijks toeristen tegenkomt. Je moet door deze wijk slenteren zonder een vaste route, maar verdwalen hoort er in Venetië en zeker in Cannaregio echt bij, zo ontdek je de mooiste doorkijkjes, verstilde hoekjes en unieke bruggetjes die er daar zijn en ontmoet je de lokale bevolking. Als je in Venetië komt moet je deze wijk zeker niet overslaan want het is zeker de moeite waard!
Kyauk Kalap
Kyauk Kalap is 'beroemd' vanwege de uit het water oprijzende rots -in de vorm van een wijnglas- met daar bovenop een pagode. Maar het bijbehorende klooster is m.i. net zo bijzonder. Vooral 's-ochtends vroeg, wanneer er mist over het water hangt en de -van achter de bergen- opkomende zon voor een diffuus licht zorgt.
Zuid-Afrika • Kalahari woestijn
Zuid-Afrika • Kalahari woestijn
Zwaluwstaartbijeneter
Deze zwaluwstaartbijeneter zagen we in het Kgalagadi park. We reden met onze huurauto tussen de restcamps Twee Rivieren en Nossob toen we hem zagen. Onze huurauto was een 4x4 (Toyota Hilux) en hoewel sommigen anders beweren vind ik het een must in dit park. We zagen verschillende mensen met een "gewone auto" heel erg vast zitten. Gelukkig voor hen werden ze wel steeds geholpen. De zwaluwstaart bijeneter is ruim 20 cm groot. Ze komen met name in zuidelijk Afrika en West Afrika voor. Je kan ze vinden van de halfwoestijn, maar ook in de bossen. Ze broeden niet in kolonies zoals veel bijeneters. Ze leggen 2 of 3 eieren in een holletje. Vaak broeden ze alleen, maar soms hebben 1 of 2 andere bijeneters een holletje in de buurt.
Hard bestaan
Vanuit Bhuj rijden we noordwaarts naar Hodka om van daar uit de diverse stammen in deze regio te bezoeken. Het is een lange rechte weg door een leeg gebied van geel zand met wat struiken. Hier en daar zie je een paar koeien, kamelen of ezels. Maar plotseling stopt de chauffeur langs de kant van de weg........ Bij een kleine gedenksteen is een Rabari familie een herdenking aan het houden met muziek en zang. Een oude man en vrouw, gerimpeld en getekend door het harde bestaan, zitten bij het gedenkteken. Hun wat jongere dochters, ook allen in het zwart gekleed en het gezicht en de armen vol met tatoeages, zijn met het eten bezig. De vele kinderen, gekleed in westerse kleding, spelen in het zand. Wij worden heel vriendelijk en gastvrij ontvangen en we wachten tot de ceremonie is beëindigd. Daarna lopen we wat rond en natuurlijk is het al snel dollen met de kinderen die het prachtig vinden om gefotografeerd te worden. Maar het is juist deze oude vrouw die vooral onze aandacht trekt. Ze pakt ons telkens bij de hand en probeert in haar taal ons iets te vertellen. Haar gezicht vertelt een lang verhaal.......
Hurkzit
Vol verbazing zit deze hurkende vrouw naar die vreemde snuiter te kijken ,die ineens opduikt met zo'n raar ding voor zijn hoofd! Wat moet die hier en wat wil hij nou? Gelukkig kreeg ik toch wel een glimlach op haar gezicht toen ze zichzelf op het schermpje van mijn camera terugzag! Scene in een klein Tharu dorpje in Chitwan
Straatsmid in Jojawar
Onderweg van Udaipur naar Pushkar verbleven we één nachtje in het plaatsje Jojawar. We hebben daar in het kleien stadje gewandeld zonder andere toeristen tegen te komen. De mensen waren buitengewoon vriendelijk. Deze smid zat gewoon op straat zijn werk te doen. Hij had een vuurtje gemaakt en was enkele sikkels aan het smeden. Hierbij sloeg hij voortvarend met zijn hamer op het aambeeld.
Oase in het gouden...
We zijn onderweg naar Erg Chebbi. Vroeg op voor de reis. Mooi het eerste zonlicht. We maken diverse stops. Ook bij deze oase. We genieten van het uit en vergezicht