TicoTica
Uitzicht
?eský Krumlov is door de oude binnenstad en het kasteel een bestemming voor grote aantallen toeristen. Om de stadskern te beschermen is deze geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bron: Wiki
Quito
Quito, de hoofdstad van Ecuador, ligt tussen twee Andesbergruggen in. De stad is dan ook vrij smal (enkele kilometers), maar wel heel langgerekt (40 km). Op de foto het uitzicht over een deel van de stad, vanaf de heuvel Panecillo (met het Mariabeeld).
Struisvogelportret
Struisvogels... ik vind ze enger dan leeuwen of olifanten... Veeeeeeel enger! Verhalen van rangers over hoe ze met een haal van hun teennagel je van boven tot onder kunnen openscheuren helpen dan niet.... Maar mocht je ooit aangevallen worden, ga dan op je buik plat op de grond liggen, dan loop je hooguit een paar gebroken ribben op... ;-S
Verenigde Arabische Emiraten • Dubai
Verenigde Arabische Emiraten • Dubai
Werk op hoog niveau
Dubai is in korte tijd volgebouwd met wolkenkrabbers. Het kan de vergelijking met Manhattan glansrijk doorstaan. Al die hoge gebouwen moeten natuurlijk ook onderhouden worden, zoals hier het wassen van de ramen. Geen fijne werkplek, zo hoog in een bakje, en dan ook nog met zijn tweeën. In de ramen zijn de andere gebouwen wel te zien, maar heel vaag en vervormd, en dat komt denk ik door het soort glas dat gebruikt is.
Gewijd licht
Rome heeft vier pauselijke basilieken, waarvan de Basilica di San Pietro (de Sint-Pietersbasiliek) de bekendste is. De andere drie zijn de Basilica San Giovanni in Laterano (Basiliek van Sint-Jan van Lateranen), de Basilica San Paolo fuori le Mura (Basiliek van Sint-Paulus buiten de muren) en de Basilica di Santa Maria Maggiore (Basiliek van Maria de Meerdere). Op deze foto een detailopname van de laatstgenoemde basiliek, die in de buurt van het Termini Station ligt.
Tijd on te jager
Het was laat in de middag toen we deze luipaard zagen bij de Luangwa river. Hij had een lekkere luie dag achter de rug en zijn maag begon te protesteren. Dus werd het tijd om te jagen.
Straatmarkt
We steken het meer van Atitlán over en brengen een bezoek aan Santiago de Atitlán. Een klein plaatsje met een grote straatmarkt. Leuk om doorheen te lopen, de meeste mensen dragen hier nog de traditionele kleding. Het is ook bekend vanwege Maximóm, een cultfiguur aan wie diverse gaven worden toegedicht. Bij aankomst met de boot word je van diverse kanten toegefluisterd dat men je naar Maximóm zal brengen...tegen betaling uiteraard. Dat hebben we niet gedaan. Men houdt hier regelmatig een processie ten gunste van Maximóm.
Colomanskirche
Net buiten Fussen, vlakbij het 'sprookjeskasteel' Neuschwanstein ligt de barokke St. Colomankerk, De kerk is in de tweede helft van de 17e eeuw gebouwd op een plek waar eerder een kapel had gestaan. Toen in 1633 de pest toesloeg werd de bevolking vrijwel gedecimeerd en werd met name van het kerkhof flink gebruik gemaakt, zo'n 300 dorpelingen lieten in een periode van twee jaar het leven De kerk is gewijd aan de heilige St. Coloman, een Ierse pelgrim die in het jaar 1012 onderweg naar het beloofde land hier zijn gestopt om uit te rusten. De stroom pelgrims nam fors toe in de 17e eeuw en deze offerden dusdanig veel dat in 1671 kon worden begonnen met de bouw van de huidige kerk, in 1678 was de bouw van het gebouw gereed, in 1682 kwam daar nog de toren bij. Nog altijd ligt de kerk prachtig aan de voet van de Alpen (maar die liggen dus aan de kant waarvan ik deze foto nam) (bron wiki)
Dodenstad van Rabat
De necropolis (dodenstad) Chellah in het zuidoosten van Rabat, aan het einde van de Avenue Yacoub el Mansour, is een must see, die ik iedereen kan aanraden. Door de Bab Zaer, een imposante Almohadische poort met twee torens kom je de dodenstad binnen. Via een afdalend pad kom je bij een terras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het dal van de rivier Bou Regreg, de dodenstad en de ruines van de Romeinse stad Sala Colonia. Dit alles omringd door uitbundig groen. Een landschappelijke prachtige natuuroase, die in feite midden in de metropool Rabat ligt. Hier zijn een aantal Merinische heersers begraven (13e en 14e eeuw). Behalve de restanten van deze graven zie je de ruines van een moskee en wat bijgebouwen en van mausolea. In de 17e eeuw raakte de dodenstad in onbruik en na de grote, alles verwoestende, aardbeving van 1755 raakten de ruines overwoekerd. Dit is de sfeer zoals je hem nu aantreft, doodser dan doods, maar een schitterende omgeving om rond te wandelen. Het meest fantastisch hier is de aanwezigheid van tientallen, zo niet honderden ooievaars. Ooievaars, symbool van nieuw leven, in een dodenstad. Contrasterender kan het niet.
Laatste Hand!
Dit mannetje van de slender-billed Weaver is bezig met de laatste hand te leggen aan zijn nestje en nu maar hopen dat het wijfje het goedkeurt anders kan hij overnieuw beginnen.
Opgelapt
In Cuba zie je de meest bizarre klassieke voertuigen voorbij komen. Cubanen zijn misschien wel de meest vindingrijke automonteurs. Hun auto's worden tot in het oneindige opgelapt. Net zoals deze 'lapjesauto' in Camaguëy. Je kunt je afvragen of het duurzaam is, want de uitstoot van deze dieselvretende monsters is niet mis!
Singapore • Gardens by the bay
Singapore • Gardens by the bay
Supertree
Supertree by night, gelegen in the gardens by the bay. Het concept van gardens by the bay is gebaseerd op de principes van een duurzaam milieu en staat bekend om de zogenaamde supertrees. Deze boom is uitgerust met milieuvriendelijke technologieën die de ecologische functie van de bomen nabootsen, zoals zonlicht omzetten in energie en het absorberen van regenwater. Het regenwater wordt bijvoorbeeld vervolgens gebruikt voor irrigatie en fontein displays. De bomen zijn ontworpen om energieverbruik met gemiddeld 30 procent te verminderen, kortom energiebesparend en een goede investering voor het milieu!
Herfst
Het is midden oktober, twintig plus graden, maar de herfst doet toch echt zijn intrede in de tuin. Volgens mij is dit de vliegenzwam.
Calf!
Dit Oribi Calf lag plat gedrukt op de grond en bewoog niet. Ze probeerde zich duidelijk te verstoppen. Na een foto zijn we ook weggegaan. Anders levert het voor de kleine teveel stress op.