Sandral
Paard of Pony?
De Faroe Pony is dus een pony omdat ze zo klein zijn. Alhoewel, de locals zeggen dat het paarden zijn, door hun sterkte. Hun kracht zou komen doordat de bloedlijn van de pony's één van de oudste en puurste paardenrassen ter wereld zijn. Het enige ras dat vergelijkbaar zou zijn is het IJslands paard. (wat trouwens ook een pony is)
Rainbow Mountain,...M
Vanuit Cuzco Peru kun je een uitstapje maken naar de Rainbow Mountain ook wel genoemd Vinicunca of Montagna de Siete Colores. De bus brengt je na een aantal uren rijden naar een hoogte van 4670 meter. Je bent dan echt in de Andes. Van daaruit loopt je nog een paar uur naar een hoogte van schrik niet 5040 meter. Het laatste stuk is echt heel zwaar want door de ijle lucht en de steile klim sta je na elke 10 stappen stil om op adem te komen. Maar je wordt beloond. Je ziet dan werkelijk een ongelofelijk landschap van diverse kleuren lagen in de berg en links ziet je de besneeuwde toppen van de Andes die ver boven de 6000 uit stijgen.
Europese zeearend
Zoals eerder al laten zien zijn deze foto's gemaakt in Polen vanuit een schuilhut. Deze schuilhut heeft ook openingen aan de onderzijde zodat je ook met een laag standpunt de enorme zeearenden kunt fotograferen. De 3 dagen dat ik er was hadden we alle dagen verschillend weer types, droog, mist, sneeuw het kwam allemaal langs. Deze maakte ik de eerste dag beetje nevel in de achtergrond maar oh wat is dit gaaf als deze joekels langs je hut scheren.
Kleurbekennen
Wat een aanrader... Lesbos. Veel toeristen laten dit eiland links liggen om dat het veel in het nieuws is geweest rondom de vluchtelingenproblematiek. Maar oooh oooh oooh, wat is het een leuk eiland!. En.... geen vluchteling te zien, prachtige natuur, mooie cultuur en mensen en heerlijk eten. Voor mij waren de bijeneters ook zeker een reden om naar Lesbos te gaan en juist die leken mijn grote frustratie te worden van deze reis. De bijeneters wilde maar niet naar beneden komen. Op de laatste ochtend, op weg naar de zoutpan zag ik er een paar op een hek op de dam zitten. Keek het even aan en zag ze regelmatig naar beneden vliegen en op grond gaan zitten. Daar dus naar toe gereden en een stokje geplaatst. 20 min te vergeefs zitten wachten, toen maar naar de zoutpan gegaan. Daar was niet veel te beleven en dus besloot ik maar op tijd bij het ontbijt aan te schuiven. Op weg terug zie ik vanaf de dam, 4 bijeneters op 'mijn' stokje zitten, damm.... Ik weer naar beneden en w88, na een kwartier werd mijn geduld dan eindelijk beloond. Heb gedurende zo'n 1,5 uur kunnen fotograferen (in golven), tot een boer de setting verstoorde en op het aanpalende land aan t werk ging. Ik had graag nog wat dingen willen proberen, maar ben al heel blij met de resultaten van deze ochtend, o.a. enkele vliegbeelden.
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Kleurplaat
De panterkameleon is een kleurrijke verschijning en een echte klimmer die maar zelden op de bodem komt. Hij eet vooral insecten en andere kleine dieren, het is een wat grotere soort (mannetjes kunnen zo'n 50 cm lang worden), deze kunnen ook weleens kleine vogels of hagedissen pakken.
Gent - Belgie
Zonsopkomst in Gent, geen mens te bekennen en dan deze zonsopkomst. Dan maakt het even niet meer uit dat je er zo vroeg uit bent gekomen! Check out the series at https://www.royz.nl/gent-de-bloemenstad-van-belgie/
De wandelaars in...Ke
IJsland Juni 2016, dit maal hadden we een route via de Westfjorden naar F35 de Kjölur Highland route naar het zuiden uitgekozen. Langs deze route naar het zuiden kom je een afslag naar de F347 tegen welke je naar het prachtige en betoverende gebied brengt dat Kerlingarfjöll heet. Hier kan je als fotograaf helemaal los gaan. We hadden voor deze plek speciaal 1 dag uitgetrokken om hiervan te kunnen genieten. Gelukkig werkte het weer mee en zag het er allemaal prachtig uit. De rit er naar toe is ook geweldig mooi. Wel met een 4x4 want anders red je het echt niet en het is ook verboden om met een 2 wiel aangedreven auto over F wegen te rijden. In dit gebied heb je veel modderbronnen en toen wij er waren lag er nog hier en daar sneeuw. Aan het begin van dit gebied heb je ook een soort van basiskamp waar je wat kan eten en ook nog kan overnachten in leuk punt huisjes. Voor deze foto gekozen omdat dat wandelaars zo mooi aangeven hoe je in dit gebied staat als mens. Klein dus.
Arendjager
Eenmaal per jaar, het eerste weekend van oktober vind in Bayan Olgii het Arendfestival plaats, Deze arendjager kwam van de nabijgelegen bergen rond de stad en was op weg naar het festival.
Vormen en kleuren
Upper Antelope Canyon werd in 1931 ontdekt door een 12-jarige Navajo meisje. De Navajo indianen hebben de vondst van de canyon jarenlang geheim gehouden. De ingang is een smalle opening die je niet het idee geeft dat er iets bijzonders te zien zal zijn. Maar dat verandert direct nadat je naar binnen loopt, je bevindt je dan in een magische wereld tussen glooiende zandstenen wanden, die prachtige kleuren krijgen in het gefilterde zonlicht. Vooral rondom het middaguur is de lichtinval perfect. Je blijft er fotograferen! Dat de plek geen geheim meer is, is ook goed merkbaar... best druk inmiddels;) Die drukte is, volgens een paar gidsen die ik sprak, vooral te wijten aan het internet. Door de verspreiding van foto's is deze plek z'n 15 jaar geleden echt op de kaart gezet.