RomyR

profiel RomyR

Naam

Romy Rijkers

Reviews

0

Foto's & tips

1

Blogs

2

Lid sinds

12 december 2018

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Kaapstad

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

 

7 reactie(s) bij "RomyR"

 • profile image comment

  gefeliciteerd met je titel Nieuwkomer van de week, en veel plezier op de site!

  Door karinm • geplaatst op 2019-01-02 08:27:17
 • profile image comment

  Van harte met de titel Nieuwkomer van de Week

  Door aticketto • geplaatst op 2019-01-01 11:21:40
 • profile image comment

  Nieuwkomer van de week, van harte gefeliciteerd!

  Door agrotewal • geplaatst op 2018-12-31 16:54:04
 • profile image comment

  Nieuwkomer van de week. Gefeliciteerd ! Welkom op deze site.

  Door hansdewildt • geplaatst op 2018-12-31 16:09:56
 • profile image comment

  Gefeliciteerd Romy met nieuwkomer van de (vorige) week

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-12-31 14:19:13
 • profile image comment

  Beste Romy, hartelijk welkom op onze website. We hopen dat je hier veel reisinspiratie zult opdoen en dit ook met ons zult delen. Veel plezier in het nieuwe jaar. We hebben je bij deze uitgeroepen tot de nieuwkomer van week51. Gr de redactie.

  Door REDACTIE • geplaatst op 2018-12-31 11:57:28
 • profile image comment

  Leuk om te lezen dat je mijn verhaal inspirerend vindt! Ik hoop dat je dit bij mijn volgende verhalen ook vindt

  Door jeroenkleiberg • geplaatst op 2018-12-29 11:33:58

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1)

'1069607' door RomyR '1069607' door RomyR

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Ga zelf op avontuur i

RomyR

Op het internet kwamen we prachtige foto’s te- gen van Antelope Canyon. Dit is een zogenaamde slot canyon welke wordt gevormd door flash floods. Dit zorgt ervoor dat water dat na een regenbui met grote kracht door de canyon stroomt en de canyonmuren uitschuurt in organische vormen. Overal waar ik op het internet iets tegen kwam van de Antelope Canyonn en de tours die daar doorheen gegeven worden, werd ik ook gewaarschuwd voor de drukte die dit prachtige fenomeen met zich meebracht. Want, omdat de Antelope Canyon op grond van de Navajo Indianen staat, mag je er alleen met indianen in. Door deze waarschuwing zijn we opzoek gegaan naar een andere manier om de Antelope Canyon te bezoeken. Antelope Canyon grenst aan Lake Powell. Dit is een immens stuwmeer dat is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon Dam. De dam en het groenblauwe meer liggen in het noordwesten van het Navajo-reservaat. De kustlijn van Lake Powell is 3.050 kilometer: langer dan de hele Amerikaanse westkust! 5 mijl van waar de toeristen komen, ontmoet de canyon het hoofdkanaal van Lake Powell. Bij toeval kwamen we het kleine bedrijfje 'Lake Powell Paddleboards' tegen. Zij verhuren paddleboards en geven je in hun zaak ook meteen een minitraining. Je kunt peddelen in het overstroomde einde van Antelope Canyon. De monding van de kloof bereik je door ongeveer 1,5 km te peddelen vanuit de Antelope point launch ramp (vindbaar in Google maps). De vormen van de wanden, de kleuren, het zonlicht dat naar binnenkomt vallen waardoor de zandsteencliff goud oplichten en het beste van alles; we waren er bijna alleen! We hebben echt de tijd genomen en zijn af en toe aangemeerd om even wat te eten, een frisse duik te nemen en natuurlijk te genieten van het uitzicht! Een magische ervaring die je zeker niet mag overslaan wanneer je in de buurt bent van Page. Op de dag dat wij gingen werden er zware windstoten voorspeld. Ons werd aangeraden om zeker voor 15:00 uur terug te zijn omdat we anders heel moeilijk terug zouden kunnen paddelen door de sterke tegenwind. Om 15:15 uur waren we uiteindelijk terug bij de auto. We begrepen het laatste kwartiertje maar al te goed wat ze hier bedoelen met zware windstoten want het leek een alsof we niet meer vooruit kwamen. Maar ook dit was het dubbel en dwars waard!

Laatste blogs (2)

Als je me vraagt waar je me ’s nachts wakker voor kunt maken zei ik voorheen; ‘een gamedrive, anders nergens voor!’. Dit is veranderd na deze ervaring. 4 uur stond er op de wekker, een half uurtje voo... Lees meer