Robat
Vechtende zebra's
Tijdens onze privé rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe in de maanden september, oktober ontzettend veel wild gezien. Het gras is kort, de waterplassen gevuld en daardoor veel drukte op de drinkplaatsen. Deze vechtende zebrs's kwamen we tegen bij een drinkplaats. Tientallen olifanten en zebra's vochten om een plaats bij ( of in ) het water. Op een gegeven moment zag je aankomen, dat er wat broeide tussen de zebra's. Door het stof krijgen de zebra's nog meer accent. Ook al is het hoogseizoen, je komt op de wegen bijna niemand tegen. Prachtig land en een echte aanrader.
Dans bij de Colca...C
Tijdens een etentje in een plaatselijk restaurant kwamen we terecht in een dansavond. En natuurlijk werd ik er weer tussenuit gepikt om mee te gaan dansen. De man had een fantastisch mooie hoed op. Met allerlei bandjes werd hij op zijn plaats gehouden.
Dans in Travelers Res
Tijdens ons verblijf in het fantastische Travelers rest Hotel werd er op een avond gedanst door een plaatselijke dansgroep. De volgende ochtend moesten we vroeg op, voor de "once in a lifetime experience" , het gorillabezoek. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Je permit is niet goedkoop, maar je krijgt spijt als je in Uganda bent en je bent niet naar de gorilla's geweest.
Hoofddeksel van de...
De paradijsvogel is beschermd, maar helaas worden zijn veren nog steeds gebruikt voor allerlei hoofddeksels en andere attributen. We hebben het genoegen gehad deze prachtige vogels te bewonderen in de Baliemvallei. De papua's zelf beweren, dat ze er niet meer op jagen. Laten we hopen, dat ze de waarheid spreken.
Groentemarkt op het..
Tijdens ons verblijf in Srinagar verbleven we op een traditionele houseboat. Prachtige boten, voorzien van veel houtsnijwerk. Elke boot heeft zijn eigen Shikara ( peddeltaxi) Het Dal Lake ,ook wel genoemd: The jewel in the crown of Kashmir. 's Ochtends vroeg kun je met de shikara naar de groentenmarkt gevracht worden. Alleen de tocht ernaar toe is al geweldig. Ter plekke, een kakafonie van schreeuwende mensen. Ze maken ruzie om een of twee okra's meer of minder. Een belevenis om mee te maken. 's Avonds wilden we Srinagar in en liepen op ons gemak door de straten. Onze chauffeur haalde ons weg uit de stad. Te onveilig. Er waren de laatste maanden al een paar mensen ontvoerd.
Waterhalen in Leh
In de kleine straatjes van Leh kwamen we dit knulletje tegen. Hij had een grote jerrycan bij zich. Deze werd helemaal gevuld met water. Hoe ver hij moest wisten we niet, maar dat het eigenlijk te zwaar was, was duidelijk. Hij sleepte de jerrycan over de tsraat, daarbij door niemand geholpen.
Wild zwijn met een...
Prachtig gezicht als de wilde zwijnen met hun staartje in de lucht ervandoor gaan. Op een gegeven moment landde er een een Carmine Bee-eater op de rug van het zwijn. Insectenpikkers. Ze jagen ze ook niet weg, ze ervaren dit als prettig. Ik vond het wel een mooi plaatje.
Vogel in Serengeti
Een close up van een van de prachtiggekleurde vogels in Tanzania. De Lilac-breasted Roller.( kreeg net de naam door van een mederesireporter.) Tanzania is rijk aan vogels. Deze ging er echt voot zitten. De felle kleuren vormen een prachtig contrast met de omgeving.
Man in Riobamba
Riobamba, eigenlijk San Pedro de Riobamba is de hoofdstad van de provincie Chimborazo in Centraal Ecuador. Het ligt in de Chambo rivier vallei van de Andes en ligt op een hoogte van 2754 m, 200 km ten zuiden van Quito. Deze man zat naast me op een bankje en wachtte op de bus.
Mkinderen helpen bij.
Tijdens onze vakantie in Bali in Villa Senja( fantasisch, zie tip) liepen we elke ochtend over het strand en keken naar het binnenhalen van de vis. De kinderen van de vissers hielpen altijd mee met het op het strand trekken van de bootjes. Ook de vissen in de manden doen, was een van hun taken. Daar tussendoor was er altijd tijd voor een lolletje.
Red footed booby
De red footed booby, een prachtvogel. net als de blue footed en de blackfooted booby. Prachtig om te zien hoe ze elkaar het hof maken. Ze maken dan een soort dansje met hun pootjes. De kleuren van de poten zijn opvallend.
Danser in The...Trave
Al meer dan 10 jaar beheert Habari travel het oude en beroemde hotel waar Dian Fossey (wereldwijd bekend van de film ‘Gorilla’s in de mist’) kind aan huis was. Het hotel bestaat uit tien met Afrikaanse kunst gedecoreerde kamers en is gelegen aan de voet van de Virunga vulkanen. Deze spectaculaire omgeving biedt u tal van mogelijkheden voor wandelingen. Vele wetenschappers waaronder Walter Baumgartel (overleden in 1997 en eigenaar in de jaren 50) hebben in dit kleine en knusse hotel hun voetsporen liggen.Van hieruit ga je naar de onvergetelijke ontmoeting met de berggorilla’s. 's Avonds was er een plaatselijke dansgroep. Op de foto een van de dansers in een bijzondere pose.
Meisje van de Hadzabe
Bij Lake Eyasi leven bijvoorbeeld nog ‘bosjesmensen’, Hadzabe genaamd. Stammen die niet makkelijk te vinden zijn, maar door sommige reisorganisaties geld krijgen om toeristen iets van hun overlevingsmanieren te leren kennen. Dit fascinerende volk leeft enkel en alleen van de jacht en het verzamelen van bessen en vruchten. Een vaste verblijfplaats kennen ze niet. De kleine ‘bosjesmensen’ zitten met een lap stof of dierenhuid om het middel geslagen midden op de dag in de zon en zijn daardoor ook heel donker van kleur. Ze spreken nog hun eigen ‘kliktaal’ en maken gifpijlen om hun prooi te doden. Zo moeten wij eeuwen geleden ook overleefd hebben… De mannen steken een marihuanapijp op en stikken bijna in hun hoest, een angstaanjagende aanblik (en geluid), maar voor de Hadzabe de gewoonste zaak van de wereld. Net als het vuur maken met stokken en droge bladeren en pijl-en-boog schieten. Dit meisje lag zo mooi op de schouder van moeder.
Dalai Lama in Leh
Tijdens de inauguratie van een schoollokaal in Leh was ik de persoonlijke fotograaf van Lama Thupsten Wangchuk, de directeur van de school. Een hele eer vond ik. Als enige buitenlander. Ik viel natuurlijk wel op met mijn witte krullen. Ook de Dalai Lama viel die vreemde eend in de bijt op en richtte het woord tot mij tijdens zijn speech. Later kwam het tot een persoonlijke ontmoeting. Iets om nooit meer te vergeten.
Uitzicht over Potosi
Vanuit dit restaurantje, had je een prima uitzicht over de stad. Potosi ligt nogal hoog en ik had dan ook veel last van de hoogte. Via een plaatselijke apotheek kreeg ik tabletten, die me op de been hielden. Potosí is een stad in Bolivia, in het gelijknamige departement. Deze stad dankt zijn ontstaan aan de ontdekking van zilvererts in de Cerro Rico (Rijke Berg) in 1544. De stad Potosi ligt zeer hoog (4090 meter) en claimt de titel van hoogste stad ter wereld. Anno 2006 had de stad circa 140.000 inwoners. Potosí werd in april 1545 gesticht onder de naam "Villa Imperial de Carlos V" door Juan de Villarroel. Het zilvererts werd direct op grote schaal ontgonnen, om als zilver naar Spanje te worden verscheept. Zeer waarschijnlijk is een groot deel van de "Zilvervloot", die Piet Hein op de Spanjaarden buit maakte, uit Potosí afkomstig. Omstreeks 1672 was de bevolking naar bijna 200.000 zielen gestegen en werd de stad met zijn vele kerken een van de grootste en rijkste van Zuid-Amerika. Er werd zelfs een Munt opgericht, de "Casa de Moneda", om het zilver ter plaatse tot munten te slaan. Ook kwamen er waterreservoirs om de dorst van de uitdijende bevolking te lessen.
Nog twee monniken
Weer twee monnikjes in een klooster. Ik krijg er geen genoeg van. Ze blijven natuurlijk ( gelukkig) gewoon kind en halen net zoveel kattekwaad uit als de kinderen elders. Alleen ze hebben andere kleding aan en worden af en toe tot de orde geroepen door een oudere monnik.
Meisje van de Hadzaba
Op bezoek bij de Hadzaba stam. De mensen in het dorpje zijn erg vriendelijk en de meisjes willen graag op de foto. De tatoeages in het gezicht ( of beter gezegd: lttekens) zag je bij veel vrouwen. Om hun enkels en hals veel koperen ringen en in de oren grote schijven.