Pensionado
De ceremonie begint.
In het klooster in Gangtok worden ceremonie's gehouden. In die ruimte mag je gewoon fotograferen, maar als de monnik op de schelp blaast om de andere monnikken op te roepen tot gebed, moet je uit het vertrek en is dan de ruimte voor de monnikken.
Luchtacrobaat!
Deze Yellow-billed Stork (Nimmersat in het Afrikaans) haalde allerlei toeren uit om maar te kunnen landen en aan zijn kop te zien vindt hij het een angstig avontuur. Je herkent een Nimmersat aan zijn lange en beetje afgebogen gele snavel.
Pelgrim
Het is een aparte ervaring om net voor zonsopgang met een bootje op de Ganges langs de badende pelgrims te varen. De pelgrims hebben een metalen potje bij zich waarmee ze water scheppen en over hun hoofd gieten. Sommigen zitten een uur doodstil aan de kant van de Ganges te mediteren, terwijl anderen poedelen in het water zoals deze pelgrim!
Lekker hapje 6
Locatie; Swakopmund, Namibië. Ik had nog een fotootje klaar staan met het thema “lekker hapje”. Het is wel een gecropte foto dus daarom niet 100% scherp maar ach, vond ’t een leuk moment.
Afgewerkt...
Wederom een foto genomen in de omgeving van Yanque, op de weg die je loopt naar die fantastische warmwaterbronnen (zie evt mijn tip). Ook deze mensen waren op de terugweg naar het dorp. Waarschijnlijk net klaar met de arbeid voor die dag.
Beetje lui(paard)
Deze dame ligt lekker op een takje te rusten, het wordt al een beetje warmer.De boom is echter nog vrij kaal, de blaadjes moeten er nog aan komen, dus zo heel lang zal ze niet blijven liggen.
Cejar lagune
In de Atacama woestijn in het noorden van Chili vind je in een prachtig ongerept landschap diverse lagunes. Deze lagune is de Cejar lagune. De randen van de lagune bestaan uit puur zout en ook het water kent een hoog zoutgehalte. Door het heerlijke windstille weer kregen we als beloning nog een mooie weerspiegeling.
Lekker hapje 1
Locatie, Mahango NP, Namibië Het werd weel weer eens tijd voor een fotootje van ons. Ga er gelijk maar weer een weekthema van maken ;-) We beginnen met deze kleine bijeneter die zijn naam eer aan doet in het leuke kleine parkje Mahungo in de Caprivistrip. Alle eer aan Sandra die dit geweldige shot (vind ik zelf) genomen heeft.
Antarctica • Falkland eilanden
Antarctica • Falkland eilanden
Koningspinguïn met...
Deze foto is genomen op de Falkland eilanden. Hier leeft de best bereikbare kolonie koningspinguïns ter wereld. Op enkele uren hobbelen, dwars door een moerasgebied, vanaf Stanley vind je een kolonie met ongeveer 600 pinguïns. Het is hier een drukte van jewelste en een komen en gaan van deze prachtige beesten. Als je dan ook nog een beetje geluk hebt zie je ook nog een pinguin met jong.
Nederlandse Antillen • Philipsburg
Nederlandse Antillen • Philipsburg
Het strand van...Phil
Deze foto is gemaakt ijdens een tour over het eiland St Maarten, tijdens deze tocht krijg je steeds nieuwe vergezichten aangeleverd,hier o.a een mooi vergezicht op Philipsburg en het fabelachtige strand.
Berberdorp
Een berberdorp in het Atlasgebergte, op weg naar de Tizi-n-testpas. Een prachtige route, met dit soort dorpjes die tegen de bergwand aangeplakt lijken. Ze vallen van verre al op door de wit (of soms blauw) geschilderde raamkozijnen die het geheel een decoratieve aanblik geven, vind ik. Marokko is een prachtig land!
Madagaskar • Centraal Madagaskar
Madagaskar • Centraal Madagaskar
It's the hard-knock..
Bij deze kinderen moest ik denken aan de film Annie. Het zusje van dit prachtige ventje had net van die staarten met piekhaar als Annie in de film alleen was ze donker. De kinderen in Madagaskar hebben het zwaar maar zijn toch vrolijk en snel tevreden. Vooral even gek doen en foto's maken en die dan laten zien valt goed in de smaak. We hebben dan ook heel wat met ze afgelachen en de kinderen gelukkig ook!
Jinshanling wall
Een bezoek aan de Chinese muur stond al (te) lang bovenaan mijn reiswensenlijstje. Mede door het heldere open vriesweer afgelopen februari was het nog vele malen overweldigender dan ik had verwacht. We besloten, ondanks de koude, een flinke wandeling te maken om de muur echt te kunnen beleven. Deze foto is genomen nabij Jinshanling. In de eerste helft van onze 4 uur durende wandeling over zowel goed als vrijwel niet gerestaureerde delen van de muur richting Simatai kwamen we alleen vijf locals en bewakers tegen, dat maakte de ervaring nog bijzonderder.
Hoor de wind waait
door de vleugels van deze Grutto waardoor hij steeds moest corrigeren met de vleugels om op de paal te blijven zitten. na een minuutje steeds met de vleugels te hebben moeten corrigeren, vond hij het wel best en ging een verdieping lager in het gras foerageren. Van alle grutto's in Noordwest-Europa broedt 90 procent in Nederland. Daarom is Nederland van groot belang voor de populatie. De grutto is een trekvogel die eind februari, begin maart Nederland binnen begint te komen. In juli zijn de meeste alweer vertrokken. Grutto's overwinteren in West-Afrika, waar hij verblijft bij riviermondingen met modderoevers. In Afrika schakelen ze voor een groot deel over op vegetarisch voedsel. Daar wordt hoofdzakelijk gefoerageerd op rijst dat blijft liggen op traditioneel beheerde rijstvelden.