Nita92
Relaxen in een hangma
Tussen de game drives door is het heerlijk om in een schaduwrijk plekje wat te dutten. Zeker als het erg warm is gedurende de dag. Dat je nog steeds op je tellen moet passen bewijst het onverwachtse bezoek wel. Toch maar even uit de hangmat om de nieuwsgierige olifant ook de kans te geven om wat te relaxen bij de hangmat in de schaduw.
Alternatieve...uitsta
Moab alternatieve uitstapjes. Voor mensen die naar de Westelijke VS reizen staan de nationale parken meestal hoog op de agenda. De staat Utah is rijkelijk gezegend met zulke parken en natuurmonumenten. De plaats Moab is helemaal gericht op toerisme, begrijpelijk, want vlak bij kun je Canyonlands National Park, Dead Horse Point State Park en Arches National Park bewonderen. Het loont echter de moeite om wat langer in Moab te verblijven om behalve deze drie topplekken het volgende te doen: Huur een echte terreinauto voor enkele dagen in Moab en maak hiermee adembenemende ritten door de minder begaanbare natuur. Voorbeeld: 1. Verlaat Moab in Noordelijke richting via weg 191. Ga dan links af de Potash Road op (weg 279). Je slingert nu langs de Colorado Rivier. Bij GPS coördinaten 38.575246,-109.632998, kun je parkeren en een korte wandeling maken (ca. 4-5 km heen en terug) naar de “Corona Arch”. 2. Vervolg de weg en bij GPS: 38.54642,-109.648104, ga je rechtsaf de zg. “Long Canyon Road” in. Je verlaat het asfalt en klimt geleidelijk naar het plateau via prachtige uitzichten. Eenmaal op het plateau kom je uit bij de zijweg die naar het imposante uitzichtspunt “Dead Horse Point” leidt. Als je daar staat te kijken zie je onder je de weg lopen die je straks terug rijdt. 3. Na “Dead Horse Point” vervolg je de weg naar Canyonlands NP. Bij GPS: 38.471533,-109.811525, ga je links af de Shafer Trail op. Hoogtevrees is nu geen optie. De weg slingert spectaculair en zeer stijl vanaf het plateau weer terug naar de rivierbedding van de Colorado River. Officieel staat er ongeveer 2 uur voor de rit terug naar Moab, maar het is zo mooi dat je regelmatig zult willen uitstappen om foto’s te maken. Mijn suggestie is: trek er de dag voor uit, doe het rustig aan en geniet van het overweldigende moois. Tegen het einde van de middag kom je weer uit bij de start van de Long Canyon Road, en als de zon laag staat kun je prachtige plaatjes maken. 4. Andre uitstapjes vanaf Moab: Noordoostwaarts weg 128. Bij Castle Valley heb je een prachtig uitzicht en kun je het dal een stuk inrijden. Even later is er een leuke zijweg die door “Onion Creek” loopt en waarbij je herhaaldelijk met je auto de rivier oversteekt. En tot slot de “Fisher Towers”, prachtige rots torens waar je kan parkeren en omheen wandelen.
Tijgers in Bandavgarh
Zoals wellicht bekend (zie ook info op de Columbus website) is Bandhavgarh National Park (Madhya Pradesh) een van de beste plekken ter wereld om in het wild tijgers te kunnen zien. Aangezien ik er onlangs geweest ben, even nog een update over de stand van zaken en wat nog wat tips om de kans tijgers te zien te vergroten. Als je naar Bandhavgarh wilt gaan boek dan je tickets voor Tala Zone 1 en boek ze tijdig (ca. 1 maand van de te voren) via internet. Ik heb dit gewoon gedaan met mijn VISA card en dat ging voortreffelijk. Let wel: als je eenmaal een ticket heb gekocht en de namen hebt ingevuld is het ticket "gesloten" en kun je geen andere namen meer toevoegen. [url="http://www.mponline.gov.in/Portal/Services/Forest/FinalForest/foresthome.htm" target="_blank"]Hier [/url]kun je de tickets boeken en [url="http://www.mponline.gov.in/Portal/Services/Forest/Search.aspx?langid=en-US" target="_blank"]hier [/url]kun je de beschikbaarheid bekijken. Overigens heb ik begrepen dat entreeprijs in het najaar wordt verhoogd van 2030 naar 4030 Rs. Een jeep en gids hoef je niet vooraf te regelen, die zijn er meer dan genoeg. De kans dat je in Tala Zone 1 een tijger ziet is veel groter dan in Zone 2, dat blijkt ook als je met mensen praat over hun ervaringen in de diverse zones en daarom is deze zone ook al enkele weken VAN TE VOREN uitverkocht (er worden in Zone 1 nu max. 35 jeeps toegelaten, verdeeld over 3 routes). Ook is de kans veel groter dat je een tijger ziet op de morgendrives dan op de middagdrives. De morgendrives begonnen om 6.30 uur en de tijgers zijn actief tot ca, 9.00 uur, de middagdrives begonnen om 15.00 uur maar dan is het nog veel te warm, de tijgers worden pas actief na 17.00 uur en om 18.00 uur moesten we weer het park verlaten (in de ochtend is er dus veel meer tijd c.q. een grotere kans dan in middag). Als je nog meer info zoekt kijk dan ook maar eens op de forums van www.indiamike.com, de beste internationale forumsite over India. Het blijft natuurlijk een kwestie van geluk of je wel of geen tijger ziet maar je kunt de kansen behoorlijk vergroten door tickets te kopen voor Tala Zone 1 en bij voorkeur voor de ochtend (alle tickets hebben trouwen dezelfde prijs, nu nog 2030 Rs). Overigens was er ook nog behoorlijk wat ander wild te zien in Bandhavgarh (apen, herten, jakhals, junglecat, vogels
Stap in de bus (lijn.
Ben je voor een paar dagen in Londen, pak dan de bus. Veel mensen kiezen vaak voor de metro, maar de bus moet je zeker eens proberen. Het is misschien niet de snelste manier van vervoer, maar je ziet enorm veel.[i] [u]Vooral bus 11 en bus 23 (vertrekpunt Liverpool Street Station) brengen je langs alle bekende bezienswaardigheden.[/u][/i] [b]Bus 11[/b] stopt oa bij: Liverpool Street (oa. Gherkin, The City, Spitalfields), St. Paul's Cathedral (St.Pauls, Millenium Bridge, Tate), Fleet Street, Trafalgar square, Westminster (Westminster Abbey,London Eye, Parliament, 10 Downing Street), Victoria Station (Buckingham Palace). [b]Bus 23[/b] volgt dezelfde route als 11, maar gaat na Trafalgar Square richting Piccadilly Circus, Regent Street, Oxford Street, Marble Arch (Hyde Park). Een enkele reis kost je 1,20 pond (na aankoop Oyster Card). Overigens is de aanschaf van een Oyster Card meestal de moeite waard. Vraag het voor de zekerheid na op één vd stations, in een enkel geval is het beter een dagkaart aan te schaffen. Veel plezier in Londen!
Dierenparadijs
Zo`n 30 km buiten Windhoek ligt de Okapuka Ranch!Een mooie lokatie met enorm veel ruimte! de kamers zijn mooi gelegen in de natuur en het eten is lekker,veel keuze van wild vlees!Het restaurant ligt aan een drinkplaats waar in de avond vaak dieren komen srinken.Ze hebben heel veel diersoorten op deze ranch als je een safari gaat doen,kan dat 2x per dag in een open truck! Alle dieren die je tijdens je reis misschien nog niet hebt gezien kun je hier tegen komen:oa.witte neushoorns, Sabelantilopen, roan antilopen,krokodillen,blesbokken,grootoorvossen,giraffen,luipaarden,cheetah`s,leeuwen enz enz.Iki heb tijdens deze safari meer gezien dan waar ook deze reis.En de ruimte die ze hebben is prive terrein maar net zo groot als een wildpark! En het allermooiste wat ze hebben is een apart terrein voor leeuwen waar je in de avond of ochtend naartoe gebracht wordt voor het voederen.Ze gooien stukken vlees in de omheining en je kijkt vanachter een muur met gleuf erin toe. Dit is werkelijk fantastisch om te zien en heel dichtbij!Er is geen garantie dat ze komen voor het vlees maar de kans is wel erg groot!Het kost niets extra`s en is van het huis!
Ringstaartmaki
In het Anja Reserve nabij Ambalavao leven zo’n 400 ringstaartmaki’s. Waarschijnlijk één van de bekendste lemuren van Madagaskar. Het reservaat bestaat uit drie grote rotsen met daartussen bebossing. De ideale leefomgeving voor deze dieren. Wij waren er in september. Dé periode dat de wijfjes drachtig zijn of net hebben geworpen. De jonge ringstaartmaki’s kunnen zich vanaf dag één vasthouden aan haar moeder en kunnen de grootste sprongen doorstaan.
Mary had a little Lam
Her home overlooks the beautiful Lake Ozogoche. It was difficult to breathe in the thin air, and walking from the jeep to the lake felt more strenuous than the short 3 kilometers that it was. I saw a young girl with her sheep on top of a hillock, it looked like a photo opporunity and as I climbed to reach her I could hear my breath getter shorter and feel my heart pounding. My hands were shaking from exertion as I tried to steady my camera and kneel before her. I can only imagine how hard life must be in this high barren environment
Flamingo's in...Walvi
Voordat we naar de opstapplaats voor de excursie naar Sandwich Harbour reden hebben we uitgebreid staan kijken bij de enorme aantallen flamingo's in Walvisbaai. Prachtig om te zien hoe honderden vogels zich allemaal tegelijk verplaatsen in dezelfde richting.
Cambodja • Zuid Cambodja en de kust
Cambodja • Zuid Cambodja en de kust
Bliksemenergie!
Hoe gaaf zou het zijn om energie uit bliksem te kunnen gebruiken? Het is gebleken dat één inslag genoeg energie bevat om een huishouden een maand lang van alle benodigde energie te voorzien, namelijk meer dan 5 miljard joule. Onderzoekers zeggen dat het met de nodige investeringen in principe mogelijk is, maar dat het lastig is om te voorspellen waar bliksem inslaat. Dat maakt het minder ideaal, maar er zijn ook plaatsen in de wereld waar bliksem wel vaak op dezelfde plek inslaat. Een zo’n plaats is het grootste meer in Zuid-Amerika, het Maracaibo meer. De plaats van de eeuwige bliksemstorm. Het bliksemt hier 260 dagen per jaar ten minste 10 uur per dag. Gemiddeld slaat de bliksem hier elk jaar 1,2 miljoen keer in. Een klein rekensommetje geeft dat hier heel erg veel potentiële duurzame energie in verborgen zit. Misschien is het mogelijk om deze energie op te vangen en vervolgens te vervoeren naar andere plaatsen. Dat zou (een deel van) de wereld een stuk duurzamer maken. De foto en het idee zijn ontstaan in Cambodja, op het eiland Koh Rong Samloem. Opzoek naar de zonsopkomst werden we hier verrast door een indrukwekkende bliksemstorm.
Gouden leeuwenuur
Op nog geen 2m afstand.... En niet dat wij nou zo close up gingen... Nee, de leeuwenfamilie zocht ons op. Nadat we een half uurtje hadden gestaan, raakten ze blijkbaar gewend aan de auto en kwamen vanachter de diverse bomen een kijkje nemen... De zon is inmiddels op en scheen prachtig door wat bladeren op dit exemplaar. Zo mooi en goed heb ik leeuwen nog niet eerder kunnen observeren. Meestal liggen ze wat voor pampus al of niet op de weg of zijn in het hoge gras aan het paren... Maar deze meeting met de leeuwenfamilie in Deception Valley Lodge zal ik me nog lang heugen. En ik zal jullie er nog een paar keer meer mee tracteren ben ik bang...
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Antarctica • Antarctica schiereiland en Weddell zee
Een droom
Mijn droom is werkelijkheid geworden en nog zoveel meer! De verwachtingen die ik had over Antarctica zijn de afgelopen jaren steeds hoger geworden en is het dan moeilijk om daaraan te voldoen? Welnee. Het meest ongerepte, onbedorven, woeste, onvoorspelbare continent ter wereld heeft mijn hart veroverd op de meest directe en pure manier. Niet aan te ontkomen. Ik ben nog versleten van de hele reis en overdonderd van alle indrukken. Maar een piepklein stukje van mijn droom wil ik hier alvast met jullie delen. Naast overleven is er hier ook tijd om te genieten van het zonnetje, tussen alle mogelijke tinten blauw van het ijs. Hij doet dat met volle teugen. En ik in de zodiac ernaast ook. Om nooit te vergeten.
Het verhaal van de...
Op La isla Santa Fe, met zijn bijzondere vegetatie, kwam ik deze 3 eenheid tegen. Vond het heel apart! Het landschap en de dieren zo samen! Een cactus , zeeleeuw en een hagedis met de rode begroeiing Viva Galapagos
Groots Panorama Perit
Het is inmiddels een klassieker op de site, maar de Perito Morenogletsjer bij El Calafate is zo indrukwekkend, dat het nooit verveelt om ernaar te kijken. Je ziet nu de gletsjer vanaf een van de balkons die verbonden zijn door houten looppaden. Ik geniet van het schitterende licht op het water van de baai en het Lago Argentino waarin de gletsjer afbrokkelt, want hij groeit in de zomer wel twee meter per dag. Ik hoor het geluid van brekend ijs, een soort onweer in de verte. Onbeschrijflijk mooi, wat een geweldige natuur. NB: de kleuren zijn echt zo, hoe blauwer, hoe ouder het ijs.
Het eerste zonlicht
Deadvlei bij zonsopkomst. Het is nog donker (rond 05.30 uur) als we er aankomen. Even een goed plekje zoeken en dan wachten op het zonlicht. Langzaam kruipen de eerste zonnestralen over de duin 'Big Daddy'. Binnen een kwartier is dit fascinerende schouwspel voorbij en baadt de volledige vlei in het zonlicht.