Nancy Carels
Himba deel
Totaal niet verwacht om de Himba tegen te komen (we gingen niet zo noordelijk in Namibie), maar inene zagen we toch een groepje vrouwen lopen. We zijn gestopt en ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik een foto mocht nemen. Deze Himbadame wilde graag op de foto. Ik had een klein printertje meegenomen (PoGo) en kon haar de foto tot haar grote verbazing meteen geven (resulteerde wel dat de rest van de groep meteen ook op de foto wilde)... Ik heb nog nooit iemand zo breeduit zien lachen. Fantastisch vond ze het en ik ook...blij dat ik met dit kleine gebaar heb kunnen bedanken voor het nemen van haar foto...en volgens mij was ze daar bijna nog blijer mee dan ik :-)
DOGON
De voortgang door Pays-Dogon gaat traag, deels door de hitte en deels door de eindeloze begroetingen. Een simpel “goedemiddag” kan bij de Dogon enkel minuten duren. Onze gids kan geen oudere man passeren zonder een uitgebreid begroetingsritueel, waarbij het lijkt of er steeds hetzelfde wordt gezegd. Bij navraag blijkt dat het de gewoonte is om niet alleen naar de gezondheid van vrouw, zonen, broers, zuster, dochter, neven en nichten en aangetrouwde familie te vragen, maar ook naar die van het huis, uienveld, rijstvoorraad, geit, ezel enz. Als de lijst klaar is worden de rollen omgedraaid en begint het proces opnieuw.
Kiasma 2
Liefhebbers van moderne architectuur komen helemaal aan hun trekken in het gebouw van het Museum voor Moderne Kunst Kiasma in Helsinki. Het strakke interieur biedt een fascinerend lijnenspel en is eigenlijk interessanter dan de daarin getoonde ultramoderne kunst.
De Dimmiflallgardur..
Komende uit de richting van Myvatn gaat weg 1 hier, na Grimstunga, door deze kale hoogvlakte. Eigenlijk is het een oude krater die zo kaal is dat de Apollo astronauten hier geoefend hebben (gescande foto, dus helaas geen panorama)
Zoeloetje
In een klein Zuludorpje dat we bezochten waren erg veel kinderen, dus ook erg veel mogelijkheden om foto's te maken. Iedereen wilde erg graag. Hier één van hen!!
Diepe buiging
Ik dacht altijd dat de leeuw de koning van het dierenrijk was, maar deze giraffen denken daar absoluut anders over. Allen een diepe buiging voor deze jonge koning
Zoekplaatje!
(SVP Openen) Tijdens het rijden van de Panoramaroute zagen we tijdens een stop deze voor ons reuze grote sprinkhaan in het gras! Hij bleef doodstil zitten terwijl wij en daarna nog allerlei andere mensen hem fotograveerden. Een prachtig dier!!
Amtrak trein
Om 5.05 uur vertrok onze trein naar Orlando. We kregen een plaats toegewezen in de trein, die overigens best ruim was (ruimer dan in het vliegtuig). De treinreis was niet erg bijzonder, aangezien het uitzicht zeer matig was. De dorpen in South Carolina en Georgia waren zeer arm en de stations waar we stopten waren nog erger dan het treinstation waar wij waren opgestapt.
Grand Canyon met...ov
De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen ca. 2 miljard jaar oud. Het is een onderdeel van de Grand Staircase. Ondanks de grote breedte is de overkant van de Canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is. De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept, door de verschillende samenstelling van de lagen in de successie. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op haar mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Het verdient dan ook aanbeveling om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.
Aparte vogel
Prachtige energieke vogels, de Puffin oftewel de Papegaaiduiker. De Puffin arriveert hier afhankelijk van het weer de 2e week van april. De eerste dagen na aankomst zijn ze meer in het water te vinden dan op het land. Eind april zijn de meeste puffins die komen broeden gearriveerd en zijn meer op het land te vinden. Ze houden van een lange relatie. Na een winter op zee, komen de paartjes elkaar hier weer tegen. Ze leggen midden mei hun eieren. Juni/juli komen ze uit. De eerste jaren zijn op zee te vinden en dan komen ze als ze 3-5 jaar zijn terug om te broeden. Ze worden 25 tot 30 jaar oud. Je kunt uren naar ze kijken wat ze allemaal aan het doen zijn. Het regende nogal toen we in Hafnarhólmi, (Borgarfjordur) waren, maar dat weerhield ze niet om volop aan het werk te zijn. Ik heb er een uurtje of 2 voor in de regen gestaan om eindelijk eens oog in oog te staan met deze aparte vogels. Ze zijn echt razendsnel met af en aan vliegen. Er zaten er genoeg! Deze kwam terug met een heerlijke maaltijd van garnaaltjes en andere bijna doorzichtige visjes.
Slaapkop
Deze witte leeuwenwelp was erg ver weg in dromenland. We konden erg dichtbij komen wat natuurlijk een geweldige ervaring was. De witte leeuw is een bedreigde diersoort welke momenteel wordt gefokt om zo de populatie witte leeuwen voor uitsterven te behoeden. Niet tot nauwelijks (ik begreep dat er nog ongeveer 30 in het wild te spotten zijn) in het wild te vinden dus deze rakkers, maar gelukkig nog wel te zien. Hopenlijk kunnen de generaties na ons door dit initiatief deze prachtige leeuwensoort straks gewoon weer in het wild vinden....dat zou toch een mooie droom zijn..niet dan?
Carwash
na een prachtige jeepsafari in Senegal moest de jeep even goed schoongemaakt worden!
Op zoek naar dolfijne
We moetsen vroeg (5 uur) de veren uit om wilde dolfijnen te kunnen spotten, maar die lieten nog op zich wachten. Dus was er de gelegenheid de mooie zonsopkomst vast te leggen vanuit onze smalle kano/boot. locatie noordkust Bali in de buurt van Lavina. Helaas lieten de dolfijnen zich moeilijk op de camera vastleggen en moeten we het doen met deze foto.
Ahka vrouw met kindje
Een van de bergstammen in Thailand, de Ahka, is nog redelijk authentiek. Prachtige kleding hebben ze, met mooie hoofdtooien. (november 2008)
Sorteerwerkje
Met engelengeduld worden de objecten die niet in rijst thuis horen verwijderd. Pringgasela, Lombok
Wachtende pelgrims...
Deze pelgrims zitten dagen rond de rotskerken in Lalibela te wachten op de Kerstviering (die in Ethiopië een week later wordt gevierd dan in de westerse landen) Het is een prachtige verzameling mensen, bijbelse taferelen.
Biddende pelgrims
Overal in Lalibela zaten pelgrims te bidden. Er heerste een vredige sfeer. Zeer aangenaam daar te vertoeven. Bedankt voor alle fijne reacties op De meiden van de peperfabriek....