Moniquebakker
Naam
Monique Bakker
Reviews
Foto's & tips
4
Blogs
0
Lid sinds
25 February 2014
Favorieten
Fav. werelddeel
Azië
Fav. land
China
Fav. stad
Hong Kong
Over mij
Ik ben Monique, geboren in Zuid-Afrika, 17 jaar gewoond in NL en nu in Hong Kong! Voor mij is niet de bestemming, maar de reis het belangrijkst.
Mijn Motto
'Je krijgt niet snel spijt van de dingen die je doet, maar van de dingen die je niet doet.'
Over mijn camera
Type
Merk
JVC
Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)
Handgemaakte dumpling
Smullen van deze handgemaakte dumplings bij een van de vijf restaurantjes waarlangs de Kowloon Culinary Wanderwalk ons voer. Wat een ervaring - eten zoals de locals dat doen, op straat!
Snake Wine - iets wat
De beste manier om de lokale Hong Kong (eet)cultuur te ervaren en te proeven, is de Kowloon Culinary Wanderwalk! Laat je niet afschrikken door de ‘surprise dish’, gewoon doen! Deze 'food tour' wordt elke dinsdag en vrijdag georganiseerd door Urban Discovery (urbandiscovery.asia/cultural-experiences/. Dit is een tour waarbij een lokale gids je langs vijf verschillende restaurants in Kowloon brengt, om bij elk restaurantje een gerecht te eten waar dat restaurant bekend om staat. ’t Leuke is dat je je echt voelt als een ‘local’, je eet allemaal dingen die je anders nooit zou bestellen, we zaten lekker op plastic stoeltjes op straat te kletsen met de mensen aan de tafeltjes naast ons, supergezellig.
Claypot rijst met ei
Claypot met ei is een bekende Dai Pai Dong gerecht in Hong Kong, en wordt bereid op een steenkolen vuur. De rijst krijgt daardoor een authentieke, steenkool-gegaarde smaak.