Moniquebakker
Handgemaakte dumpling
Smullen van deze handgemaakte dumplings bij een van de vijf restaurantjes waarlangs de Kowloon Culinary Wanderwalk ons voer. Wat een ervaring - eten zoals de locals dat doen, op straat!
Snake Wine - iets wat
De beste manier om de lokale Hong Kong (eet)cultuur te ervaren en te proeven, is de Kowloon Culinary Wanderwalk! Laat je niet afschrikken door de ‘surprise dish’, gewoon doen! Deze 'food tour' wordt elke dinsdag en vrijdag georganiseerd door Urban Discovery (urbandiscovery.asia/cultural-experiences/. Dit is een tour waarbij een lokale gids je langs vijf verschillende restaurants in Kowloon brengt, om bij elk restaurantje een gerecht te eten waar dat restaurant bekend om staat. ’t Leuke is dat je je echt voelt als een ‘local’, je eet allemaal dingen die je anders nooit zou bestellen, we zaten lekker op plastic stoeltjes op straat te kletsen met de mensen aan de tafeltjes naast ons, supergezellig.
Lokale Cultuur Proeve
Je kunt kiezen voor de "can we have what they are having" aanpak, en het daarbij wijzen naar de meest aantrekkelijke bordjes die je uit de keuken ziet komen, of je kan je opgeven voor de "[url="http://urbandiscovery.asia/streeteats/" target="_blank"]Kowloon Culinary Wanderwalk[/url]". Dit is een tour waarbij een lokale gids je langs vijf verschillende restaurants in Kowloon brengt, om bij elk restaurantje een gerecht te eten waar dat restaurant bekend om staat. 't Leuke is dat je je echt voelt als een "local", je eet allemaal dingen die je anders nooit zou bestellen, we zaten lekker op plastic stoeltjes op straat te kletsen met de mensen aan de tafeltjes naast ons, supergezellig. De organisatie die de culinary walk organiseert, "Urban Discovery", heeft ook een app met stadswandelingen door allemaal leuke buurtjes. Wij hebben zo het district Sham Shui Po ontdekt, de armste regio van Hong Kong, maar in opkomst. De wijk wordt wel eens vergeleken met het oosten van Londen, waar veel artistieke, jonge kunstenaars zich vestigen.
Claypot rijst met ei
Claypot met ei is een bekende Dai Pai Dong gerecht in Hong Kong, en wordt bereid op een steenkolen vuur. De rijst krijgt daardoor een authentieke, steenkool-gegaarde smaak.