Het is een hele vroege morgen om 5.30 uur, al denken een aantal dieren daar anders over. De wekker hoeft niet lang te 'zingen' of ik sta al naast mijn bed met het licht aan; eerst de slangen- en spinn... Lees meer
Mirjamcollens
Naam
Mirjam Collens
Reviews
Foto's & tips
45
Blogs
1
Lid sinds
18 March 2015
Favorieten
Fav. werelddeel
Azië
Fav. land
Thailand
Fav. stad
Chiang Mai
Over mij
Geef mij een rugzak, een ticket en ik ben weg. Ohja, en -niet onbelangrijk- een fototocamera, pen en social media om alle momenten vast te leggen en te delen!
Backpacken is voor mij gelijk aan vrijheid. Intens in het leven staan. Warme douches gaan waarderen als je vooral koude hebt gehad en leren omgaan met het hebben van zwarte voeten die je niet meer schoon krijgt... Weg materialisme, hallo realisme.
Vorig jaar kwam ik met een hele andere kijk op het leven, terug van mijn eerste backpackreis (alleen) in Thailand. Sindsdien kan ik er niet onderuit dat ik in de toekomst maar 1 ding wil: reizen i.c.m. schrijven. Ik ben in mijn element als ik reis, mensen kan inspireren, aan het denken kan zetten. Ook als 'onrecht' om de hoek komt kijken. Ik houd van mensen en dieren, hun verhalen en maak me graag nuttig. Al deze passies bij elkaar brengen en mijn werk ervan maken; deze droom jaag ik graag na (alvast een tip/smeekbede: ga nooit olifanten berijden of naar toeristische attracties met dieren! Bezoek in plaats daarvan een opvangcentrum).
Mijn Motto
'Geniet, leer, (be)leef, ontwikkel en inspireer!'
Over mijn camera
Type
Merk
Samsung
Overige
Op mijn laatste reis heb ik de fotocamera thuis gelaten (it's a shame) en mijn mobieltje gebruikt. Backpack zat te vol (tja, echt een vrouw), maar de volgende keer gaat hij als eerste mee :)
Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (45)
Olifanten in vrijheid
Het allermooiste wat je hier ziet, zijn olifanten die genieten. Het was een waar schouwspel om te zien hoe het baby-olifantje het won van de groten, om als eerste wat weg te kapen en hierna vrolijk weg te huppelen. In vrijheid. Dit tweede bezoek aan het Elephant Nature Park was een geweldig weerzien, na vorig jaar hier ook te hebben overnacht. Een excursie kan je het wel noemen; het park is gigantisch groot en de dag is gevuld met informatie over de olifanten, hun gedrag en achtergrond, het eten geven, observeren en het badderen van de olifanten. En nee, geen olifanten rijden. Never! Dit park is heilig grond voor deze kwetsbare dieren, die gered zijn uit voornamelijk de toeristen- en houtkapindustrie. Voorafgaand aan het berijden of het 'elephantpainting' worden ze zwaar (de verschrikkelijke videobeelden staan nog op het netvlies) mishandeld, tot bloedens aan toe. Om mensen te vermaken die denken dat de olifanten het leuk vinden omdat ze netjes gehoorzamen en niet weten dat de stoeltjes waar ze op zitten, zo ongeveer niet te tillen zijn en voor zware rugletsels zorgen. Lek is de oprichtster van dit park en tevens 'moeder' van deze zichtbaar dankbare olifanten. Zij zet zich op alle manieren in om voor de dieren op te komen en hen te redden, ondanks vele bedreigingen. Veel olifanten zijn blind: of doordat ze niet gehoorzaam waren en hun vorige eigenaren als straf de ogen beschadigden (ik bespaar je de details) of door fototoestellen: olifanten kunnen niet tegen flitsers en kunnen hier blind van worden. Iedere olifant heeft zijn of haar verhaal en dat is niet mis. Dankzij dit park en de bezoekers hiervan die entree en verblijf betalen ten bate van deze dieren, leven er olifanten in een hemel op aarde. Mishandeling, stokken met ijzeren haken, geen spoor is hiervan te vinden. In de gigantische ruimte die ze hebben, kunnen ze gaan en staan waar ze willen. Bijkomen van een verleden vol tragedie. De rust, de geweldig mooie natuur en warme mensen met hart op de goede plaats; het voelt zo goed om hier te zijn. Dit is dé (verantwoorde) aanrader om dichtbij de olifanten te staan en tegelijk iets voor hen te betekenen!
Prachtplekje
Na een (veel te) lange busreis vanuit Noord-Thailand, eenmaal aangekomen op Krabi, besloten we de boot naar Railay Beach te nemen. Moe met pijnlijk zware backpacktassen, wilden we alleen nog maar uitrusten aan een mooi strand. Het boottochtje naar deze bestemming bleek dan ook een goede keuze al moesten we er naast de lange busreis ook aan het eind nog wat voor over hebben; De heren op de bootjes bleken geen echte heren te zijn en lieten ons stuntelend van het bootje klauteren, met het gevaar dat je met al je gewicht om kon vallen. Met oververhit rood hoofd, opgestroopte harembroeken en bagage boven de zee dragend, liepen we 'charmant' door de zee om aan wal te komen. "Bedankt he, voor de hulp!" En toch heeft het juist weer iets grappigs, part of the journey :). De foto geeft het sfeertje weer, alsof je zo een magazine in bent gestapt. Waar het mooi is, zijn toeristen te vinden en dus ook hier. Het is er kleinschalig en voor de paradepaardjes of mensen met kinderen zijn er luxe resorts te vinden waar je kan vertoeven. Wij zijn naar de andere kant van Railay gelopen waar je een stuk voordeliger én rustiger kan verblijven en waar je 's avonds gezellig aan de zee kan dineren. Leuk voor een nachtje zoals wij deden, maar ook voor meerdere dagen als je wil ontspannen of rotsen beklimmen...
Uitwaaien in Hollands
Inmiddels maak ik er een traditie van om vlak na terugkomst van een reis of vakantie, deze af te sluiten door uit te waaien aan de Scheveningse zee. De omschakeling van het leven die je tijdelijk hebt in een ander land en je snel eigen maakt, is best groot als je weer terug komt in het 'Nederlandse'. De zee verbindt dan nog deze 2 verschillende werelddelen; deze lijkt oneindig. Jas aan, sjaal om en lekker uitwaaien aan de zee doet goed. En dan op een moment dat de meesten het te koud of te donker vinden om hun huis uit te gaan. Dan heb je het strand bijna voor jezelf. Alhoewel, naast mij zijn ook de vogels aan het landen. Palmbomen die tot hoog in de lucht reiken, zijn vervangen door wolken. Dit zorgt wel voor een mooie lichtval en je kan allerlei beelden zien die de wolken lijken te vormen. Tja, het Hollandse heeft ook wel wat. Alleen uitwaaien aan zee en hierna een warm bakkie 'pleur', een aanrader voor iedereen :)