Mireille
Theepluksters
Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India komt uit Assam. De Assam thee is daarmee populairder dan de twee andere belangrijkste Indiase theeën, Darjeeling en Nilgiri. Assam thee wordt twee keer per jaar geplukt, net na de winter en tegen het eind van de lente. De eerste pluk is lichter van kleur en smaak en van deze thee is zeer geschikt om te mengen met andere soorten thee en wordt vaak gebruikt voor melanges zoals de English Breakfast. De thee wordt geplukt door vrouwen, die de gehele dag bezig zijn om hun manden te vullen. In de late namiddag leveren ze hun thee af bij een verzamelpunt. De vrouwen dragen over het algemeen de manden op hun rug, maar deze dames dragen ze zeer behendig op hun hoofd.
Klaar voor de...Bedel
Deze jonge monnik zag ik zitten in een klooster terwijl hij zat te wachten op zijn medebroeders helemaal klaar voor de dagelijkse gang langs de huizen voor de dagelijkse ochtend bedeltocht. Hij zat lekker in het zonnetje een beetje op te warmen want hier bij het Inle lake voel je de kou ook op jonge leeftijd in je botten. Door het vroeg zonlicht krijgt hij in ieder geval de broodnodige warmte.
Wolnekooievaar
Deze wolnekooievaar zag ik in Yala National Park. Hij loopt even gracieus als onze ooievaar. Zijn snavel is iets korter en dikker en ook zijn nek is een stuk korter. Aan zijn ogen is in ieder geval niets mis, want aan zijn houding te zien, ziet hij iets eetbaars tussen het gras, al zie ik niets bewegen.
Costa Rica • Westkust Costa Rica
Costa Rica • Westkust Costa Rica
Glaskikker
De Fleischmanns glaskikker (Hyalinobatrachium fleischmanni) is een kikker niet groter dan 3 cm. Het uiterlijk is zeer kenmerkend, groen met gele vlekjes en een bijna doorzichtige buik. Het diertje wordt pas bij schemering actief en je hebt dus de meeste trefkans tijdens een nachtwandeling! Maar dan nog blijft het speuren!!
Genieten
Deze oude baas geniet van het uitzicht en zijn koppie Chai, hij was een ontzettend vriendelijke man. Hij nodigde ons uit in zijn huis en toonde trots zijn trofeeën!
Mag het een onsje mee
In het dorpje Shaxi werd bij de plaatselijke slagerij ( openlucht ) een lekker lapje vlees verkocht. Op geheel traditionele wijze werd het gewogen en daarna verkocht. De rode gloed wordt veroorzaakt door de rode parasols boven het vlees.
Phra nakhon in...ayut
op een trappentje van een van de grote stolpen van phra nakhon in ayutthaya. hierdoor kun je goed zien hoe groot de stolpen in het echt zijn.
Sadhu in gedachten...
We bezoeken de grootste tempel van de Mahima Dharma sekte in Dhenkanal . In deze Joranda tempel hebben vele Sadhus zich teruggetrokken. Zij laten hun haren lang groeien en binden het vast met touwtjes. Als kleding dragen zij alleen een schaamlap welke met een dun touwtje vastzit. Mahima Dharma of „Satya Mahima Alekha Dharma“ werd opgericht door Brahmin Mukanda Das. De aanhangers als Mahima Swami volgen de Bhima Bhoi tekst. Hij is geboren in het laatste deel van 18de eeuw en was Brahmin door zijn kaste. De leden van deze sekte aanbidden niet Lord Vishnu als hun Ishta-Deva, zij geloven dat Srimad Bhagavatam heilig is. De Mahima Dharma hebben er vertrouwen in dat Buddha zich nog eens zal openbaren in de vorm van een menselijke gedaante. In afwachting van de gebedsdienst zit deze Sadhu even voor zich uit te staren, zijn blik gericht op de witte tempel waar een zwarte cobra het dak siert.
365 Bedtime stories
Ookal wordt je in India veelvuldig geconfronteerd met armoede, raakte het me nooit zo diep als toen ik uit een boekwinkel liep en dit straatjongetje zag staan. Starend naar de kinderboeken met de mooie gekleurde afbeeldingen; "365 Bedtime Stories".Ik kreeg voor het eerst een enorme brok in mijn keel, nooit eerder voelde ik me zo door een straatbeeld aangedaan.Dit jongetje in slechts zijn onderbroek, met zijn bordje onder de arm kent waarschijnlijk alleen maar "365 Badtime Stories" slapend tussen broertjes en zusjes langs de kant van de straat. Iedere nacht vol blaffende honden, stank en getoeter van een zwervende taxi.Zal dit jongetje en al die anderen ooit in staat zijn van de straat te komen, de woorden te kunnen lezen en misschien hun kleine in te stoppen met een van de 365 slaap zacht verhaaltjes?
Romulus en Remus
Romulus en Remus, de tweeling die Rome stichtte zie je overal in die stad terug. Kleine beeldjes, afbeeldingen en op schilderijen. Dit beeld staat in de Capitolijnse Musea. Als het niet zo hard had geregend die dag waren we er niet naar binnen gegaan. Maar het was het bezoek dubbel en dwars waard. Prachtige Romeinse beelden en een waanzinnig uitzicht over het Forum Romanum. De legende van Romulus en Remus is denk ik wel bekend. De heersende koning gaf opdracht hen te doden ivm hun afkomst. De bedienden die hen hadden moeten verdrinken dachten dat het wel volstond om het mandje met de jongens aan de rand van de Ttiber te zetten. Ze werden gevonden en opgevoed door een wolf. Later stichtten zijn Rome.
Eieren te koop
Ook deze vrouw heeft prachtige gouden tanden, net als op mijn eerder geplaatste foto's is te zien. Ze laat ze ook nog eens blinken met haar stralende glimlach. Het was een vrolijke boel op de markt. Iedereen scheen lol te hebben, wat het ook voor mij als toerist bijzonder gezellig maakte.!
Hoop
De naam van dit danseresje was Sri en zij trad op in Warung Bambu, een leuke eettent tussen Lovina en Singaraja. Zij kon op een prachtige manier haar gevoel in haar dansen leggen. Deze foto is gemaakt tijdens haar laatste dans die het verhaal vertelde van vervlogen hoop. Typisch was dat het schilderij van een plaatselijke kunstenaar, dat in het restaurant hing voor de verkoop, wel gunstig hing toen ik deze foto maakte. Het was net alsof ze naar het schilderij keek, dat hetzelfde thema had als haar dans.
Landing
Er lag een groot karkas van een buffel of gnoe, kon dat niet echt waarnemen. De gieren vochten om een plaatsje en klommen boven op elkaar om toch maar niets te missen. En er bleven nieuwe gieren aan vliegen zoals deze white backed.
Derwisjen
Dansende derwisjen zijn geestelijken die door hun rituele dans (de sema) in een soort trance raken. De dans staat voor de kunst van het verbinden van hemel en aarde en bestaat voornamelijk uit het draaien van rondjes om de eigen lichaams-as. Deze opname is het resultaat van veel oefening en concentratie, maar zeker ook geluk. Ik heb geen gebruik gemaakt van een flits, de monniken werden door kunstlicht beschenen.
Raak!
Wat doe je als je geen speelgoed hebt om mee te spelen? Natuurlijk, dan ga je vogeltjes vangen lijkt dit jongetje te denken. Hij kon het inderdaad. Vliegensvlug had hij er weer eentje te pakken en keek me heel triompfantelijk aan. Gelukkig liet hij ze daarna meteen weer vliegen!
Nieuw-Zeeland • Bay of Plenty, Coromandel, Eastland
Nieuw-Zeeland • Bay of Plenty, Coromandel, Eastland
Cathedral cove
De Coromandel is een fraaie streek op het Noordereiland om te bereizen. Je kan vele wandelingen langs de kust maken en ook een bezoek brengen aan het vulkanische strand waar warmwater op het strand uit het zand omhoog komt.
Dubbel
Op deze foto kan je mooi de haartooi van de himbavrouwen zien. De getrouwde vrouwen dragen een kroontje van geitenvel in hun haar. De rode kleur verkrijgen ze door zich in te smeren met een mengsel van geitenvet,kruiden en oker.