Marvett
Coyote die mol vangt
Yellowstone De 1e van 7 foto's die de aanval van een coyote op een mol laat zien. In de winter moet de coyote voornamelijk op zoek naar kleine prooidieren onder de sneeuw. De coyote heeft een geweldig gehoor ontwikkeld en een scherpe neus. Afstand is circa 80 meter, camera stabiel gelegd op het dak van de auto.
Golden Eagle
Deze Golden Eagle trof ik aan in een boom vlakbij het vliegveld van Bozeman Montana. Dus maar weer snel uit de auto en de camera op de beanbag, net op tijd om de schuwe vogel in vlucht te fotograferen.
Bison
Bisons zijn de vaste gasten in Yellowstone en de uitdaging is natuurlijk om ze te fotograferen in mooi licht en met een sneeuwmasker. Maar Yellowstone is zooo groot en de bisosns zijn vaak zooo ver weg dat je ook weer geluk moet hebben.
Big Horn Sheep...(ste
Eindelijk een Big Horn Sheep (Steenbok) tegen een blauwe lucht in Yellowstone. Winters zijn hier uitermate streng en sneeuwrijk. Je hebt dus ook veel grijze omstandigheden. Dit was gewoon geluk. De afstand is ongeveer 25 meter, uit de auto gesprongen, beanbag op het portier en schieten maar.
Landschap Montana
Landschap te noorden van Yellowstone NP in Montana. In dit ruige gebied van de Rocky Mountains tref je uitgebreide ranches aan. Dit plaatje met kleurrijke bomen sprong er echt uit in een overig grijs landschap.
Coyote op jacht naar.
Yellowstone National Park in Montana/Wyoming is in de winter een geweldige bestemming voor natuurfotografen. Het park is met een auto alleen bereikbaar via de noord entree en hier kun je Bison, Elk, Moose, Wolf, Coyote, Big Horn Sheep en andere dieren vinden. Deze coyote liet zich verrassen in het late middaglicht. Coyotes jagen in de winter op kleine prooidieren onder de sneeuw. Dit doen ze op geur en geluid.
Edelhert op Hoge...Ve
Langs de wildbaan op de Hoge Veluwe had dit edelhert net een modderbad genomen. Vooruitlopend op de bronsttijd zijn de mannetjes zich al duidelijk aan het profileren.
Edelhert
De mannen onder de edelherten worden steeds alerter nu de bronst er aan gaat komen. De Hoge Veluwe biedt een geweldige plek om ofwel s'ochtends ofwel s'avonds dit schouwspel te observeren.
Edelhert op de Hoge..
Vanavond, de Hoge Veluwe. De mannetjes herten (geweidragers) worden al onrustig en er waren al wat schijngevechten tussen met name jonge mannen. Deze heer liet zich gewillig fotograferen tijdens het avonddiner. Het late avondlicht geeft nog net de mooie schaduwen waar je als fotograaf naar op zoek bent.
Vliegend Hert
Hier is goed te zien hoe groot en dominerend het mannetje van het vliegend hert (grootste kever in Nederland) is ten opzichte van het vrouwtje. Deze kever is inhmeems maar toch wel zeldzaam, je moet er echt naar op zoek. Soms zoals vandaag krijg je een goede tip van de boswachter.
Vliegend hert
Dit is de tijd van het jaar dat de grootste keversoort in Nederland actief is, het vliegend hert. Inheems, maar zeldzaam. Vorige week lukte het om het het vrouwtje van het vliegend hert op de veluwe te fotograferen, vandaag had ik het geluk een parend stel te kunnen fotograferen en dat op ooghoogte! Een prachtige ervaring.
Edelherten op de...Ve
In het late avondlicht ligt deze groep geweidragers onder een groep bomen aan de Wildbaan van Park de Hoge Veluwe. Nu zijn ze nog vrienden, maar over 2 maanden begint de bronst en zullen ze elkaar bevechten om in de gust te komen van de hindes.
Waterjuffer
Deze waterjuffer, met zwaar geschonden vleugels, houdt zich vast aan de stengels als een polsstokhoogspringer. De foto is gemaakt vanaf een laag standpunt vanaf statief met de Canon 5 D MKII met een 300 mm 2.8, iso 200, F9 en 1/640 sluitertijd. Bijna standaard onderbelicht ik, in dit geval een volle stop. Foto gemaakt bij het Kootwijkerven op de Veluwe.
Vliegend hert
Het vliegend hert is de grootste kever in Nederland en best wel zeldzaam. Je vindt ze in de loofbossen en met name op of onder eikenbomen. Dit exemplaar, een vrouwtje, zonder het grote gewei, trof ik aan na lang zoeken ergens op de Veluwe. Nu nog een keer terug om het mannetje te vinden!
Mantelmeeuw in de...a
Tijdens een meeuwen excusrie op Texel loop je tussen de nestelende meeuwen door die natuurlijk opvliegen en vervolgens aanvallen uitvoeren op de verstoorders. Ze vallen altijd tegen de wind in aan en altijd op het hoogste punt. Vandaar dat er altijd enkele mensen een stok dragen die als mikpunt moet dienen. Deze meeuw "schoot" ik in de lucht met de Canon 5D met de 300 mm 2.8 vanaf een laag standpunt op ongeveer 3 meter afstand, net binnen de range van scherpstellen. De foto is uiteraard wel een uitsnede van het origineel.
Edelhert
Nationaal Park de Hoge Veluwe, circa 200 edelherten, maar je moet een beetje geluk hebben om in het late avondlicht van de zomer zo'n geweidrager te kunnen vastleggen. Afstand circa 100 meter, beanbag op het dak van de auto, Canon 5D mk II, 300 mm 2.8 met 1.4 converter.
Scholekster
De scholeksters komen veelvuldig voor in de natte gebieden en dus ook op Texel aan de Waddenkant. Dit exemplaar, gefotografeerd aan het Wagejot maakte continue een zelfde rondje op 20 vierkante meter. Over een strandje aan komen lopen, vervolgens een eilandje op, daar opvliegen (FOTO), en vervolgens weer verdwijnen en wwe terugkomen via het strandje. Leuk want dan kun het vogeltje prima fotograferen> Gemaakt vanaf statief met de Canon 5D met de 300 mm 2.8.
Alles geparkeerd
In aanvulling op de foto waar het kuiken naar de moeder kluut rent deze foto waar alles onder moeders warme borst aan het schuilen is. Het was best guur afgelopen weekend op Texel en dus neemt deze kluut haar verantwoordelijkheid.
Kluut op Texel
De kluut doet het goed op Texel. Dit weekend zag ik honderden exemplaren, ook met jongen. Met name bij de meertjes langs de Waddenkust, zoals het Wagejot, kun je ze op relatief korte afstand fotograferen.
Woedende meeuw
Tussen maart en augustus zijn grote delen van de natuurgebieden van Texel gesloten en terecht want de broedvogels verdienen rust. Een keer per dag wordt er onder leiding van een gids een excursie georganiseerd voor een kleine groep. Deze foto van een woedende meeuw die haar nest verdedigde maakte ik vandaag in de duinen van Texel. Foto gemaakt met de 5D van Canon en de 300 mm 2.8. De omstandigheden waren regenachtig en grijs en veel wind. Als de meeuwen aanvallen doen ze dat altijd tegen de wind in, dus je weet waarop te richten met de camera, maar het blijft een uitdaging.
Pimpelmees
De pimpelmezen vliegen af en aan om hun jongen te voeden. Deze vogeltjes zijn zo snel dat het een uitdaging wordt om ze te fotograferen in volle vlucht. De opstelling is simpel, een goed statief, een camera die korte sluitertijden aan kan (Canon 5D MK2) en een snelle lens (Canon 300 mm 2.8). De afstand is ruim 15 meter, tegenlicht dus de vleugeltjes worden mooi uitgelicht.
Pimpelmees
Deze pimpelmees die ijverig aan het fourageren was voor de jongen in het nest vliegt af en aan uit een nestkast. Het tegenlicht zorgt voor een mooie belichting. Het jonge groen van de lindebomen doet de rest. Deze vogeltjes zijn zo snel dat je alles uit de camera en de lens moet halen om een beetje scherpte te krijgen. Deze foto heeft een sluitertijd van 1/8000 (!) met diafragma F5, de lens is een 300 mm 2.8 met 1.4 X converter. De isowaarde is 2000.
Mooie landing
Vandaag weer eens gefotografeerd in het Oostvaarderplassen gebied.Deze foto gemaakt vanuit de vogelhut in de Lepelaarsplassen, net ten zuiden in Almere.. Hier tref je een grote varieteit aan watervogels aan zoals de blauwe reiger, de zilverreiger, lepelaar, de tafeleend (op de voorgrond), aalscholver, fuut, etc. Op deze foto gaat de blauwe reiger landen op een klein plekje net tussen de aalscholver en de eenden in.
Kleine karekiet
De Oostvaardersplassen zijn een waar paradijs voor vogels (en dat niet alleen). Deze kleine karakiet, van april tot september in ons land, laat zich graag zien in de rietlanden van dit gebied. Hangend aan een stengel laat ze haar gezang horen. Vandaag gefotografeerd vanuit een van de schuilhutten in dit geweldige gebied.