Leeu
Sandalsvatnet
We waren van plan om van Sandane aan de Gloppenfjord naar de Myklebustbreen (breen = gletsjer) te rijden en daar de gletsjer van dichtbij te bekijken. Tja..., niet goed op de kaart gekeken, een hike van 5 uur was er voor nodig en zoveel tijd hadden we niet. Gelukkig was het nu eens een prachtige warme dag, dus het was geen straf om aan de oever van het Sandalsvatnet een paar uurtjes door te brengen. We zaten midden in een echte kalenderplaat.
2x Los
Als een cheetah op topsnelheid is, komt hij helemaal los van de grond. Door met de cheetah mee te bewegen, komt hij hier helemaal los van het gele gras. Deze foto is NIET bewerkt!
Feel Free !!
ook een lieveheersbeestje wil wel een het echte vrijheidsgevoel ervaren, hangend aan zaadpluim van de paarse morgenster zweeft hij over de grote wereld, wildlife op de vierkante milimeter.
Klaprozen
Langs de ongelooflijke slechte onverharde weg tussen Berat en Gjirokaster, zo'n 5 km ten zuiden van Berat is het landschap idyllisch. Bergen, natuur en kleine landbouwperceeltjes wisselen elkaar af.
Bishnoi neusring.
In de omgeving van Jodhpur liggen enkele Bishnoi-dorpen. De Bishnoi-filosofie:: de principes van de ecologie werden al vele eeuwen geleden bedacht door een overlevende van een grote hongersnood die woedde in 1485. Zijn naam: Jambeshwar of Jambhoji. Hij stelde vast dat de hongersnood hoofdzakelijk het gevolg was van de ontbossing in de streek. Hij stelde een lijst op van 29 regels, o.a. dood geen dieren, hak geen groene bomen om, neem enkel van het veld dat nodig is, enz. Deze 29 regels (Bish-noi betekent '29' in het Hindi) liggen aan de basis van Bishnoi-filosofie. Uiteraard eten ze vegetarisch en hebben het grootste respect voor alles wat leeft. Er worden wel buffels, schapen en geiten gehouden, maar dan enkel voor de melk, de wol en de mest. Deze laatste als brandstof en bouwmateriaal voor hun woningen. De Bishnoi-dorpelingen verwachten ook van de toeristen respect voor hun leefwijze en de natuur...
Silverback Gorilla
Wat een geweldige ervaring was het om zo dichtbij deze prachtige dieren te zijn. Ik heb gekozen voor zwart/wit omdat hij nog mooier wordt, vind ik.
Robbeneiland
Vanaf de Tafelberg heb je bij helder weer een schitterend uitzicht over Kaapstad en de Atlantische Oceaan. Wij hadden het geluk dat het die dag schitterend weer was. We hebben dus eerst hele heldere zonnige foto's kunnen maken, maar na verloop van tijd kwam er een zwaar wolkendek en ook dat gaf een schitterend effect! Hier zie je Robbeneiland in de Atlantische Oceaan liggen, het eiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Echt indrukwekkend als je er een bezoek aan brengt. Je ziet nog een klein stukje van Kaapstad, dit is bij "The Waterfront" een prachtig gedeelte waar van alles te doen is en veel te beleven. Ook de Tafelberg zelf is schitterend om te zien, een prachtig natuurgebied. Genoeg redenen dus om je eens naar boven te wagen. Je kunt met de lift, maar er is ook een prachtige wandeling naar boven!
Egeltje aan de wandel
Soms hoef je niet ver te reizen om een leuke ontmoeting te treffen met "wildlife" in onze nationale fauna. Op slechts enkele kilometers van huis trof ik in het hardstikke donker dit jonge egeltje aan. Autofocus doet het niet meer, met behulp van een zaklamp voor een beetje hulplicht gezorgt, handmatig scherp gesteld en geflitst.
Zaanse schans
Het heeft tot 2007 geduurd vooradt ik op aanraden van mijn vrouw (die uit Curacao komt en bezoek er altijd mee naar toeneemt) de Zaanse Schans heb bezocht. Dan valt het wel op waarom dit een absolute topattractie is onder buitenlanders, het is niet alleen mooi maar ook van historisch mondiaal belang, als eertse industriegebied ter wereld.
Zwarte tanden
Dit oude vrouwtje, veilig beschermd achter een traliehek, lachte ons vriendelijk toe waardoor haar zwarte tanden prominent zichtbaar werden. Deze foto is genomen in Hoi An, gelegen in centraal Vietnam aan de Zuid-Chinese Zee. De stad heeft zo'n 25.000 inwoners. In 1999 is de oude stad van Hoi An opgenomen op de Werelderfgoed lijst van UNESCO, als een goed bewaard voorbeeld van een Zuidoost Aziatische handelsstad uit de 15e tot 19e eeuw, met gebouwen die een unieke mengeling van lokale en buitenlandse invloeden vertonen.
Pure
In onze zomer is het in Mongolië regentijd. Ondanks dat je wel eens een plensbui over je heen krijgt en dat de wegen hier en daar wat slecht begaanbaar zijn is het toch absoluut aan te raden om in dit seizoen het land te bezoeken. De Mongoolse lucht is zo puur en fris dat alle kleuren extra mooi overkomen. En als dan na een fikse bui de ondergaande zon nog even tevoorschijn komt om een paar regenboogjes tevoorschijn te toveren en er is niemand om je heen...alleen die ger in de verte...tja
Ik ben vandaag zo...v
Het is ontzettend interesant om een kijkje te nemen in de Township van Swakopmund. We hebben er allerlei gerechten gegeten en zijn bij verschillende mensen binnen geweest. Dit meisje maakte een danjsje terwijl haar vrindinnen in hun handen klapten.
De woonwijk
Zo leeft de lokale bevolking. Hier zie je pas hoe goed wij het hebben in het weste. Het contrast tussen rijke en arm is gigantisch.
Vietnam • Halong Bay en noordkust
Vietnam • Halong Bay en noordkust
Wit zand
Op het mooie Quan Lan Island vind je spierwitte zandstranden en ook midden op het eiland dat 16 km lang is liggen bergen wit zand. Helaas heeft een glasfabrikant dit ook ontdekt en heeft er een zandwinningsbedrijf geplaatst, waardoor er steeds minder van dit moois overblijft.
Vallei van de kruiken
In de Vallei der Kruiken zijn honderden gigantische kruiken te zien. De grootste zijn 3 meter hoog, hebben een diameter van 30 cm en wegen tot 6 ton. De kruiken zijn gemaakt uit rotsblokken van de bergen die de vallei omringen. De oorsprong van de kruiken is onbekend. De meest aanvaarde archeologische theorie is dat ze 2500-3000 geleden zijn gemaakt door een volk dat de vallei toen bewoonde. Sommige onderzoekers nemen aan dat ze gebruikt werden als graven, de vondst van beenderen en ornamenten van aardewerk en metaal zou daar op wijzen. Wij bezochten de vallei vanuit de plaats Phonsovan. Dit gebied is tijdens de Indochinese (Vietnam) Oorlog zwaar gebombardeerd.
Let's dance
Onze reis in Madagaskar was fantastisch. We zijn nog druk bezig met foto's uitzoeken en sorteren maar een aantal reporters waren toch wel benieuwd naar de foto's. Dit is een foto van een dansende sifaka waar ik erg blij mee ben (voor de ciritici hij is in 't midden maar dat vind ik hier wel op z'n plek). De meeste lemuren lopen op vier pootjes maar de sifaka's springen. Meestal doen ze dat van boom naar boom maar als dit niet gaat klauteren ze naar beneden en hopsen dan met flinke sprongen naar een andere boom. Het is een geweldig gezicht en heel erg grappig. Het is erg lastig om ze op de foto te krijgen want het gaat best snel er zijn dan ook heel wat testshot's aan vooraf gegaan, maar ja dan levert het toch wel weer een mooi vrolijke plaat op.